Connect with us

Actual

Lumea în care trăim: 12 milioane de minore să mărită în fiecare zi

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Aproximativ 12 milioane de minore din toată lumea se căsătoresc în fiecare zi, conform unor noi estimări publicate marţi de Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF), citate de DPA şi preluate de Agerpres.
Potrivit datelor actualizate, în ultimul deceniu s-a înregistrat o scădere cu 15% a numărului de mirese minore, de la una din patru la aproximativ una din cinci. Însă, în condiţiile în care tendinţa căsătoriilor minorilor va continua în ritmul actual, până în anul 2030 peste 150 de milioane de fete de pe mapamond se vor mărita înainte de împlinirea vârstei de 18 ani, conform estimărilor fondului pentru copii al Naţiunilor Unite. “Când o fată minoră este forţată să se mărite ea se confruntă cu urmări care se manifestă imediat şi pe toată durata vieţii. Şansele sale de a termina şcoala scad, iar riscul de a fi abuzată de soţ şi de a suferi complicaţii în timpul sarcinii cresc”, notează într-un comunicat Anju Malhotra, consilier principal în cadrul UNICEF. În Asia de Sud, s-a observat o scădere a prevalenţei numărului mireselor minore, de la 50% în urmă cu zece ani la 30% în prezent. Şi în Africa Subsahariană a fost înregistrat un declin al acestor cazuri de minore măritate, de la 43% în urmă cu zece ani la 38% în prezent. Însă s-a observat totodată o schimbare a zonei în care se regăsesc cele mai multe mirese minore, aproape o treime dintre fetele sub 18 ani măritate recent fiind localizate în Africa Subsahariană, în comparaţie cu una din cinci în urmă cu un deceniu. Circa 650 de milioane de femei care trăiesc astăzi s-au măritat la vârsta la care erau minore, conform UNICEF. Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Naţiunilor Unite prevăd planuri pentru stoparea căsătoriei minorilor până în anul 2030.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Accident rutier în Ovidiu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, la intrarea în orașul Ovidiu a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea unei persoane. La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje ale serviciului de Ambulanță și ale Poliției Rutiere pentru a acorda primul ajutor și a stabili cum anume s-a produs acest eveniment.

Au găsit un pacient pieton conștient, stabil, cu traumatism cranian minor, care a refuzat  transportul la spital.

Știre în curs de actualizare.

Foto: SAJ Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Incendiu în municipiul Constanța! O vârstnică a ajuns la spital

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, o persoană a anunțat autoritățile că pe strada Steluței din Constanța a izbucnit un incendiu. Tot apelantul a precizat că este posibil să fie o persoană în interior. Omul a spus că iese fum din apartament și că el știe că acolo locuiește o bătrână cu probleme de sănătate.

La fața locului s-au deplasat de urgență două autospeciale de stingere din cadrul detașamentului Port și o ambulanță SAJ pentru a acorda primul ajutor.

Ajunși la fața locului, au găsit o vârtsnică de aproximativ 74 de ani, care uitase o oală pe foc. Pompierii au găsit-o pe femeie căzută pe jos și au predat-o rapid echipajului de la Ambulanță deoarece era intoxicată cu fum.

Foto: Ilustrativ

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier pe drumul spre Hârșova! Un bărbat a fost rănit

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, a avut loc un eveniment rutier pe drumul spre Hârșova.

Potrivit IPJ Constanța, la ora 16:44, un bărbat, în vârstă de 33 ani, a condus un autoturism, pe DC 63 şi ajungând la intersecţie cu DN 2A, a efectuat viraj la stânga către Hârşova, moment în care a fost lovit la partea din spate de un autoturism, condus de un tânăr, în vârstă de 22 ani, care circula pe DN 2A, dinspre Constanţa către Hârşova.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a unui bărbat, în vârstă de 70 ani, pasager pe locul dreapta faţă în primul autoturism.

Update: Tânărul de 22 de ani care a intrat în plin în mașina din față, fără nici o urmă de frânare, rula cu aproximativ 160 km/oră. Potrivit martorilor, șoferul nu are prea multă experiență.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: