Connect with us

Administratie

Luminița Vlădescu, scrisoare deschisă către locuitorii din Medgidia

Publicat

la

Înlocuită din funcție la ordinul primarului Vrabie, doar pentru că „a îndrăznit“ să nu asculte orbește de el, fostul viceprimar din Medgidia Luminița Vlădescu a trimis locuitorilor o scrisoare deschisă în care explică cum s-a ajuns la această situație.

„Dragi medgidieni. Nu am să vă spun că ieri am fost victima unei execuții politice. Asta s-a văzut cu ochiul liber. Vreau doar să înțelegem, împreună, ce s-a întâmplat. De mai mulți ani de zile, din postura de viceprimar, i-am reproșat domnului Valentin Vrabie mai multe greșeli pe care le-a făcut, în administrația orașului. Unele chiar cu consecințe grave din punct de vedere financiar. O vreme, colegii mei din Consiliu Local, pe care primarul îi numea ”ANIMALE”, au fost de partea mea. Apoi, a bătut vântul schimbării, iar colegii mei s-au vândut. Eu nu, am preferat să muncesc și să apăr interesul oamenilor din Medgidia, fără să fac compromisuri față de cei care jefuiau cu bună știință banii municipiului. Mulți dintre voi m-au văzut în fiecare zi pe străzile orașului, muncind și încercând să rezolv problemele oamenilor, în timp ce oamenii care m-au demis ieri goleau pahare de băutură, nopți la rând, prin bodegile Medgidiei. Trebuie să vă gândiți la un detaliu. Cine sunt cei care m-au demis? O alianță PNL – M10 – ALDE. Adică o alianță formată din noua putere și două partide care … nu mai există. Ați votat M10 în 2016, dar între timp s-a desființat. La fel, ați votat ALDE, un partid care se zbate în anonimat și nu va mai prinde Consiliul Local. De aici trădarea de ieri. Consilierii locali care nu mai au partid, sunt la mâna primarului pentru a avea un viitor, un loc de muncă în politica din Medgidia. Iar pentru a rămâne agățați de banul public, ar face orice. Eu nu sunt în situația aceasta. Eu, o simplă femeie, spre deosebire de cei 15 bărbați, voi fi din nou în administrația din Medgidia, după alegerile ce urmează, fără să fie nevoie să pup inelul independentului vopsit în liberal. Și, ținând cont de sutele de mesaje de încurajare pe care le-am primit de la oamenii din Medgidia, sunt încrezătoare că după alegeri voi fi primarul Medgidiei iar lucrurile vor intra, în sfârșit, pe un drum normal și profesionist, așa cum merită acest frumos oraș. O zi bună vă doresc, mulțumesc pentru sprijin!“, se arată în mesajul postat de Luminița Vlădescu pe Facebook.

Comments

comments

Administratie

Chițac: „În viziunea mea, parcările rezidențiale trebuie licitate“

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, s-a lăudat, astăzi, într-o conferință de presă, că a reușit să adune la masă tot spectrul politic din Consiliul Local pentru a da o nouă formă regulamentului parcărilor. Deși s-a opus din răsputeri modificării acestuia, Chițac a afirmat cu nonșalanță că nu a spus că actualul regulament al parcărilor are o formă foarte bună. Chițac a spus că nouă formă a regulamentului parcărilor va fi urcată spre consultare publică săptămâna viitoare, iar apoi supusă aprobării Consiliului Local. Primarul a mai spus că, totuși, are o nemulțumire legată de faptul că, în viziunea sa, parcările rezidențiale trebuie licitate.

El a mai spus că, toți banii strânși din parcări vor fi cheltuiți tot pentru parcări.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Răsăuțeanu taxează dur ipocrizia lui Chițac: „În 2020 susținea sistemul centralelor de cartier. Acum vrea un CET nou“

Publicat

la data de

Scris de

Liderul consilierilor PSD, Costin Răsăuțeanu îl taxează dur pe primarul Vergil Chițac și îl acuză de ipocrizie, atât pe el, cât și pe liberali. Răsăuțeanu afirmă că, în campania electorală din 2020, candidatul Vergil Chițac susținea că singura soluție pentru încălzirea apartamentelor în municipiul Constanța este sistemul centralelor de cartier.

„Le găsise și locația: structura actualelor puncte termice. Așa după cum era notat în programul său electoral. Program care a dispărut de Altfel, șters fiind de pe site-ul primarului în exercițiu! Mai mult decât atât, candidatul Vergil Chițac înfiera cu mânie liberală soluția pe care administrația PSD a prezentat-o încă din 2019, respectiv construcția unui CET nou cu instalații de cogenerare! Ca să nu mai amintim și faptul că, la acel moment, PNL a votat împotriva propunerii social – democraților.

În 2022, mai precis în cadrul ședinței extraordinare desfășurată ieri, primarul Vergil Chițac în postură de inițiator (!!!) a supus votului proiectul „Sursă de producţie energie utilă termic şi electrică prin cogenerare de înaltă eficienţă, în municipiul Constanţa“. Adică fix ce hulea cu doar doi ani în urmă! Așa cum au procedat și liberalii. Cei care, ieri, l-au votat!

Drept este că acum au fost supuse votului și cheltuielile  legate de proiect în vederea depunerii acestuia în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. La fel de adevărat este, însă, și că banii din PNRR sunt acolo, dar nu ajung în visteria municipiului dacă administrația publică locală nu știe cum să-i acceseze. Iar până acum, administrația Chițac nu a dat dovadă de prea multă pricepere în accesarea de fonduri!“, spune Răsăuțeanu.

„Astăzi (ieri, n.r.) s-a votat un proiect extrem de important pentru Constanța și constănțeni: am trecut într-o nouă etapă a Strategiei de termoficare în sistem centralizat a municipiului Constanța, inițiată de PSD în 2019. Se pare că, până la urmă, soluția PSD a fost una foarte bună, având în vedere faptul că actualul primar o preia și o pune în practică. Trebuie să nu se greșească atunci când se va depune proiectul pentru a primi finanțare. În același timp, trebuie să ne mișcăm repede pentru a nu pierde oportunitatea finanțării prin PNRR. Banii sunt acolo, dar trebuie să știm cum să îi accesăm. Altfel putem să îi pierdem definitiv.

Prețul enorm pe care îl plătesc astăzi constanțenii pe gigacalorie poate să scadă semnificativ, dacă lucrurile se vor mișca rapid și cum trebuie. Constănțenii nu mai pot aștepta ani de zile pentru ca prețul gigacaloriei să scadă și să ajungă la un nivel acceptabil”, mai afirmat Costin Răsăuțeanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța va cheltui 1,2 milioane de lei pe muzică de petrecere. Evenimentele vor avea loc în perioada 2 – 4 septembrie

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța caută o firmă care să organizeze evenimentele din perioada 2 – 4 septembrie 2022, care vor avea loc în parcarea de la Plaja Modern. Este vorba despre un spectacol de muzică românească lăutărească și de petrecere, precum și cele ale etniilor. Recitalurile vor fi susținute de artiști, orchestre, tarafuri și ansambluri.

Valoarea totală estimată a acestui spectacol 1.091.230 de lei fără TVA sau 1.298.563 de lei cu TVA.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: