Connect with us

Administratie

Litoralul în 2020. Prefectul Niculescu: „Luăm în calcul o posibilă testare a turiștilor la intrarea într-o stațiune“

Published

on

Prefectul județului Constanța, George Niculescu, s-a întâlnit, astăzi, la Prefectura Constanța cu patronatele din turism. La întâlnirea au participat Mohammad Murad, Nicolae Bucovală, Anca Nedea, Corina Martin, Ciprian Constantinescu, Nicu Moroianu, Gabriel Bălan, Dumitru Filip și Ilinca Stan.

„Am aflat o parte din problemele cu care se confruntă agenții economici, în ce fel vor putea fi reluate activitățile de turism în perioada următoare o dată cu relaxarea măsurilor, iar gradual sub ce formă se poate deschide sezonul. Din păcate, niciun sector al economiei nu va rămâne neafectat, încercarea noastră este de  găsi soluții pentru a sprijini agenții economici. Primii turiști pe litoral vor veni atunci când ordonanțele militare vor permite acest lucru. Sub ce formă se va face, vor fi mai multe dezbateri. În urma întâlnii de azi s-au concluzionat mai multe propuneri pe care eu le voi înainta ministerului Sănătății. Vorbim de o posibilă testare a turiștilor la intrarea într-o stațiune turistică. Este un scenariu care a fost adus în discuție. Astfel, riscul de contaminare ar fi extrem de mic. Trebuie să vorbim și de măsuri de relaxare fiscală pentru a-i ajuta pe agenții economici.Consider că este important să avem astfel de întâlniri, pentru că, pe lângă lupta împotriva COVID-19, trebuie să găsim soluții pentru economia locală. Iar economia locală depinde, într-o măsură importantă, de turism. Le mulțumesc tuturor celor care au răspuns invitației la dialog și consider că astfel de întâlniri, constructive și cu noțiuni bine punctate, ne pot aduce mai aproape de deschiderea unui sezon estival, în condiții de siguranță și sănătate.“, a declarat prefectul Niculescu.

Prezent la întâlnire, Nicu Moroianu, unul dintre investitorii din sudul litoralului, a declarat că s-a stabilit ca în maxim 48 de ore să fie trimise la București o listă cu măsuri. Asta în condițiile în care Guvernul a făcut nimic până în prezent pentru turismul de litoral.

„Nu avem nimic, nu avem norme, nimic. În urmă cu o lună am cerut prin FPTR să ne transmită Guvernul care vor fi măsurile pentru redeschiderea litoralului. Până în prezent nu am primit nimic. Sunt mii de oameni care au rămas fără niciun venit. Sunt oameni care și-au terminat șomajul fie la 1 martie, fie la 1 aprilie, însă cum deschiderea litoralului a fost amânată, oamenii au rămas pe dinafară, fără niciun venit. Am cerut Guvernului să suporte o parte din salarii. De asemenea, am cerut, în special pentru zona de sud a litoralului, ca turiștii să fie testați la intrarea în stațiuni, urmând ca testele să fie repetate la 4 zile. Mai cerem să se diminueze chiria pentru plaje, dar și taxe și impozite mai mici. Dacă nu se deschide sezonul nu avem de unde să plătim“, a spus Moroianu.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta