Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Societate

Lungmetrajul „Trei kilometri până la capătul lumii”, selectat la Festivalul Internațional de Film de la Cannes

Published

on

poza festival film

Lungmetrajul „Trei kilometri până la capătul lumii”, regizat de conf. univ. dr. Emanuel Pârvu, selectat la Festivalul Internațional de Film de la Cannes

Pelicula „Trei kilometri până la capătul lumii”, regizată de conf. univ. dr.  Emanuel Pârvu, de la Facultatea de Arte din cadrul Universității Ovidius din Constanța, a fost selectată în competiția oficială a celei de-a 77-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes, care va avea loc în perioada 14 – 25 mai 2024.

„Competiția oficială de la Cannes este ceva ce, ca regizor, probabil visezi toată viața, locul în care îți dorești să îți fie văzute filmele, unde dorești să fii. Sunt atât de multe « cărări », pe care, la un moment dat, o poți lua – de la ideea filmului la scenariu, de la locații la filmarea propriu-zisă, de la actorie la montaj, încât nici nu mai știi exact de unde s-a legat. Sigur de la Dumnezeu. Un mare mulțumesc tuturor celor implicați, am făcut împreună o echipă minunată și iată și prima noastră (mare) recunoaștere”, a declarat conf. univ. dr. Emanuel Pârvu.

Din distribuția filmului „Trei kilometri până la capătul lumii” fac parte actorii: Adrian Titieni (prof. univ. dr. și consultant artistic la Facultatea de Arte a UOC),  Bogdan Dumitrache, Laura Vasiliu, Ciprian Chiujdea, Ingrid Micu-Berescu, Valeriu Andriuta, Richard Bovnoczki, Alina Berzunteanu, Vlad Brumaru și Radu Gabriel. Filmul este produs de Asociația FAMart cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și este finanțat de Publicis Groupe Media Bucharest, MMS Communications Romania, OTP Bank Romania, Conceptual Lab by Theo Nissim. Post-producția a fost asigurată de Chainsaw Europe Studio.

Advertisement
palaz

Scenariul peliculei este semnat de Emanuel Pârvu și Miruna Berescu, imaginea de Silviu Stavilă, montajul de Mircea Olteanu, iar scenografia și costumele sunt realizate de Bogdan Ionescu.

„Trei kilometri până la capătul lumii” este cel de-al treilea lungmetraj realizat de regizorul Emanuel Pârvu, după debutul „Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor”, care a primit două premii la Festivalul de Film de la Sarajevo în 2018 pentru cel mai bun regizor și cel mai bun actor principal (Șerban Pavlu) și lungmetrajul „Marocco”, selectat la Festivalul de la San Sebastian 2021.

„Festivalul de Film de la Cannes reprezintă o platformă de prestigiu pentru regizori din întreaga lume, iar participarea colegului nostru, Emanuel Pârvu, evidențiază recunoașterea internațională a talentului și creativității în domeniul cinematografiei. Selectarea filmului în competiția oficială este o confirmare a excelenței și a contribuției semnificative aduse industriei cinematografice contemporane. Suntem mândri să îl avem pe Emanuel Pârvu ca reprezentant al talentului românesc la unul dintre cele mai prestigioase evenimente cinematografice din lume și suntem nerăbdători să urmărim succesul său în continuare! Felicitări și mult succes în competiție!”, precizează prof. univ. dr. Daniela Vitcu, decanul Facultății de Arte.

 

Advertisement
palaz

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions