Connect with us

Stiri

Mai mâncăm? În magazine sunt tone de carne și produse lactate stricate

Maria Ionescu

Publicat

la

Săptămânal, inspectorii Direcției Sanitar Veterinare desfășoară acțiuni de supraveghere și control în magazinele alimentare pentru a stabili în ce măsură mărfurile pe care acestea le oferă cumpărătorilor sunt în termen de valabilitate. Nouă ni se par niște acțiuni despre care scriem pur și simplu, fără a intra în detalii dureroase. Pentru că multe dintre aceste produse stricate, pe care vânzătorii continua să le țină în galantare, poate-poate le va cumpăra cineva, ajung în farfuriile românilor. Și, de multe ori, le produc atât de mult rău încât nu-și dau seama de unde le-a venit starea de vomă pe care o au sau de ce trebuie să ajungă la doctor pentru a obține un tratament pe măsură.  Dacă veți avea răbdare să citiți ceea ce ne transmit inspectorii DSV, veți fi mult mai atenți la produsele pe care le  cumpărați. Iată ce au descoperit  în această săptămână specialiștii DSV.

“Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de către inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, în perioada 18.06.2016 – 26.06.2016, s-au materializat prin verificări la 295 obiective: 120 restaurante, 1 pensiune turistică,  3 cantine, 1 catering,  27 unităţi tip fast food, 9 unităţi tip bufet, 11 baruri, 4 pizzerii, 14 braserii, 1 snack bar, 23 laboratoare cofetărie/patiserie, 7 super/hipermarketuri, 34 magazine alimentare, 4 depozite alimentare,  1 carmangerie, 5 centre prelucrare lapte, 1 untate tăiere,  4 unităâ fabricare pâine şi specialităţi de panificaţie, 6 depozite seminţe consum, 2 depozite destinaţie, 5 unităţi comercializare congelate, 1 unitate fabricare apă de masă, 1 unitate fabricare îngheţată, 4 unităţi morărit, 1 unitate fabricare vin, 3 FNC, 1 unitate producere şi comercializare ciuperci, 1 secţie extrudate.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar vetetinar; etichetarea  necorespunzătoare a produselor alimentare.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate  3 (trei) sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 4.600 lei şi un număr de 5 avertismente.

Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, produse alimentare din categoriile: carne şi produse din carne – 6465 kg, lapte şi produse lactate – 2124 kg, peşte şi produse din peşte – 1535 kg, ouă – 74 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 105.292 lei.

Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.”

Adică, săptămânal, mii de tone de produse cu termenul de valabilitate expirat sunt incinerate. Dar câte alte tone se vând în continuare?

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Stiri

Fără apă potabilă în localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea unor lucrări de reabilitare și modernizare la nivelul Gospodăriei de apă Limanu, RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile în noaptea de joi spre vineri, 17 spre 18 septembrie 2020, în intervalul orar 22,00 – 04,00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de aceste intervenții să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Foto: Ilustrativ

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Mâine se oprește apa în orașul Murfatlar

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unei vane, cu diametrul de 400 mm, la nivelul conductei de alimentare cu apă, de pe strada General Vasile Milea din orașul Murfatlar, RAJA S.A. este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, marți – 15 septembrie 2020, în intervalul orar 09,00 – 16,00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei toți onsumatorii din localitatea Murfatlar.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Consumatorii din Agigea și Lazu, fără apă potabilă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a unei avarii survenite astăzi, 7 septembrie 2020, pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 500 mm din localitatea Agigea (zona Dedeman), județul Constanța, RAJA S.A. a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, în intervalul orar 13.30 – 18.30.

Sunt afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Agigea și Lazu.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: