Connect with us

Politica

Lucia Varga: ”E nevoie să schimbăm profund clasa politică!”

Maria Ionescu

Publicat

la

Victor Ponta, prin comportamentul pe care îl are, demonstrează ‎că este nevoie să schimbăm profund clasa politică. Trebuie să înlocuim injuriile, invectivele, batjocura și calomniile cu o dezbatere reală asupra problemelor noastre. Nu vorbim despre faptul că România nu are autostrăzi, nu vorbim despre decimarea pădurilor, nu vorbim despre faptul că sistemele de educație, sănătate și asistență socială sunt în colaps. Dar avem parte de discurs suburban, `miștouri` de 2 lei sau bădărănii jignitoare la adresa femeilor, adversarilor sau oricui îndrăznește să propună un subiect serios de discuție. Faptul că PSD îl menține pe liste pe acest domn, generos susținut de un Ghiță, este o dovadă clară a faptului că acest partid doar simulează reforma. Dacă aceste alegeri vor permite pesediștilor să preia guvernarea, vom asista la o altă epocă de tristă amintire, de tipul guvernării Năstase‎. Această otevizare a PSD va coborî dialogul politic la un nivel atât de jos încât va muri până și speranța ca românii să mai aibă încredere în clasa politică. Acest lucru este pe placul PSD, care este principalul beneficiar al dezgustului românilor față de politică. Partidul Național Liberal nu vrea să fie parte la acest joc perfid al lui Victor Ponta și al PSD. Noi dorim o Românie în care să nu ne fie rușine cu conducătorii noștri, o Românie în care să putem avea un dialog civilizat și, mai ales, o Românie în care bădărănia, batjocura, mitocănia, calomnia să nu mai fie regula, ci doar excepția. Sper ca Victor Ponta să se trezească în al doisprezecelea ceas și să ne arate, prin schimbare acestui comportament, măcar o brumă de respect pentru ce înseamnă `mama` și `soția` în viața lui! ”

(Publicitate electorală)

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Chițac, despre condamnările Elenei Udrea și Ioanei Băsescu: „Am o părere de rău la ce li se întâmplă“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Condamnarea Elenei Udrea și a Ioanei Băsescu la opt și, respectiv, cinci ani de închisoare a fost comentat și de primarul Constanței, Vergil Chițac.

„Am o părere de rău la ce li se întâmplă (Elena Udrea și Ioana Băsescu, n.r.). Cu siguranță procuratura va face apel pentru că și pedeapsa e cam mică pentru că au mers pe maxim. Totul e ironic pentru că se referă la un referendum (cel cu 300 de parlamentari, n.r.) care nu a fost niciodată aplicat, care a cam compromis noțiunea de referendum din România. Partea cea mai importantă e substanța. Dacă e adevărat, asistăm la ce vedem de mult timp: interferența politicului în economie. Noi auzim de foarte mult timp de acordarea de contracte preferențiale acordate de partidele politice, iar o parte din dividente să se întoarcă către partide. Lucru ăsta a făcut să altereze funcționari ai economiei românești.“, a spus Chițac.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Elena Udrea, foc și pară după condamnarea la închisoare: „Doamna Kovesi nu iartă și nu minte!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Elena Udrea a avut o primă reacție după condamnarea de opt ani primită în dosarul finanțarea campaniei electorale din 2009.

”Pentru mine a fost un șoc. M-am întors în țară cu convingerea că ceva s-a schimbat în Justiție și că poți să te aperi, ceea ce eu nu am făcut în dosarul Gala Bute. Că poți să te aperi, să  aduci probe, și să demonstrezi că acuzațiile procurorilor doamnei Kovesi sunt nelegale, nedovedite…Am probat în acest dosar, chiar nu știu ce puteam să mai fac. Din acest punct de vedere sunt liniștită, am făcut tot ce se putea face. Am adus toate probele care se puteau aduce că acuzațiile procurorilor erau rupte de realitate”.

„Această femeie (.n.r. se referă la judecător) a ținut să mă condamne chiar și pe cele mai absurde acuzații din acest dosar. Nu pot să cred că are ceva personal pe mine. O blestem să simtă copiii ei ce simt copiii mei.”

„Am omorât pe cineva? Cum să dai opt ani pentru așa ceva? (…) E o aberație ce s-a întâmplat astăzi.”

Sursa: Antena 3

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ioana Băsescu, condamnată la 5 ani de închisoare

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Curtea de Apel București a condamnat-o, marți, pe fiica fostului președinte al României, Traian Băsescu, Ioana , la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost judecată alături de fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea și fostul șef al CJ Tulcea, actualul vicepreședinte, Victor Tarhon privind modalitatea de finanțare a campaniei prezidențiale din 2009. Alături de aceștia a mai fost judecat și omul de afaceri Cătălin Andronic, proaspăt condamnat definitiv la o pedeapsă cu suspendare în dosarul Ferma Băneasa.

Decizia de marți nu este definitivă și poate fi atacată cu apel de către toate părțile din dosar, caz în care procesul va ajunge la instanța supremă.

Inițial, magistratul anticorupție a cerut la Curtea de Apel București o pedeapsă de peste 15 ani în cazul Ioanei Băsescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: