Conecteaza-te cu noi

Administratie

Locuitorii din Cernavodă, la un pas de revoltă. Prețul gigacaloriei, aproape DUBLU!

Published

on

Efectele majorării prețurilor la încălzire o resimt și locuitorii din Cernavodă. În afara creșterii facturilor la energie electrică, locuitorii vor trebui să scoată bani mai mulți din buzunar și pentru plata facturilor la energie termică. Asta pentru că, recent, Consiliul Local, la propunerea primarului Liviu Negoiță, a majorat semnificativ prețul gigacaloriei. Creșterea prețului este de la 85,77 de lei la 137,99 de lei fără TVA/respectiv de la 102 lei la 164,20 lei cu TVA. Sesizarea a fost făcută pe un grup de Facebook de către un cetățean. Asta pentru că, din parte Primăriei avem parte de o lipsă de transparență totală, proiectul care a stat la baza majorării nefiind publicat pe site-ul Primăriei, așa cum ar fi fost normal, pentru ca oamenii să cunoască motivele creșterii prețului gigacaloriei.

„Sunt tare curios ca și toată populația orașului pe ce motiv s a aprobat dublarea prețului la gigacalorie!!! Păi ce bă încălziți apa cu cărbuni? O încălziți cu gaze naturale? Voi doar o distribuiți măi hoți de doi lei! Pentru diferența la prețul curentului să suporte primăria că locuim într un oraș nuclear! Vai de mama noastră de Cernavodeni proști că suportăm excrocheriile șmecherilor! Ar trebui să ieșim în fața primăriei să cerem drepturile! Dar stai: e pandemie! Când ne fură ca hoții și ne pun să stăm la cozi nu mai e pandemie! Vai de noi!“, este mesajul unui alt cetățean.

Deși nu pare foarte mare, în comparație cu orașul Constanța, tariful de 164,20 de lei pentru o gigacalorie pare nejustificat de mare în condițiile în care agentul termic este produs de Centrala Nucleară Electrică, iar CNE suportă o parte însemnată din subvenție.

Viceprimarul orașului Cernavodă, Șerif Cîrjali, a declarat pentru Ordinea.ro că majorarea gigacaloriei a fost făcută pe fonduri creșterii de prețuri din ultima perioadă. El a spus că populația trebuie să stea liniștită pentru că va plăti tot 102 lei, iar diferența de până la 164,20 lei va fi subvenționată de Primărie.

Advertisement

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions