Connect with us

Actual

Lucian Giurcă și-a dat demisia de la șefia Direcției de Pază Constanța. Vezi cine îi preia atribuțiile!

Published

on

Directorul Direcției de Pază Constanța, Lucin Giurcă, a demisionat. Anunțul demisiei conducerii Direcției de Pază Constanța a fost făcut public de către vicepreședintele CJ Constanța, Claudiu Iorga Palaz, pe cea mai cunoscută rețea de socializare, răspunzând unui comentariu. De altfel, Palaz a cerut demisia conducerii Direcției de Pază, astăzi, printr-un comunicat remis redacției.

Valentin Oprică de 27 de ani, șoferul lui Giurcă, a fost suspendat din funcție. Se așteaptă concluziile controlului efectuat în cadrul Direcției Judetene de Pază pentru mai multe informații.

Demisiile au fost confirmate și de președintele CJ Constanța, Horia Marius Țuțuianu.

“Am dispus Corpului de Control, dar si Compartimentului Audit, o verificare atat a activitatii Directiei Judetene de Paza, cat si ai indicatorilor economici si finaciari. Astept raportul celor doua organe de control in cel mai scurt timp. In ceea ce priveste incidentul de vineri, am spus-o si o repet: Directia Judeteana de Paza este o institutie unde ordinea si corectitudinea trebuie sa primeze. Reprezentantii directiei trebuie sa se comporte in concordanta cu normele legale si morale. Nu voi tolera niciunui angajat fapte care sa aduca prejudicii de imagine institutiilor statului. In cazul in care se constata ca domnul Lucian Giurca a incalcat legea, organele abilitate vor lua masurile ce se impun”, a precizat presedintele Consiliului Judetean Constanta într-un comunicat remis redacției.

De asemenea, in urma verificarilor efectuate astazi, s-a constatat ca cei doi reprezentanti ai Directiei Judetene de Paza, surprinsi de organele de Politie in cursul zilei de vineri, nu se aflau in interes de serviciu.

Atribuțiile lui Giurcă de la conducerea Direcției de Pază Constanța au fost preluate de către Sebastian Rancichi, cel puâin până la următoarea ședință de Consiliu Județean cnd se va decide cine urmează să asigure interimatul.

Amintim că, prin intermediul unui comunicat remis de către Biroul de informare al IPJ Constanța, la data de 21.07 a.c., ora 15, polițiștii Secției 1 din Constanța au depistat în trafic un bărbat de 27 de ani, care conducea un autovehicul al unei instituții publice din Constanța fiind sub influența băuturilor alcoolice – 0,56 mg/l – constatare ulterioară a polițiștilor S.R. – și care a fost condus la spital pentru recoltarea de probe de sânge. De asemenea, în mașină se afla un alt bărbat de 40 de ani, care se pare că se afla și el sub influența băuturilor alcoolice, care deținea o armă de tip airsoft și manifesta cu aceasta un comportament agresiv în traficul rutier. În cauză, oamenii legii au procedat la conducerea la poliție și audierea celor doi, șoferul fiind cercetat penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, iar pasagerul sancționat cu 2000 lei și confiscarea armei de tip airsoft. Și șoferul a fost sancționat cu o amendă de 3000 de lei pentru împiedicarea polițiștilor să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu.

Conform informațiilor oferite de oamenii legii, în mașină de aflau șeful Direcției Județene de Pază Constanța, Lucian Titi Giurcă și șoferul acestuia, Valentin Oprică.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!