Connect with us

Administratie

Litoralul în 2020. Prefectul Niculescu: „Luăm în calcul o posibilă testare a turiștilor la intrarea într-o stațiune“

Publicat

la

Prefectul județului Constanța, George Niculescu, s-a întâlnit, astăzi, la Prefectura Constanța cu patronatele din turism. La întâlnirea au participat Mohammad Murad, Nicolae Bucovală, Anca Nedea, Corina Martin, Ciprian Constantinescu, Nicu Moroianu, Gabriel Bălan, Dumitru Filip și Ilinca Stan.

„Am aflat o parte din problemele cu care se confruntă agenții economici, în ce fel vor putea fi reluate activitățile de turism în perioada următoare o dată cu relaxarea măsurilor, iar gradual sub ce formă se poate deschide sezonul. Din păcate, niciun sector al economiei nu va rămâne neafectat, încercarea noastră este de  găsi soluții pentru a sprijini agenții economici. Primii turiști pe litoral vor veni atunci când ordonanțele militare vor permite acest lucru. Sub ce formă se va face, vor fi mai multe dezbateri. În urma întâlnii de azi s-au concluzionat mai multe propuneri pe care eu le voi înainta ministerului Sănătății. Vorbim de o posibilă testare a turiștilor la intrarea într-o stațiune turistică. Este un scenariu care a fost adus în discuție. Astfel, riscul de contaminare ar fi extrem de mic. Trebuie să vorbim și de măsuri de relaxare fiscală pentru a-i ajuta pe agenții economici.Consider că este important să avem astfel de întâlniri, pentru că, pe lângă lupta împotriva COVID-19, trebuie să găsim soluții pentru economia locală. Iar economia locală depinde, într-o măsură importantă, de turism. Le mulțumesc tuturor celor care au răspuns invitației la dialog și consider că astfel de întâlniri, constructive și cu noțiuni bine punctate, ne pot aduce mai aproape de deschiderea unui sezon estival, în condiții de siguranță și sănătate.“, a declarat prefectul Niculescu.

Prezent la întâlnire, Nicu Moroianu, unul dintre investitorii din sudul litoralului, a declarat că s-a stabilit ca în maxim 48 de ore să fie trimise la București o listă cu măsuri. Asta în condițiile în care Guvernul a făcut nimic până în prezent pentru turismul de litoral.

„Nu avem nimic, nu avem norme, nimic. În urmă cu o lună am cerut prin FPTR să ne transmită Guvernul care vor fi măsurile pentru redeschiderea litoralului. Până în prezent nu am primit nimic. Sunt mii de oameni care au rămas fără niciun venit. Sunt oameni care și-au terminat șomajul fie la 1 martie, fie la 1 aprilie, însă cum deschiderea litoralului a fost amânată, oamenii au rămas pe dinafară, fără niciun venit. Am cerut Guvernului să suporte o parte din salarii. De asemenea, am cerut, în special pentru zona de sud a litoralului, ca turiștii să fie testați la intrarea în stațiuni, urmând ca testele să fie repetate la 4 zile. Mai cerem să se diminueze chiria pentru plaje, dar și taxe și impozite mai mici. Dacă nu se deschide sezonul nu avem de unde să plătim“, a spus Moroianu.

Comments

comments

Administratie

Constanța. A început distribuirea voucherelor în cadrul programului INFANT

Publicat

la data de

Scris de

De astăzi, 21 de cupluri sau femei singure ce nu pot avea copii dispun de resursele financiare necesare fertilizării in vitro. Mai exact, Primăria Constanța, prin DGAS, le acordă vouchere în valoare de 10.000 lei, pe care le pot folosi pentru decontarea procedurilor care sunt atât de costisitoare.

Amintim că, programul INFANT a fost lansat de fosta administrație condusă de Decebal Făgădău pentru creșterea natalității în rândul populației de pe raza municipiului Constanța, până la sfârșitul anului tinerii interesați încă mai pot depune cereri în cadrul programului INFANT. Municipalitatea a alocat fonduri pentru acest an pentru 100 de vouchere.

Cererile se vor depune la adresa de email: inscrieriinfant@dgas-ct.ro.

Documente necesare:

– solicitare pentru înscriere (formular 2);

– adeverința de la unitatea sanitară parteneră (formular 1) cu indicația de FIV care atestă că solicitanții sunt eligibili pentru intrarea în programul “INFANT”;

– copii după actele de identitate ale solicitanților care să ateste domiciliul stabil în Constanța în ultimii 3 ani;

– declarația de consimțământ (formular 3) privind prelucrarea datelor cu caracter personal și consultarea bazelor de date pentru confirmarea criteriilor de eligibilitate prevăzute la art.3 pct.e.

Toate documentele trebuie să fie scanate și vizibile.

Documentele necesare și Regulamentul programului “INFANT” se pot vizualiza și descărca accesând site-ul www.primaria-constanta.ro/spas secțiunea INFANT.

Beneficiari pot fi femeile singure sau cuplurile care au diagnostic de infertilitate stabilit de către un medic specialist în obstetrică-ginecologie cu competență în tratamentul infertilității cuplului și în reproducere umană asistată medical.

Relații suplimentare la numerele de telefon: 0341.448.531; 0341.180.113.

În acest an, 34 de cupluri sau femei singure care până acum s-au aflat în imposibilitatea de a avea copii au apelat la ajutorul Primăriei Constanța pentru a beneficia a sprijin financiar pentru procedurile de fertilizare in vitro. Dintre acestea 21 de dosare au fost aprobate, 2 au fost respinse și 11 sunt în analiză.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Serbarea țăranilor dobrogeni, în acest weekend la Năvodari

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Năvodari anunță că, începând de vineri, 24 septembrie, și până duminică, Primăria Năvodari și Asociația TARANILOR DOBROGENI vă invită la o adevărată sărbătoare a toamnei. Cei mai importanți producători agricoli din Năvodari și Dobrogea, meșteri populari, crescători de animale și cei mai iscusiți artizani îi așteaptă pe cetățeni pe stadionul Flacăra, între orele 10 și 20!

„Nu vor lipsi evenimentele tradiționale cu muzică, dans, jocuri și concursuri, avand ca temă COPILARIA si JOCURILE COPILARIEI  la țară. Bucatele tradiționale dobrogene ne vor potoli pofta și foamea, iar mustul va curge din belșug!“, informează Primăria.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Oficial! Cererea privind anularea regulamentului parcărilor, înregistrată la Tribunalul Constanța

Publicat

la data de

Scris de

E oficial. Dosarul în care Organizația Patronală Mamaia Constanța cere anularea noul Regulament al parcărilor a fost înregistrat ieri, pe rolul Secției de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului. Indicativul dosarului este 7099/118/2021, iar părți în cauză sunt Organizația Patronală Mamaia Constanța, în calitate de contestator, și, respectiv, Consiliul Local al Municipiului Constanța, în calitate de intimat.

Ordinea.ro nota ieri că Organizația Patronală Mamaia a atacat regulamentul parcărilor din municipiul Constanța. Reprezentanții investitorilor din turism spun că, din cauza taxelor uriașe din Mamaia, mulți turiști au evitat stațiunea, ceea ce au generat pierderi. Regulamentul parcărilor i-a scos din minți pe turiștii care au venit în vacanță pe litoral. Un cetățean a povestit pe Facebook experiența nefericită pe care a trăit-o în Constanța. Turistul spune că a trăit o experiență neplăcută și că în loc să se relaxeze, s-a stresat încercând să plătească. El spune că se simte jupuit de bani: „un gust amar, mulțumesc Primăria Constanța, sunteți buni, încurajați maxim turismul, în Bulgaria sau Grecia, că aici văd ca îl faceți stresant și complicat faceți stresant și complicat.“

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: