Conecteaza-te cu noi

Actual

Lucrurile trenează la Șantierul Naval Mangalia

Published

on

Pe data de 22 martie, Ministerul Economiei anunța că negocierile dintre statul român și investitorul strategic interesat în Șantierul Naval DMHI Mangalia au fost finalizate în seara zilei de miercuri, 21 martie.

”Astfel, Șantierul Naval 2 Mai S.A Mangalia va renunța la exercitarea dreptului de preferință cu privire la achiziția pachetului de acțiuni deținut de Daewoo Shipbuilding&Marine Engineering la societatea Daewoo Mangalia Heavy Industries S. A Mangalia, urmând ca, ulterior, Damen Shypyards Group să cesioneze, cu titlu gratuit, către Șantierul Naval 2 Mai S.A, 2% din pachetul de acțiuni, astfel încât structura de acționariat a Societății Mixte care rezultă în urma asocierii să arate astfel: 51% Șantierul Naval 2 Mai S.A și 49% Damen Shipyards Group.”, scria pe pagina oficială Biroul de presă din cadrul Ministerul Economiei.

Zilele au trecut una după alta și toată lumea aștepta marea schimbare. Cum nu s-a întâmplat nimic special, angajații au făcut tot ce a fost posibil pentru ca soarta lor să nu fie pecetluită. Adică peste 100 dintre ei au intrat în șomaj, alții au preferat să intre în concedii fără plată (valabile timp de 90 de zile), aproape 100 lucrează la Tulcea, câteva zeci sunt la Galați …

La ora actuală, mai sunt 1.626 de angajați care lucrează sau sunt în concedii. Din fericire, în docurile pentru reparații au ajuns câteva nave, iar pentru aproximativ trei săptămâni, muncitorii au de lucru. Cu toate acestea, angajații simt că lucrurile trenează…

Am stat de vorbă cu Laurențiu Gobeajă, lider al sindicatului Navalistul, care ne-a spus că tranzacția pentru modificarea structurii acționariatului companiei nu este finalizată până în acest moment.

”S-a convenit reluarea negocierilor în perioada 2 mai – 25 mai 2018 a următoarelor articole rămase pentru rediscutare: – Art. 28 alineatul 2) – Promovarea salariaților – Art. 63 alineatul 1 si 2 – referitor la durata pauzei de masă – Art. 110 – Salarizare și alte drepturi salariale – Anexa 1 – Organizarea timpului de muncă – Anexa 15 pct. II (2) – referitor la valoarea biletului de odihnă. Periodic vom emite comunicate despre stadiul negocierilor CCM la nivel de unitate pentru informarea tuturor salariaților. Vă asigurăm că înainte de finalizarea negocierilor vom convoca Adunarea Generală a Liderilor de Sindicat pentru a se lua o decizie în acest sens.”

În ceea ce privește negocierea drepturilor salariale, Laurențiu Gobeajă ne-a spus că în ultimii doi ani acestea au fost mereu amânate. Trebuiau discutate în luna octombrie și s-au amânat până în ianuarie. Atunci au fost din nou amânate pentru luna aprilie…

Din păcate, contractual de societate nu este finalizat. Și probabil va fi peste ceva mai multă vreme, dar fiind faptul că acel 2% care reprezintă pachetul de acțiuni pe care Damen Shypyards Group trebuie să îl cesioneze, cu titlu gratuit, către Șantierul Naval 2 Mai S.A reprezintă o sumă foarte mare, de aproximativ un milion de dolari, potrivit declarațiilor lui Laurențiu Gobeajă.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions