Connect with us

Politica

Luptă intensă pentru primăria Ovidiu. Să sperăm că fără capete sparte, cum a fost odinioară

Maria Ionescu

Publicat

la

Așa cum era firesc, în aceste zile de după anunțarea candidaturilor oficiale la primării, este forfotă mare. Lumea este, în mică măsură, interesată de persoanele care își doresc să obțină o poziție oficială și se gândește mai mult la sărbătorile religioase care se apropie cu pași repezi. Dar, pentru că mereu există un dar, sunt și multe persoane direct sau indirect implicate în campania electorală, motiv pentru care singurul lor gând actual este strict la ceea ce va fi pe data de 5 iunie. Nici orașul Ovidiu nu este exclus din această imagine de ansamblu. Aici sunt șase candidați oficial înscriși în campania electorală. Dar, spre deosebire de Constanța, pe lista de candidați este înscrisă și o femeie. Să-i luăm, însă, pe rând.

Primul pe listă este actualul primar

Așa cum era de așteptat și cum se întâmplă în cele mai multe localități, primarul de drept va candida și la Ovidiu. George Scupra este înscris în lupta electorală din partea PNL. În urmă cu patru ani, el câștiga fotoliul de primar al orașului din partea PSD. A urmat cursurile Facultãții de Relații Economice Internaționale din cadrul Universitãții Ovidius. Este de profesie economist și are 38 de ani, fiind nãscut la Ovidiu în data de 26 aprilie 1978. Este căsătorit și are doi copii. Nu are emoții în alegeri, deoarece știe că a demarat și finalizat foarte multe proiecte extrem de utile comunității locale.

PSD vine cu Dumitru Bocai

În mod ciudat, Dumitru Bocai a candidat în anul 2012 din partea PD-L, formațiune al cărui primar era, dar a pierdut alegerile în fața lui Scupra.  Ulterior, pentru a nu pierde radical contactul cu politica, a intrat în PPDD, partid pe listele căruia a candidat în toamna aceluiași an 2012, la alegerile pentru Camera Deputaților, pentru colegiul 4. Nu i-a ieșit, iar apoi a lăsat-o mai moale pe plan politic.  Până în acest an, când s-a hotărât să candideze din nou. De această dată, din partea PSD. Adică am asistat la o rocadă neobișnuită între PSD-ul de acum patru ani, care îl dădea primar pe Scupra, și PSD de anul acesta, care defilează cu Bocai. El este căsătorit, gurile rele spun că pentru a patra oară (dar în politică nu contează acest lucru, ne-a demonstrat cu vârf și îndesat senatorul Tăriceanu).

PMP îl are candidat pe Nicolae Lupașcu

Nicolae Lupașcu nu este o persoană nouă în politică, deși reprezintă un partid relativ recent înființat.  El a făcut parte din PNL, iar în anul 2008 a candidat pentru o funcție de consilier local. În anul 2010, el făcea parte din Biroul Politic local PNL, deci putem spune că are veleități de om politic. Acum este candidatul PMP și speră să fie ales.

Doina Gheorghe, singura femeie care candidează

Doina Gheorghe este candidatul Partidului Național Democrat. În opinia multor locuitori ai orașului Ovidiu, este o persoană extrem de serioasă și care are șanse la primărie. Ea este de profesie notar dar, în cursul anilor trecuți a avut parte de o viață agitată, din cauza unei trimiteri în judecată. Nu știm cum anume s-a finalizat această problemă, dar aici vorbim despre viața politică și despre dorința candidaților de a rezolva situații scrise și nescrise ale orașului.

UNPR merge pe mâna lui Ilie Drăgoi

UNPR a ales candidatura lui Ilie Drăgoi, care este inspector superior la Ministerul Finanțelor Publice. Concret este economist și lucrează la ANAF Constanța. Este un om foarte serios, care a avut extrem de puține implicații în viața politică, dar care acum își dorește să schimbe ceva în Ovidiu.

Ultimul, dar nu cel din urmă

Fostul consilier PSD Șerban Ion este candidatul Partidului România Unită. “Ne interesează oamenii care vor să se implice, chiar dacă au făcut sau nu politică. Important este să fie oameni care vor să schimbe ceva în societate.”, a declarat președintele PRU Constanța, Dumitru Bădrăgan. Iar Șerban Ion pare a fi exact genul aceasta de om.

Indiferent că acești oameni candidează cu scopul clar de a câștiga alegerile sau doar pentru a reuși să ridice nivelul partidelor din care provin pentru a obține mai mulți consilieri, aceasta este lista completă la Ovidiu. Rămâne de văzut cum vor decurge lucrurile în campania electorală. Sperăm să nu mai fie scandaluri și fețe pline de sânge, ca odinioară. Și ne referim la modul cel mai serios la bătăi și la capete sparte!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Rareș Bogdan bate cu pumnul în masă. Vrea concedierea bugetarilor de lux!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Într-o intervenție televizată, europarlamentarul Rareș Bogdan a răbufnit la adresa celor care sunt numiți politic în funcții extrem de bine plătite. Fostul om de televiziune, acum membru PNL, a declarat că bugetarii de lux trebuie să fie urgent eliminați din sistem.

„Personaje care au ajuns pe clientelism politic pe poziții cheie. Este o situație care nu mai poate fi tolerată. (…) Astfel de cazuri sunt multiple. Colegul meu Florin Roman a venit cu proiectul care prevede să nu mai permitem prezența în mai mult de un consiliu de administrație.  (… ) Eu voi da cu pumnul în masă pentru că nu vreau să mă fac de râs în fața alegătorilor. Eu voi da cu pumnul în masă, nu vreau să mă fac de râs că se promovează tot felul de personaje. Am fost foarte tăcut, dar de luni voi lua măsuri”, a declarat Rareș Bogdan la România TV.

Sursa: stiripesurse.ro

Sursa foto: substantial.ro/Inquam Octav-Ganea

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Prefectul Niculescu: “ISC verifică întreaga documentație a imobilului de pe Bdul Tomis”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Prefectul Constanței continuă să își respecte transparența în decizii și arată că, indiferent de cine este cel care construiește, pe orice teren din municipiul ori județul Constanța, trebuie să respecte legea. În cauză este vorba despre o rudă a soției și pentru că i-au fost cerute explicații privind modul în care au fost obținute autorizațiile care stau la baza construirii unui imobil în zona centrală a orașului Constanța, reprezentantul Guvernului în teritoriu ia atutudine. Așa se face că, astăzi, George Niculescu vine cu precizări privind construirea unui imobil pe Bdul Tomis nr. 49A.

Iată mesajul complet:

Doresc să vă informez asupra faptului că am verificat acțiunile întreprinse de Instituția Prefectului județului Constanța, până la preluarea mandatului, respectiv finalul anului 2019, în ceea ce privește aspectele referitoare la lucrările începute la terenul situat in Bd. Tomis nr 49A.
Astfel, în luna aprilie 2016, Curtea de Apel Constanța a sesizat Prefectura Constanța cu privire a organizarea unui șantier în zona respectivă, apreciind că acest lucru poate reprezenta o etapa prealabilă edificării unei construcții. Prin intermediul documentului s-a solicitat verificarea asupra unui aspect esențial, respectiv dacă pentru teren există Certificat de Urbanism sau Autorizație de Construire, precum și dacă transformarea din spațiu verde a fost făcută în mod legal și s-au solicitat copii ale HCLM-ul privind modificarea PUZ-ului.
Mai departe, în data de 04 mai 2016, Prefectura Constanța le-a înaintat către Primăria Constanța și a cerut eliberarea documentelor solicitate de către Curtea de Apel Constanța. De asemenea, tot în data de 04 mai 2016, Prefectura a înaintat o solicitare și către ISC Constanța prin care cerea să informații privind avizul de emitere / eliberare a autorizației de construire.
Mergând pe firul documentelor, în 13.05.2016, Primăria Constanța a răspuns Prefecturii indicând că pentru respectivul teren au fost emise în data de 08.12.2015. următoarele documente:
– Certificat de urbanism pentru cercetare arheologică și organizare de șantier.
– Certificat de urbanism pentru Elaborare PUD pentru construire imobil P+4. Mai mult, Primăria a dispus către Direcția Poliția Locală, Serviciul disciplină în construcții să procedeze la verificarea la fața locului. În plus, a transmis către Prefectură toate documentele solicitate.
În data de 27.05.2016, Prefectura trimite către Curtea de Apel Constanța documentele solicitate, așa cum au fost ele primite de la Primărie.
În 03.06.2016, Curtea de Apel face revenire și cere clarificări cu privire la modificarea regimului juridic al terenului respectiv, adică transformarea destinației din parc / spațiu verde în zonă construibilă.
În data de 10.06.2016, Prefectura aduce la cunoștința Primăriei solicitarea Curții de Apel și cere clarificări privind situația terenului și a destinației acestuia.
În 28.06.2016, Primăria aduce la cunoștința Prefecturii și Curții de Apel că a eliberat toate documentele solicitate. În ceea ce privește solicitarea privind clarificarea regimului juridic, supune atenției faptul că aceasta este o formulare incorectă, sens în care recomandă faptul că trebuie făcută referire la regimul economic al terenului și nu la cel juridic, stabilit printr-un certificat de urbanism, emis în conformitate cu reglementarile urbanistice aprobate în prealabil. În plus, pune în vedere Curții de Apel faptul că cererea de a anula certificatele de urbanism emise este nefondată!

Din momentul sesizărilor primite, vă aduc la cunoștință faptul că pentru respectarea ordinii de drept, garantarea drepturilor și îndatoririlor fundamentale ale cetățenilor, am formulat noi adrese către ISC Constanta, Direcția Județeană pentru Cultură și Primăria Municipiului Constanța pentru a verifica întreaga documentație care a stat la baza emiterii avizelor, hotărârilor și a autorizației de construire.

Vă recomandăm și “povestea” care stă la baza atacurilor la adresa prefectului Niculescu și ce are de spus reprezentantul Guvernului în teritoriu în ceea ce privește atitudinea politicienilor “Altfel”:

Cum răspunde prefectul Niculescu atacurilor politicienilor “Altfel”

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Mazăre, în fața judecătorilor de la ÎCCJ: “Am fost adus din Madagascar înainte de alegeri, ca să fiu prezentat ca un trofeu”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre a izbucnit, joi, la ICCJ, în fața judecătorilor, scrie stiripesurse.ro. Mazăre susține că a fost adus din Madagascar pe post de trofeu, repatrierea sa fiind ilegală. Declarațiile au fost făcute în cadrul procesului în care se judecă anularea pedepsei de nouă ani pe care Mazăre o execută acum. Joi, la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), se analizează contestația în anulare solicitată de fostul edil al Constanței în dosarul în care a fost condamnat la nouă ani de închisoare cu executare.

În fața judecătorilor de la instanța supremă, Mazăre a subliniat că predarea sa către autoritățile din România s-a făcut în mod fraudulos.

„Sigur că numele meu e și notoriu și controversat. De-a lungul carierei m-am și fălit, dar m-am străduit să fac lucruri bune și să îi ajut pe cei mai mulți. Aducerea mea s-a făcut datorită numelui meu. Am fost adus înainte de alegeri pentru a fi prezentat ca un trofeu. Acolo fiind s-au făcut presiuni în fiecare zi asupra mea pentru a semna că sunt de acord să renunț la legea din Madagascar”, a explicat sursa menționată în fața instanței.

În cadrul ședinței de judecată, avocatul lui Mazăre, Mihai Drăgan, a spus că fostul primar al Constanței „a avut un comportament care a generat telejustiție” și a cerut ca ședința să fie nepublică, însă judecătorul a respins această solicitare.

Apărătorul a subliniat că autoritățile din Republica Madagascar consideră că extrădarea lui Mazăre a fost nelegală și că solicită ca procedura să fie reluată, prin repatrierea lui Radu Mazăre.

Procurorul de caz a spus, pe de altă parte, că o asemenea cerere nu are legătură cu contestația în anulare depusă de Mazăre.

„Este o mutare care nu poate fi circumscrisă actualei cauze”, a subliniat reprezentantul Ministerului Public.

Judecătorul de la ICCJ a decis respingerea cererii avocatului lui Radu Mazăre, ce vizează extrădarea lui Mazăre în Madagascar.

În schimb, magistratul va decide dacă va admite sau nu contestația în anulare depusă de Radu Mazăre.

Radu Mazăre a fost extrădat, în luna mai, pentru a-și ispăși pedeapsa de nouă ani de închisoare, primită în dosarul retrocedărilor ilegale.

Judecătorii instanţei supreme l-au condamnat definitiv, în 8 februarie 2019, la nouă ani de închisoare cu executare pe fostul primar al Constanţei. Radu Mazăre execută pedeapsa la Penitenciarul Rahova. În același dosar au fost condamnați și Nicuşor Constantinescu, Cristian Borcea şi Dragoş Săvulescu.

În prezent, Radu Mazăre mai este judecat într-un alt dosar, cel al Campusului Social „Henri Coandă”. Emilian Schwartzenberg, Alexandru Mazăre (fratele lui Radu Mazăre) și Avraham Morgenstern sunt și ei inculpați în acest caz.

Totodată, pe rolul instanțelor se află și cazul Polaris, în care Mazăre e judecat pentru că a luat mită peste șapte milioane de euro de la omul de afaceri Sorin Strutinsky pentru a-i asigura acestuia din urmă câștigarea unor licitații organizate de Primăria Constanța.

Un alt dosar ce îl vizează pe fostul edil al Constanței este cel în care este judecat pentru abuz în serviciu privind vânzarea unor terenuri din Mamaia la preţuri subevaluate. În același dosar, în fața judecătorilor a ajuns și Sorina Gina Hortolomei Moscu, la data faptelor reprezentant al societăţilor comerciale SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA şi SC Millenium Global Development SA, acuzată pentru săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor.

În faza de urmărire penală se află dosarul „Riviera Residence”, în care procurorii DNA fac cercetări cu privire la faptul că Radu Mazăre și alte persoane din Primăria Constanța au emis ilegal autorizaţia de construire a Riviera Residences, imobil situat pe plaja Mamaia. (sursa: stiripesurse.ro)

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: