Connect with us

Actual

Lucrurile trenează la Șantierul Naval Mangalia

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Pe data de 22 martie, Ministerul Economiei anunța că negocierile dintre statul român și investitorul strategic interesat în Șantierul Naval DMHI Mangalia au fost finalizate în seara zilei de miercuri, 21 martie.

”Astfel, Șantierul Naval 2 Mai S.A Mangalia va renunța la exercitarea dreptului de preferință cu privire la achiziția pachetului de acțiuni deținut de Daewoo Shipbuilding&Marine Engineering la societatea Daewoo Mangalia Heavy Industries S. A Mangalia, urmând ca, ulterior, Damen Shypyards Group să cesioneze, cu titlu gratuit, către Șantierul Naval 2 Mai S.A, 2% din pachetul de acțiuni, astfel încât structura de acționariat a Societății Mixte care rezultă în urma asocierii să arate astfel: 51% Șantierul Naval 2 Mai S.A și 49% Damen Shipyards Group.”, scria pe pagina oficială Biroul de presă din cadrul Ministerul Economiei.

Zilele au trecut una după alta și toată lumea aștepta marea schimbare. Cum nu s-a întâmplat nimic special, angajații au făcut tot ce a fost posibil pentru ca soarta lor să nu fie pecetluită. Adică peste 100 dintre ei au intrat în șomaj, alții au preferat să intre în concedii fără plată (valabile timp de 90 de zile), aproape 100 lucrează la Tulcea, câteva zeci sunt la Galați …

La ora actuală, mai sunt 1.626 de angajați care lucrează sau sunt în concedii. Din fericire, în docurile pentru reparații au ajuns câteva nave, iar pentru aproximativ trei săptămâni, muncitorii au de lucru. Cu toate acestea, angajații simt că lucrurile trenează…

Am stat de vorbă cu Laurențiu Gobeajă, lider al sindicatului Navalistul, care ne-a spus că tranzacția pentru modificarea structurii acționariatului companiei nu este finalizată până în acest moment.

”S-a convenit reluarea negocierilor în perioada 2 mai – 25 mai 2018 a următoarelor articole rămase pentru rediscutare: – Art. 28 alineatul 2) – Promovarea salariaților – Art. 63 alineatul 1 si 2 – referitor la durata pauzei de masă – Art. 110 – Salarizare și alte drepturi salariale – Anexa 1 – Organizarea timpului de muncă – Anexa 15 pct. II (2) – referitor la valoarea biletului de odihnă. Periodic vom emite comunicate despre stadiul negocierilor CCM la nivel de unitate pentru informarea tuturor salariaților. Vă asigurăm că înainte de finalizarea negocierilor vom convoca Adunarea Generală a Liderilor de Sindicat pentru a se lua o decizie în acest sens.”

În ceea ce privește negocierea drepturilor salariale, Laurențiu Gobeajă ne-a spus că în ultimii doi ani acestea au fost mereu amânate. Trebuiau discutate în luna octombrie și s-au amânat până în ianuarie. Atunci au fost din nou amânate pentru luna aprilie…

Din păcate, contractual de societate nu este finalizat. Și probabil va fi peste ceva mai multă vreme, dar fiind faptul că acel 2% care reprezintă pachetul de acțiuni pe care Damen Shypyards Group trebuie să îl cesioneze, cu titlu gratuit, către Șantierul Naval 2 Mai S.A reprezintă o sumă foarte mare, de aproximativ un milion de dolari, potrivit declarațiilor lui Laurențiu Gobeajă.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(Video): Protest al pompierilor ”Consal Trade” în Portul Constanța!

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În intervalul 21 – 25 ianuarie, între orele 15.00 și 18.00, pe platoul din fața Gării Maritime din incinta Portului Constanța are loc o acțiune de protest la care participă în jur de 100 de persoane. Prin această acțiune, membrii de sindicat ai SC Consal Trade SRL au dorit să tragă un semnal de alarmă asupra situației în care se află.

Iar asta, ca urmare a faptului că nu au siguranța locului de muncă la Consal Trade prin încetarea contractului de prestări servicii privind prevenirea și stingerea incendiilor încheiat cu Administrația Porturilor Maritime SA Constanța.

Revendicările lor vizează prelungirea contractului până la desemnarea noului operator care va prelua acțiunile de prevenire și stingere a incendiilor în portul Constanța.

Este important de precizat că, la ora actuatlă, procedura de licitație a serviciului este în De asemenea, angajații Consal Trade au solicitat Primăriei Constanța, Jandarmeriei și Poliției să ia toate măsurile de protecție a participanților la acest protest.

Precizăm că încă din data de 15 ianuarie ac. s-au adresat, prin intermediul unei scrisori, directorului general al APMC, Dan Tivilichi, căruia i-au solicitat întrunirea în regim de urgență a comisiei paritare constituite la nivelul AMP pentru discutarea situației salariaților Consal Trade SRL SRL, având în vedere că la data de 1 februarie a.c. expiră contractul de prestări servicii încheiat de către adminsditrație cu societatea mai sus menționată.

”Vă rugăm să aveți în vedere pentru această comisie paritară invitarea următoarelor persoane cu rol decizional în cadrul procesului de atribuire a contractului de prestări servicii privind prevenirea și stingerea incendiilor în portul Constanța d-nii Teodor Patrichi, Cristian Iliescu, Tănase Pepi și d-na Otilia Ifimov”. Acest mesaj este semnat de către liderii Sindicatului din Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA.

Surse demne de încredere au declarat că deja a avut loc o discuție la nivelul APC. Vom reveni pe măsură ce vor apărea noi informații.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța: A condus cu permisul anulat și și-a dat date de identificare false! A fost reținut

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, 21 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție au identificat un tânăr, în vârstă de 23 de ani, din localitatea Castelu, județul Constanța, care a condus un autoturism pe raza municipiului, având permisul de conducere anulat din luna aprilie 2017.

Inițial, tânărul în cauză a declarat polițiștilor date de identitate aparținând unei alte persoane, fiind vorba despre o rudă a acestuia.

În urma cercetărilor desfășurate, polițiștii l-au reținut pe tânăr pe bază de ordonanță pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în C.R.A.P. al IPJ Constanța, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța cu propuneri corespunzătoare.

În cauză, a fost întocmit dosar penal.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța: 4 vânzători ambulanți de țigări, amendați de polițiștii locali

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, 21 ianuarie, în intervalul orar 08.00-16.00, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța  au legitimat  4 persoane despre care existau indicii ca ar comercializa în mod ilicit țigări netimbrate. Acestea au fost conduse la sediul unității de poliție locală pentru stabilirea identității.

Comercianții ambulanți acționau în zona Piața Griviței, Piața Tomis 3 și zona Eden. In urma acestei activități de prevenire și combatere a comerțului stradal neautorizat s-au aplicat 3 amenzi contravenționale în valoare de 3.000 lei și a fost dispusă măsura complementară de confiscare a pachetelor  de țigări fără timbru accizabil.

Una dintre persoanele care făcea comerț ambulant în zona Eden a fost prinsă de două ori în aceeași zi, prima dată la ora 9.00, iar a doua oară după amiază, la ora 15.00.

Pentru o altă persoana s-au întocmit actele de constatare vizând săvârșirea  infracțiunii prevăzute de art. 270 alin. 3 din Legea 86/2006, deoarece aceasta  a fost depistata comercializând ilicit 70 de pachete de țigarete fără timbru accizabil, susceptibile a fi produse de contrabanda. La săvârșirea  infracțiunii, persoana s-a folosit de un autoturism utilizat în regim de taxi.

Activitățile de verificare și control se vor derula zilnic, iar ca măsură preventivă recomandăm tuturor persoanelor fizice/juridice să respecte prevederile legale în vigoare.

”Direcția Generală Poliția Locală Constanța reamintește numerele de telefon la care cetățenii pot apela pentru a semnala situații din sfera noastră de compentență instituțională -0241484205-Dispecerat sau 0799/606142(WhatsApp).

Numai împreună putem asigura un climat public civilizat în municipiul Constanța!”, precizează Biroul de presă al Poliției Locale Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: