Connect with us

Politica

Liviu Dragnea: E necesară o discuţie serioasă despre sistemul de educaţie

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că este necesară o discuţie serioasă despre sistemul de educaţie, el spunând că reforma în domeniu este ”o never-ending story”.

”Se tot pune întrebarea dacă e mai bine să se revină la manualul unic sau să rămână manualele alternative. Sincer, poate atunci când am fost noi în facultate poate eram mai proşti, dar aveam un singur manual, nu pentru toate materiile, dar pentru o materie şi se pare că au ieşit totuşi ingineri, economişti, profesori, adică oameni care au învăţat carte într-un mod temeinic. Nu ştiu cât interes privat este în a fi mai multe manuale alternative şi cât interes privat este în a exista acele materiale auxiliare care înţeleg că totuşi nu au niciun fel de control”, a spus Liviu Dragnea, în discursul la deschiderea anului universitar la Facultatea de Ştiinţe şi Inginerie din Alexandria, citat de News.ro.

”Şi rugămintea mea la ministrul Educaţiei, că tot alternăm anul de sport, la ceilalţi colegi din minister, poate se gândesc serios şi fac o propunere foarte bine argumentată. De asemenea, poate se gândesc serios la programa şcolară, poate ne aplecăm mai mult la ceea ce spun şi copiii şi părinţii. Nu cumva este prea mare încărcătura pe un elev ca şi număr de ore? A făcut cineva socoteala într-un mod serios dacă numărul de ore nu cumva este prea mare şi-l afectează? Pentru că am auzit mulţi profesori şi de preuniversitar, şi de universitar, mulţi părinţi, elevi, studenţi care spun totuşi că această reformă care într-adevăr este un fel de never ending story… Eu vă spun, fiul meu s-a născut în 89, deci a avut şansa să prindă toate reformele de după revoluţie încoace, dar absolut pe toate”, a mai declarat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Dragnea a precizat că s-a tot vorbit despre reforma educaţiei, reforma sistemului, nu s-a vorbit foarte mult despre îmbunătăţirea calităţii actului educaţional, dar s-au alocat bani.

”Poate cu curaj, Ministerul Educaţiei, profesorii, elevii, studenţii generează o discuţie despre cum ar trebui să arate sistemul de educaţie din România. Pentru că, eu vă spun cu toată sinceritatea, bineînţeles că voi genera foarte multe comentarii, mulţi specialişti între ghilimele, specialişti în datul cu părerea vor critica, dar în România este nevoie de o discuţie serioasă despre sistemul de educaţie. Nu abordare politică, nu abordare cu patimă, nu o abordare superficială, ci o discuţie foarte serioasă, să vedem nu cumva după toate aceste reforme s-a uitat care este obiectivul principal al sistemului de educaţie, şi anume copilul. Nu cumva prin toate aceste discuţii cu sindicatele, cu alte structuri din Ministerul Educaţiei se uită că centrul oricărei politici de educaţie trebuie să fie copilul şi educaţia lui, şi viaţa lui?”, a adăugat liderul PSD.

Liviu Dragnea a menţionat că nu vrea să certe pe nimeni, nu îşi permite să critice pe nimeni din domeniu, dar a avut multe întâlniri cu sindicatele din educaţie de-a lungul anilor.

”Nu de fiecare dată s-a discutat şi despre elev sau despre student, ba dimpotrivă şi atunci eu zic că avem totuşi capacitatea să reuşim să vă aşezăm la aceeaşi masă, pentru ca să găsiţi care e cea mai bună cale pentru ca un elev care termină liceul, un student care termină o facultate să se simtă stăpân pe el, pentru că românii sunt deştepţi. Dacă sunt studenţi români care au terminat facultatea în România şi predau la Sorbona, dacă sunt studenţi care au terminat facultatea în România şi sunt ingineri la NASA şi în multe alte locuri, medici care profesează în Europa şi în SUA şi de fapt pe tot Globul, asta n u înseamnă că românii sunt proşti, dimpotrivă, sunt deştepţi şi asta înseamnă că fiecare dintre voi trebuie să nu mai aveţi niciun fel de complex în a aborda viaţa, în a avea încredere în ceea ce aveţi, în mintea voastră şi în pregătirea voastră”, a mai afirmat preşedintele Camerei.

Comments

comments

Politica

Surse: Lista de candidați a PSD Constanța, tot în discuții. Marele perdant: Horia Țuțuianu?

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Liderii PSD de la București nu au ajuns la un consens în ceea ce privește lista de candidați la parlamentare. O decizie finală ar urma să fie luată mâine. Surse din PSD au declarat pentru Ordinea.ro că în urma discuțiilor de azi, lista la Camera Deputaților s-a modificat:

 1. Lucian Lungoci
 2. Decebal Făgădău
 3. Cristina Dumitrache
 4. George Vișan.

Inițial, lista PSD la Camera Deputaților era următoarea:

Camera Deputaților:

Horia Marius Ţuţuianu

Ileana Cristina Dumitrache

Decebal Făgădău

Lucian Lungoci

Vişan George

În ceea ce privește Senatul, și aici vor fi ceva modificări, iar sursele Ordinea.ro spun că Țuțuianu va fi inclus pe lista de la Senat.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Oficial! Florin Iordache, președinte pe VIAȚĂ! A fost votat să fie șef la Consiliul Legislativ

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Camera Deputaţilor şi Senatul au votat în plenul reunit ca Florin Iordache să fie preşedinte al Consiliului Legislativ. Au fost 185 de voturi „pentru” şi 42 de voturi „împotrivă” la Florin Iordache. Ionuţ Duli Mazâlu, propus de USR a avut două voturi „pentru” şi 226 de voturi contra, iar Augustin Zegrean, propus de PNL a avut 41 de voturi „pentru” şi 187 de voturi „contra”. Sursa: stiripesurse.ro.

Funcția de președinte al Consiliului Legislativ este pe viață. Şefii de aici, numiţi prin votul senatorilor şi deputaţilor, nu au o limită de mandat şi nu există nici o procedură prin care să poată fi revocaţi. Deci, nu pot fi schimbaţi şi pot rămâne în funcţii pană la sfârşitul vieţii. Fostul preşedinte al Consiliului, Dragoș Iliescu are 77 de ani, este pensionar şi s-a aflat la conducerea instituției pentru un sfert de secol.

Salariul lui Florin Iordache  ar fi de 12.000 de lei pe lună. 

Referitor la Iordache, deputatul de Constanța al USR, Stelian Ion, a spus:

„Mereu mefient, mincinos şi perfid, lipsit de orice scrupule, meschin…
Aşa l-am cunoscut pe Florin Iordache în comisia care-i purta numele şi care era practic vârful de lance al celor care voiau să tragă ţara spre lumea sistemelor autoritariste din Est.
Mi-ar fi greu să găsesc vreo vorbă de bine despre acest personaj. Prin comparaţie cu Nicolicea, părea urban. Dar nu era, ci doar ceva mai timid, şi a văzut asta o ţară întreagă atunci când şi-a fluturat golăneşte degetul către opoziţie, în plenul parlamentului. O spun fără rezerve: dacă era după Florin Iordache, România arăta ca Belarusul, cu Dragnea în poziţia lui Lukaşenko şi cu el în rolul eminenţei cenuşii, al Naşului eliberator şi binefăcător al marilor infractori. Şi ce competenţe are Florin Iordache ca să fie pus în fruntea unei instituţii esenţiale pentru cum se dau legile în ţara noastră? El, care a primit diploma în Drept la 42 de ani şi de atunci singura sa practică a fost să jongleze cu şmecherii şi să strecoare în legi formulări mai mult sau mai puţin ambigue, mai toate benefice zonei gri. Dar dincolo de pregătire şi de reaua sa intenţie funciară, în urma discuţiilor tehnice cu el, nu ajunge defel să te impresioneze cu logica sa. România nu se poate rupe de trecutul putred având acest personaj într-o poziţie atât de importantă.“

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Constanța. Elena Băsescu și-a depus candidatura pentru Camera Deputaților: „E ca și când m-am întors acasă“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Partidul Mișcarea Populară Constanța a depus, astăzi, la Biroul Electoral de circumscripție nr. 14 listele de candidați pentru alegerile parlamentare. Listele de candidați au fost depuse de președintele Claudiu Palaz și Elena Băsescu, care candidează pentru Camera Deputaților.

După depunerea listelor, Elena Băsescu și Claudiu Palaz au susținut declarații de presă în fața sediului Biroului Electoral.

„Momentul depunerii candidatură m-a emoționat. E ca și când m-am întors acasă. Când spun Constanța, spun Marea Neagră, spun Portul Maritim, spun una dintre cele mai grele meserii din lume, cea de marinar de cursă lungă, care m-a făcut să fiu atât de mândră de familia mea. Această candidatură din partea județului Constanța este o candidatură în numele tatălui meu. Îmi doresc să dau și eu Constanței, la rândul meu, un marinar, pe Traian junior, care deocamdată are doar 5 ani, însă este atât de pasionat de ce îi povestește bunicul lui despre întâmplările pe mare…Dacă voi ajunge în Parlamentul României, alături de Claudiu Palaz îmi doresc să facem o echipă foarte puternică pentru județul Constanța și să susținem proiecte turistice și de infrastructură. Personal voi susține mai multe proiecte de politici publice în domeniul social și care se adresează familiilor monoparentale, mame și tați care își cresc singuri copiii.“, a declarat Elena Băsescu.

Claudiu Palaz a vorbit, la rândul său de șansele PMP Constanța de a scoate parlamentari.

„Organizația de la Constanța este una bună. Nu avem cum să nu scoatem doi parlamentari, un deputat și un senator. Eu candidez să ies se nator. Depinde de încrederea acordată de constănțeni. Față de 2016, organizația crescut ca partid, de la 6 la 8%“, a declarat Palaz.

Iată listele de candidați ale PMP Constanța.

Senat

 1. Palaz Claudiu-Iorga
 2. Turcu Daniel
 3. Jeanu Dumitru
 4. Agi-Murat Iasemin
 5. Burhală Adrian
 6. Cantaragiu Secil Givan
 7. Chiriac Ștefan Cristian

Camera Deputaților

 1. Băsescu Elena
 2. Zabara Alexandru
 3. Lumînare Vasile
 4. Dumitrașcu Costel Aurelian
 5. Senopol Virgil Cristian
 6. Ser Alina
 7. Osman Harun
 8. Costea Marius Emil
 9. Medgid Melec
 10. Vlădoi Ion
 11. Stoli Mădălina Simina
 12. Brătășanu Elena
 13. Țugurel Florin
 14. Papuc Cătălin Florin

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: