Connect with us

Politica

Luptă intensă pentru primăria Ovidiu. Să sperăm că fără capete sparte, cum a fost odinioară

Maria Ionescu

Publicat

la

Așa cum era firesc, în aceste zile de după anunțarea candidaturilor oficiale la primării, este forfotă mare. Lumea este, în mică măsură, interesată de persoanele care își doresc să obțină o poziție oficială și se gândește mai mult la sărbătorile religioase care se apropie cu pași repezi. Dar, pentru că mereu există un dar, sunt și multe persoane direct sau indirect implicate în campania electorală, motiv pentru care singurul lor gând actual este strict la ceea ce va fi pe data de 5 iunie. Nici orașul Ovidiu nu este exclus din această imagine de ansamblu. Aici sunt șase candidați oficial înscriși în campania electorală. Dar, spre deosebire de Constanța, pe lista de candidați este înscrisă și o femeie. Să-i luăm, însă, pe rând.

Primul pe listă este actualul primar

Așa cum era de așteptat și cum se întâmplă în cele mai multe localități, primarul de drept va candida și la Ovidiu. George Scupra este înscris în lupta electorală din partea PNL. În urmă cu patru ani, el câștiga fotoliul de primar al orașului din partea PSD. A urmat cursurile Facultãții de Relații Economice Internaționale din cadrul Universitãții Ovidius. Este de profesie economist și are 38 de ani, fiind nãscut la Ovidiu în data de 26 aprilie 1978. Este căsătorit și are doi copii. Nu are emoții în alegeri, deoarece știe că a demarat și finalizat foarte multe proiecte extrem de utile comunității locale.

PSD vine cu Dumitru Bocai

În mod ciudat, Dumitru Bocai a candidat în anul 2012 din partea PD-L, formațiune al cărui primar era, dar a pierdut alegerile în fața lui Scupra.  Ulterior, pentru a nu pierde radical contactul cu politica, a intrat în PPDD, partid pe listele căruia a candidat în toamna aceluiași an 2012, la alegerile pentru Camera Deputaților, pentru colegiul 4. Nu i-a ieșit, iar apoi a lăsat-o mai moale pe plan politic.  Până în acest an, când s-a hotărât să candideze din nou. De această dată, din partea PSD. Adică am asistat la o rocadă neobișnuită între PSD-ul de acum patru ani, care îl dădea primar pe Scupra, și PSD de anul acesta, care defilează cu Bocai. El este căsătorit, gurile rele spun că pentru a patra oară (dar în politică nu contează acest lucru, ne-a demonstrat cu vârf și îndesat senatorul Tăriceanu).

PMP îl are candidat pe Nicolae Lupașcu

Nicolae Lupașcu nu este o persoană nouă în politică, deși reprezintă un partid relativ recent înființat.  El a făcut parte din PNL, iar în anul 2008 a candidat pentru o funcție de consilier local. În anul 2010, el făcea parte din Biroul Politic local PNL, deci putem spune că are veleități de om politic. Acum este candidatul PMP și speră să fie ales.

Doina Gheorghe, singura femeie care candidează

Doina Gheorghe este candidatul Partidului Național Democrat. În opinia multor locuitori ai orașului Ovidiu, este o persoană extrem de serioasă și care are șanse la primărie. Ea este de profesie notar dar, în cursul anilor trecuți a avut parte de o viață agitată, din cauza unei trimiteri în judecată. Nu știm cum anume s-a finalizat această problemă, dar aici vorbim despre viața politică și despre dorința candidaților de a rezolva situații scrise și nescrise ale orașului.

UNPR merge pe mâna lui Ilie Drăgoi

UNPR a ales candidatura lui Ilie Drăgoi, care este inspector superior la Ministerul Finanțelor Publice. Concret este economist și lucrează la ANAF Constanța. Este un om foarte serios, care a avut extrem de puține implicații în viața politică, dar care acum își dorește să schimbe ceva în Ovidiu.

Ultimul, dar nu cel din urmă

Fostul consilier PSD Șerban Ion este candidatul Partidului România Unită. “Ne interesează oamenii care vor să se implice, chiar dacă au făcut sau nu politică. Important este să fie oameni care vor să schimbe ceva în societate.”, a declarat președintele PRU Constanța, Dumitru Bădrăgan. Iar Șerban Ion pare a fi exact genul aceasta de om.

Indiferent că acești oameni candidează cu scopul clar de a câștiga alegerile sau doar pentru a reuși să ridice nivelul partidelor din care provin pentru a obține mai mulți consilieri, aceasta este lista completă la Ovidiu. Rămâne de văzut cum vor decurge lucrurile în campania electorală. Sperăm să nu mai fie scandaluri și fețe pline de sânge, ca odinioară. Și ne referim la modul cel mai serios la bătăi și la capete sparte!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Val de demisii din PSD Constanța. Viceprimarul Babu și directorul CT Bus Bogdan Niță au plecat din partid

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Continuă valul de demisii din PSD Constanța. După plecarea lui Făgădău, alți doi membri importanți vor pleca. Este vorba de viceprimarul Dumitru Babu, directorul CT Bus Constanța, Bogdan Niță, dar și fostul consilier local Valentin Gabriel Pârvulescu.

„E doar decizie pur personală. Nu e ca un afront sau viscerală. Nu plec pentru a mă înscrie în alt partid.“, a declarat Bogdan Niță pentru Ordinea.ro.

Potrivit unor surse, din PSD Constanța au plecat peste 20 de persoane.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Rectorii ar putea să-și păstreze mandatul pe viață! Stelian Ion: „Inițiativa lui Tit Brăiloiu alterează de la cap învățământul“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Rectorii ar putea să-și păstreze mandatul pe viață, potrivit unor modificări aduse Legii Educației și aprobate de Senat în calitate de for decisiv. Mai exact, un amendament propus de deputatul de Constanța al PSD Tit-Liviu Brăiloiu la un proiect de lege cu modificări în domeniul învățământul militar prevede pentru toate universitățile că „durata mandatului de rector este de 4 ani. Mandatul poate fi reînnoit”. Modificarea legislativă este aspru criticată de deputatul de Constanța al USR, Stelian Ion, care a declarat că măsura le va permite rectorilor să-și înnoiască nelimitat mandatul alterează de la cap învățământul românesc.

„Este o ambiție mai veche a pesediștilor și nu numai a lor, dar modificarea de acum este cea mai abruptă și vine de la Tit-Liviu Brăiloiu, senator PSD de Constanța, care n-a lăsat nimănui impresia că ar avea insomnii de grija educației din România. Omul s-a remarcat în parlament exclusiv prin replici și gesturi de golan sadea. Ce l-a mânat pe el în această luptă, pe un tărâm care nu-i este tocmai familiar, putem afla doar dacă mergem pe firul prieteniilor lui cu diverși generali de carton. Și mai ales dacă ne uităm puțin atent la miza acestei schimbări.

Conform Legii Educației, rectorul numește prorectorii și decanii. Pe cei din urmă, după un concurs public susţinut in fața unei comisii numite de rector. Este deci simplu să ne închipuim că rectorul îşi poate crea o structura ierarhică de subalterni fideli, care la rândul ei va acţiona pentru păstrarea în funcţie cât mai mult timp a respectivului rector. Se deschide astfel poarta transformării universităţilor în feude şi a rectorilor în baroni. Criteriile academice nu vor mai conta cât va conta loialitatea faţă de coteria dirijată de rectorul în funcţie. În aceste circumstanţe, există posibilitatea ca abuzurile să devină regulă, în sensul că cei care nu sunt pe placul conducerii ar putea să nu primească orele pe care ar trebui să le aibă, să nu li se scoată la concurs postul care le-ar permite să promoveze sau să fie şicanaţi cu tot felul de comisii de etică.

Nu în ultimul rând, partidele vor fi mult mai interesate să-i racoleze pe aceşti rectori deveniţi imuabili şi deci extrem de influenţi, care astfel ar putea să impună o anumită direcţie politică unei întregi ierarhii universitare. Inutil să mai spun că astfel s-ar putea închide sau manifesta discreţionar subiectul plagiatelor şi al fraudei academice în general. Vorbim deci despre una dintre cele mai toxice cu putinţă mişcări legislative pentru învăţământul românesc, susținută de rectori deja înregimentați în PSD și PNL. Şi pentru că am ajuns aici, trebuie spus că este nefiresc ca rectorilor să li se permită să ocupe funcţii în cadrul partidelor politice. Legea Educaţiei prevedea o incompatibilitate în acest sens, care a fost însă eliminată în 2012 de Ecaterina Andronescu…Având în vedere consecințele profund nocive pe care le poate avea o astfel de măsură, îi solicit dlui președinte Iohannis să întoarcă la parlament această lege.“, a scris Stelian pe Facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Constanța. PRO România a depus candidaturile pentru Parlament. Mircea Dobre: „Turismul și agricultura, priorități pentru noi“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Coordonatorul PRO România Constanța, Mircea Dobre, și secretarul general adjunct, Răzvan Filipescu, au depus, astăzi, la Biroul Electoral Județean Constanța, listele cu candidați pentru Senat și Camera Deputaților. Iată listele de candidați:

Senat:

FILIPESCU RĂZVAN

BĂTĂRIGĂ LOREDANA

CRUCERU VICTOR

IONESCU ALEXANDRU

RIZEA VASILE

LEIȚOIU DELIA

MOCANU CRISTINA-GEORGIANA

Camera Deputaților:

DOBRE MIRCEA-TITUS

TROFIN VALENTIN-OLIVIAN

PEIU LAURENȚIU

BOBE MIHAI

DUMA ADRIANA

BUZOIU FLAVIU

COCOR CODRUȚ

DRĂGAN LEONARD

CĂȘUNEANU MARIAN

POSTOLACHE SERGIU-IONUȚ

GOBEAJĂ LAURENȚIU-ADRIAN

BUTUMAN MIHAELA-MĂDĂLINA

ȘANDRU LUMINIȚA

FLOCA IONUȚ

„Vreau să mulțumesc celor 16.000 de susținători, care au semnat listele de candidați ale PRO România pentru județul Constanța…După cum se știe, avem o unire cu ALDE și garantăm de pe acum că va fi cea mai importantă formațiune politică de opoziție din Parlamentul României, dar o opoziție constructivă și nu distructivă, așa cum s-au remarcat cei de la USR sau cei de la PNL până în momentul când au ajuns la guvernare. Acum avem o guvernare incompetentă, care ne demonstrează că avem în fiecare zi câte un colectiv și ne apropiem de 100 de decese pe zi și nimeni nu mai este responsabil sau vinovat. Președintele nu mai cere nicio demisie, iar guvernul lui este perfect. Românii trebuie să își dea seama că singura formațiune politică care a demonstrat prin Victor Ponta la guvernare este PRO România, formațiune capabilă să scoată țara din criză datorită unui program economic și social, care va fi lansat în perioada următoare. Vom susține cu tărie tot ce înseamnă industria de turism, industria HORECA, și o protecție socială pentru toți cetățenii României. Este un program de guvernare coerent și eficient, dar și constructiv în același timp“, a declarat Mircea-Titus Dobre.

Acesta a mai spus că PRO România va duce o campanie constructivă, așa cum a făcut și la locale, și vom prezenta proiectele pentru Constanța, care sunt în primul rând pentru turism și agricultură, acesta din urmă neavând nicio susținere decât a sa și a lui Răzvan Filipescu.

„Din calitatea de senator mă voi lupta împreună cu colegii mei să sprijinim proiectele pe care le-am prezentat pe plan local. Ne dorim ca în Parlament să ajungă oameni care cunosc legislație și proceduri parlamentare și să avem oameni care se luptă pentru județul nostru. Cu regret văd că, în prezent, toate regionalele și instituțiile din sud-est își au sediul la Galați, ba la Brăila, iar Constanța a pierdut competiția din punct de vedere al dezvoltării. PRO România este singurul partid care a venit cu proiect concrete.“, a spus Răzvan Filipescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: