Connect with us

Politica

Luptă intensă pentru primăria Ovidiu. Să sperăm că fără capete sparte, cum a fost odinioară

Maria Ionescu

Publicat

la

Așa cum era firesc, în aceste zile de după anunțarea candidaturilor oficiale la primării, este forfotă mare. Lumea este, în mică măsură, interesată de persoanele care își doresc să obțină o poziție oficială și se gândește mai mult la sărbătorile religioase care se apropie cu pași repezi. Dar, pentru că mereu există un dar, sunt și multe persoane direct sau indirect implicate în campania electorală, motiv pentru care singurul lor gând actual este strict la ceea ce va fi pe data de 5 iunie. Nici orașul Ovidiu nu este exclus din această imagine de ansamblu. Aici sunt șase candidați oficial înscriși în campania electorală. Dar, spre deosebire de Constanța, pe lista de candidați este înscrisă și o femeie. Să-i luăm, însă, pe rând.

Primul pe listă este actualul primar

Așa cum era de așteptat și cum se întâmplă în cele mai multe localități, primarul de drept va candida și la Ovidiu. George Scupra este înscris în lupta electorală din partea PNL. În urmă cu patru ani, el câștiga fotoliul de primar al orașului din partea PSD. A urmat cursurile Facultãții de Relații Economice Internaționale din cadrul Universitãții Ovidius. Este de profesie economist și are 38 de ani, fiind nãscut la Ovidiu în data de 26 aprilie 1978. Este căsătorit și are doi copii. Nu are emoții în alegeri, deoarece știe că a demarat și finalizat foarte multe proiecte extrem de utile comunității locale.

PSD vine cu Dumitru Bocai

În mod ciudat, Dumitru Bocai a candidat în anul 2012 din partea PD-L, formațiune al cărui primar era, dar a pierdut alegerile în fața lui Scupra.  Ulterior, pentru a nu pierde radical contactul cu politica, a intrat în PPDD, partid pe listele căruia a candidat în toamna aceluiași an 2012, la alegerile pentru Camera Deputaților, pentru colegiul 4. Nu i-a ieșit, iar apoi a lăsat-o mai moale pe plan politic.  Până în acest an, când s-a hotărât să candideze din nou. De această dată, din partea PSD. Adică am asistat la o rocadă neobișnuită între PSD-ul de acum patru ani, care îl dădea primar pe Scupra, și PSD de anul acesta, care defilează cu Bocai. El este căsătorit, gurile rele spun că pentru a patra oară (dar în politică nu contează acest lucru, ne-a demonstrat cu vârf și îndesat senatorul Tăriceanu).

PMP îl are candidat pe Nicolae Lupașcu

Nicolae Lupașcu nu este o persoană nouă în politică, deși reprezintă un partid relativ recent înființat.  El a făcut parte din PNL, iar în anul 2008 a candidat pentru o funcție de consilier local. În anul 2010, el făcea parte din Biroul Politic local PNL, deci putem spune că are veleități de om politic. Acum este candidatul PMP și speră să fie ales.

Doina Gheorghe, singura femeie care candidează

Doina Gheorghe este candidatul Partidului Național Democrat. În opinia multor locuitori ai orașului Ovidiu, este o persoană extrem de serioasă și care are șanse la primărie. Ea este de profesie notar dar, în cursul anilor trecuți a avut parte de o viață agitată, din cauza unei trimiteri în judecată. Nu știm cum anume s-a finalizat această problemă, dar aici vorbim despre viața politică și despre dorința candidaților de a rezolva situații scrise și nescrise ale orașului.

UNPR merge pe mâna lui Ilie Drăgoi

UNPR a ales candidatura lui Ilie Drăgoi, care este inspector superior la Ministerul Finanțelor Publice. Concret este economist și lucrează la ANAF Constanța. Este un om foarte serios, care a avut extrem de puține implicații în viața politică, dar care acum își dorește să schimbe ceva în Ovidiu.

Ultimul, dar nu cel din urmă

Fostul consilier PSD Șerban Ion este candidatul Partidului România Unită. “Ne interesează oamenii care vor să se implice, chiar dacă au făcut sau nu politică. Important este să fie oameni care vor să schimbe ceva în societate.”, a declarat președintele PRU Constanța, Dumitru Bădrăgan. Iar Șerban Ion pare a fi exact genul aceasta de om.

Indiferent că acești oameni candidează cu scopul clar de a câștiga alegerile sau doar pentru a reuși să ridice nivelul partidelor din care provin pentru a obține mai mulți consilieri, aceasta este lista completă la Ovidiu. Rămâne de văzut cum vor decurge lucrurile în campania electorală. Sperăm să nu mai fie scandaluri și fețe pline de sânge, ca odinioară. Și ne referim la modul cel mai serios la bătăi și la capete sparte!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Ponta și Tăriceanu își spun adio. PRO România și ALDE întrerup demersurile de fuziune

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

PRO România anunță convocarea Congresului Național Extraordinar la care se va decide întreruperea demersurilor de fuziune cu partidul lui Călin Popescu Tăriceanu. ALDE și Pro România se despart din cauza diferențelor doctrinare și de viziune.

„Biroul Executiv (BEx) al PRO România s-a reunit marți, 26 ianuarie a.c., pentru a discuta raportul Grupului de lucru privind fuziunea cu ALDE. Conform concluziilor prezentate în urma discuțiilor cu reprezentanții ALDE, BEx a decis convocarea Congresului Național Extraordinar pentru întreruperea demersurilor de fuziune a celor două formațiuni politice. Acceptând și respectând diferențele doctrinare și de viziune, PRO România și ALDE se vor concentra să reprezinte cât mai fidel interesul electoratului propriu. Cele două partide își vor continua eforturile și lupta pentru apărarea celor loviți deopotrivă de criză și de actuala guvernare. Congresul Național Extraordinar al PRO România va avea loc pe data de 26 februarie a.c., începând cu ora 15.00 și se va desfășura online, pentru respectarea măsurilor de siguranță în contextul pandemiei. Ordinea de zi și alte informații relevante vor fi comunicate ulterior.“, notează PRO România într-un comunicat.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Oficial! Guvernul va înregimenta politic prefecții

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Codul Administrativ va fi modificat în ședința de Guvern de mâine, prin Ordonanță de Urgență, astfel încât prefecții și subprefecții să poată fi membri în partide. Dacă în prezent prefecții sunt înalți funcționari publici care nu au voie legal să facă politică, de mâine încolo prefecții vor fi înscriși cu acte în partidele care îi trimit în respectivele funcții. Practica prefecților „apolitici” a fost una despre care toată clasa politică a recunoscut că a fost o ipocrizie pentru că în realitate prefecții erau oricum numiți politic și înlocuiți la fiecare schimbare de regim guvernamental.

Potrivit proiectului de OUG care intră în ședința de Guvern de miercuri, poate fi numită în funcţia de prefect, respectiv de subprefect, persoana care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:

  1. a) este cetăţean român şi are domiciliul în ţară;
  1. b) se bucură de exerciţiul drepturilor electorale;
  1. c) are capacitate deplină de exerciţiu;
  1. d) nu a suferit condamnări penale, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea;
  1. e) nu se regăseşte în cazurile de incompatibilitate prevăzute la art. 85 alin. (1) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancționarea corupției;
  1. f) are studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă;
  1. g) a absolvit programe de formare specializată în vederea numirii într-o funcţie de prefect sau subprefect, organizate de Institutul Naţional de Administraţie, în condiţiile legii. (sursa: stiripesurse.ro)

Întregul proiect poate fi consultat aici:

Download (PDF, 369KB)

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Felix Stroe: “Parlamentarii #PSD îi vor chema la audieri pe cei responsabili de haosul campaniei de vaccinare”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Modul în care se desfășoară campania de vaccinare în România îi supără pe liderii PSD, iar senatorul Felix Stroe, liderul PSD Constanța, anunță că social democrații îi vor chema la audieri pe cei responsabili de haosul campaniei de vaccinare.

Stroe susține că cei responsabili de “haos trebuie să raspundă în fața națiunii”.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, liderul PSD Constanța susține că procesul de vaccinare se desfășoară “într-o manieră criminală”.

Iată mesajul complet:

“Parlamentarii #PSD îi vom chema la audieri pe cei responsabili de haosul campaniei de vaccinare!
Cei vinovați de acest haos trebuie să răspundă în fața națiunii pentru situația creată. Îi vom chema la audieri, în Comisia de Sănătate din Senat, pe cei care trebuie să explice blocajele și maniera criminală în care indivizi cu expunere mică în fața pandemiei s-au vaccinat peste rând, zădărnicind astfel șansa de imunizare și implicit de supraviețuire a unor persoane și categorii vulnerabile!
În acest moment procesul de vaccinare se desfășoară într-o manieră criminală! Persoanele expuse, vulnerabile, bătrânii sunt duși la coada vaccinării, în timp ce pilele, cunoștințele sunt vaccinate peste rând. Cum s-a întâmplat și la Mangalia!
Cei care ar fi trebuit să fie vaccinați prioritar în etapa a II-a pentru că sunt vulnerabili sau foarte expuși în fața virusului (bătrânii peste 65 de ani, cei cu afecțiuni cronice sau profesorii) au devenit minoritari față de excepțiile introduse fără nicio noimă în etapa a II-a.
Vom lua atitudine!”

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: