Connect with us

Actual

Lucrurile trenează la Șantierul Naval Mangalia

Maria Ionescu

Publicat

la

Pe data de 22 martie, Ministerul Economiei anunța că negocierile dintre statul român și investitorul strategic interesat în Șantierul Naval DMHI Mangalia au fost finalizate în seara zilei de miercuri, 21 martie.

”Astfel, Șantierul Naval 2 Mai S.A Mangalia va renunța la exercitarea dreptului de preferință cu privire la achiziția pachetului de acțiuni deținut de Daewoo Shipbuilding&Marine Engineering la societatea Daewoo Mangalia Heavy Industries S. A Mangalia, urmând ca, ulterior, Damen Shypyards Group să cesioneze, cu titlu gratuit, către Șantierul Naval 2 Mai S.A, 2% din pachetul de acțiuni, astfel încât structura de acționariat a Societății Mixte care rezultă în urma asocierii să arate astfel: 51% Șantierul Naval 2 Mai S.A și 49% Damen Shipyards Group.”, scria pe pagina oficială Biroul de presă din cadrul Ministerul Economiei.

Zilele au trecut una după alta și toată lumea aștepta marea schimbare. Cum nu s-a întâmplat nimic special, angajații au făcut tot ce a fost posibil pentru ca soarta lor să nu fie pecetluită. Adică peste 100 dintre ei au intrat în șomaj, alții au preferat să intre în concedii fără plată (valabile timp de 90 de zile), aproape 100 lucrează la Tulcea, câteva zeci sunt la Galați …

La ora actuală, mai sunt 1.626 de angajați care lucrează sau sunt în concedii. Din fericire, în docurile pentru reparații au ajuns câteva nave, iar pentru aproximativ trei săptămâni, muncitorii au de lucru. Cu toate acestea, angajații simt că lucrurile trenează…

Am stat de vorbă cu Laurențiu Gobeajă, lider al sindicatului Navalistul, care ne-a spus că tranzacția pentru modificarea structurii acționariatului companiei nu este finalizată până în acest moment.

”S-a convenit reluarea negocierilor în perioada 2 mai – 25 mai 2018 a următoarelor articole rămase pentru rediscutare: – Art. 28 alineatul 2) – Promovarea salariaților – Art. 63 alineatul 1 si 2 – referitor la durata pauzei de masă – Art. 110 – Salarizare și alte drepturi salariale – Anexa 1 – Organizarea timpului de muncă – Anexa 15 pct. II (2) – referitor la valoarea biletului de odihnă. Periodic vom emite comunicate despre stadiul negocierilor CCM la nivel de unitate pentru informarea tuturor salariaților. Vă asigurăm că înainte de finalizarea negocierilor vom convoca Adunarea Generală a Liderilor de Sindicat pentru a se lua o decizie în acest sens.”

În ceea ce privește negocierea drepturilor salariale, Laurențiu Gobeajă ne-a spus că în ultimii doi ani acestea au fost mereu amânate. Trebuiau discutate în luna octombrie și s-au amânat până în ianuarie. Atunci au fost din nou amânate pentru luna aprilie…

Din păcate, contractual de societate nu este finalizat. Și probabil va fi peste ceva mai multă vreme, dar fiind faptul că acel 2% care reprezintă pachetul de acțiuni pe care Damen Shypyards Group trebuie să îl cesioneze, cu titlu gratuit, către Șantierul Naval 2 Mai S.A reprezintă o sumă foarte mare, de aproximativ un milion de dolari, potrivit declarațiilor lui Laurențiu Gobeajă.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Tânărul din Medgidia care și-a dat foc în mașină A MURIT în această după amiază

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei după amiezi, tânărul din Medgidia care și-a dat foc în mașină, sub podul de la Murfatlar a murit.

În cursul după amiezii se știa că este în stare foarte gravă, internat la terapie intensivă. Avea arsuri de gradele 2, 3 și 4  pe 90 la sută din suprafața corpului.

Șansele de a supraviețui erau minime.

Reamintim că, în cursul zilei de ieri, Adrian L., în vârstă de 26 de ani, absolvent al Universității Maritime din Constanța și-a dat foc, în propria sa mașină.

Înainte de tragedie, tânărul a postat un mesaj pe contul său de Facebook. Spunea că nu mai poate îndura certurile și jignirile tatălui și, cu lacrimi în ochi, îi cerea iertare mamei pentru ce avea să facă.

“Tatăl meu m-a adus la un nivel la care nu credeam că o să ajung. De 10 ani, el tot aceleaşi jigniri şi critici le are la adresa mea. Niciodată nu m-a apreciat sau mi-a zis nişte vorbe care să mă îndrume. De fiecare dată numai critici şi înjurături. Este un alcoolic incredibil. De când e plecat în Italia, parcă a înnebunit de tot: numai să bea, să ţipe şi să mă înjure. Am încercat mai multe metode să scap de el, dar nu am reuşit. M-a distrus mintal, nu mai ştiu ce să fac. Îmi pare rău”, s spus tânărul în video.

Îmi cer scuze tuturor care i-am jignit sau le-am greșit.Taților de băieți nu ii faceți copilului vostru ce mi-a făcut tatăl meu, nu am fost eu cel mai bun copil dar nu cred ca meritam tratamentul pe care l-am primit. Sunt ei băieți dar mai au nevoie de putina iubire părintească. Îmi pare rău pentru ceea ce voi face și știu ca sunt un laș dar nu știu ce altceva sa fac.

Publicată de Adrian Lipan pe Marţi, 20 august 2019

”În urma unui apel primit la 112, ieri in jurul orei 17.00, am fost solicitati sa intervenim pentru gestionarea unei situații de urgență apărute în urma unui incendiu auto. La fața locului s-au deplasat cu operativitate o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Palas și un echipaj medical SMURD B din cadrul Detașamentului Medgidia. Ajunși acolo pompierii constănțeni au găsit o persoană, de sex masculin care prezenta arsuri pe 80% din suprafața corpului și care a fost predată echipajului medical de terapie intensivă mobila și ulterior transportată la spital. Autoturismul a ars în proporție de 100%. Cauza probabilă-acțiune intenționata.”, a precizat Biroul de presă al ISU Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Video) Incendiu extrem de puternic pe strada Interioară din Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu mai bine de două ore, în Constanța a izbucnit un incendiu violent, pe strada Interioară, nr. 3. Rând pe rând, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de stins flăcările. Mai mult decât atât, a fost emis și un mesaj ro alert de  incendiu cu degajare mare de fum. Locuitorii din vecinătate au fost îndrumați să-și închidă geamurile și să nu se expună la fum.

La fața locului s-au deplasat 6 autospeciale de stingere, 1 autoscară și 2 autospeciale de la svsu. 48 de pompieri, dintre care 21 se aflau în tura liberă și au fost solicitați să vină la intervenție. Aceștia au încercat să stingă focul care a cuprins aproximativ 500 de mp din clădirea în care erau mase plastice.

La ora 15.20, Biroul de presă al ISU Constanța a precizat că incendiul a fost localizat și că se lucrează pentru stingerea tuturor focarelor. Din fericire, nu mai există pericol de extindere.

 

(Video) Incendiu la un depozit de materiale din Constanța

 

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

O mașină a luat foc pe Autostradă, în apropiere de Valu lui Traian

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa,  la kilometrul 208 (localitatea Valu lui Traian), traficul pe sensul către litoral, a fost restricţionat pentru stingerea unui autoturism care a luat foc.

Autovehiculul a fost scos în banda de urgenţă şi nu au fost victime.

Au intervenit pompierii de la Detașamentul Medgidia.

Foto: Ilustrativ

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: