Connect with us

Stiri

Mai mâncăm? În magazine sunt tone de carne și produse lactate stricate

Maria Ionescu

Publicat

la

Săptămânal, inspectorii Direcției Sanitar Veterinare desfășoară acțiuni de supraveghere și control în magazinele alimentare pentru a stabili în ce măsură mărfurile pe care acestea le oferă cumpărătorilor sunt în termen de valabilitate. Nouă ni se par niște acțiuni despre care scriem pur și simplu, fără a intra în detalii dureroase. Pentru că multe dintre aceste produse stricate, pe care vânzătorii continua să le țină în galantare, poate-poate le va cumpăra cineva, ajung în farfuriile românilor. Și, de multe ori, le produc atât de mult rău încât nu-și dau seama de unde le-a venit starea de vomă pe care o au sau de ce trebuie să ajungă la doctor pentru a obține un tratament pe măsură.  Dacă veți avea răbdare să citiți ceea ce ne transmit inspectorii DSV, veți fi mult mai atenți la produsele pe care le  cumpărați. Iată ce au descoperit  în această săptămână specialiștii DSV.

“Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de către inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, în perioada 18.06.2016 – 26.06.2016, s-au materializat prin verificări la 295 obiective: 120 restaurante, 1 pensiune turistică,  3 cantine, 1 catering,  27 unităţi tip fast food, 9 unităţi tip bufet, 11 baruri, 4 pizzerii, 14 braserii, 1 snack bar, 23 laboratoare cofetărie/patiserie, 7 super/hipermarketuri, 34 magazine alimentare, 4 depozite alimentare,  1 carmangerie, 5 centre prelucrare lapte, 1 untate tăiere,  4 unităâ fabricare pâine şi specialităţi de panificaţie, 6 depozite seminţe consum, 2 depozite destinaţie, 5 unităţi comercializare congelate, 1 unitate fabricare apă de masă, 1 unitate fabricare îngheţată, 4 unităţi morărit, 1 unitate fabricare vin, 3 FNC, 1 unitate producere şi comercializare ciuperci, 1 secţie extrudate.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar vetetinar; etichetarea  necorespunzătoare a produselor alimentare.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate  3 (trei) sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 4.600 lei şi un număr de 5 avertismente.

Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, produse alimentare din categoriile: carne şi produse din carne – 6465 kg, lapte şi produse lactate – 2124 kg, peşte şi produse din peşte – 1535 kg, ouă – 74 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 105.292 lei.

Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.”

Adică, săptămânal, mii de tone de produse cu termenul de valabilitate expirat sunt incinerate. Dar câte alte tone se vând în continuare?

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Stiri

Programul casieriilor RAJA în perioada sărbătorilor de Sf. Andrei și Ziua Națională a României

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

RAJA S.A. aduce la cunoştinţa tuturor abonaţilor că, în perioada sărbătorilor de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României, activitatea structurilor care asigură continuitatea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare se desfășoară în regim de foc continuu.

În continuare, ca urmare a creșterii alarmante a indicelui de răspândire a virusului SARS-CoV-2, sute de angajați ai societății, care au ca misiune principală producția, distribuția, calitatea apei, colectarea și epurarea acesteia, își îndeplinesc sarcinile specifice în condiții de izolare la locul de muncă, pentru a preveni disfuncționalitățile majore ce ar putea perturba asigurarea serviciilor esențiale.

De asemenea, apelurile către numărul de telefon al Dispeceratului – 0241/924 vor fi preluate fără întrerupere. Echipele de intervenție RAJA sunt pregătite să acţioneze cu promptitudine pentru remedierea în timp util a tuturor avariilor sau a problemelor apărute în sistemul de alimentare cu apă și de canalizare, astfel încât utilizatorii să poată beneficia de serviciile noastre la parametrii optimi.

Abonaţilor interesaţi să îşi achite facturile, le aducem la cunoștință că luni, 30 noiembrie 2020, și marți, 01 decembrie 2020, toate casieriile RAJA vor fi închise.

Începând de miercuri, 02 decembrie 2020 acestea își vor relua programul normal de lucru.

“În perioada în care casieriile RAJA sunt închise, facturile pot fi achitate online, prin intermediul contului de client RAJA – https://contulmeu.rajac.ro/, prin transfer bancar sau direct debit. Abonații care nu au acces la soluțiile de plată la distanță pot achita facturile la punctele de plată Pay Point/Payzone, Westaco și în incinta magazinelor „La doi Pași”.”, precizează Biroul de comunicare.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Trafic îngreunat pe strada Ion Lahovari din municipiul Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unui branșament avariat, de pe strada Ion Lahovari din municipiul Constanța, RAJA S.A. va restricționa traficul auto pe această stradă, tronsonul delimitat de bd. Mamaia și strada Călărași, astăzi – 24 noiembrie 2020, în intervalul orar 10.30 – 14.30.

În vederea desfășurării lucrărilor de reparații, zona va fi împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată și Poliția Locală.

Abonaţii deserviţi nu vor fi afectaţi de aceste lucrări, întrucât echipele de intervenţie încearcă să efectueze reparaţiile cu conducta sub presiune.

“Ne cerem scuze participanților la trafic din zona respectivă, pe care îi asigurăm că echipele RAJA Constanța vor face tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt.”, precizează reprezentanţii Biroului de comunicare.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Trafic îngreunat pe strada Nicolae Iorga din municipiul Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru remedierea unui branșament avariat, de pe strada Nicolae Iorga, din municipiul Constanța, echipele de intervenție RAJA S.A. sunt nevoite să restricționeze traficul auto pe o bandă de circulație de pe această stradă, cu sensul de mers dinspre str. Mircea cel Bătrân către Moldovei, pe o porțiune de 30 m, astăzi – 17 noiembrie 2020, în intervalul orar 10.00 – 14.00.

 

În vederea desfășurării lucrărilor de reparații, zona va fi împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată și Poliția Locală.

 

Abonații din zonă nu sunt afectați de această avarie, întrucât echipele de intervenție încearcă să efectueze reparația cu conducta sub presiune.

 

“Ne cerem scuze participanților la trafic din zona respectivă, pe care îi asigurăm că echipele RAJA Constanța vor face tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt.”, precizează Biroul de comunicare. 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: