Connect with us

Politica

MAI, modificări importante pentru pașapoarte. Ce prevede proiectul

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, care prevede o serie de modificări legislative privind creșterea valabilității pașaportului simplu electronic și clarificarea situațiilor în care poate fi solicitat un pașaport simplu temporar, potrivit unui comunicat de presă transmis stiripesurse.ro.

Prin proiectul de lege, propunem dublarea termenului de valabilitate a pașaportului simplu electronic de la 5 la 10 ani pentru persoanele cu vârsta de peste 25 de ani. Opțiunea a ținut cont de faptul că după această vârstă, schimbările de fizionomie sunt mai puțin accentuate.

De altfel, în majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene pașapoartele simple electronice au termen de valabilitate de 10 ani.

Pentru copiii cu vârsta de până la 12 ani, pașaportul simplu electronic va fi valabil trei ani, iar pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 şi 25 de ani va fi valabil 5 ani.

Pentru că una dintre cauzele cozilor din timpul verii are legătură cu faptul că un număr mare de cetățeni preferă să solicite un pașaport simplu temporar, propunem limitarea situațiilor în care se poate solicita în regim de urgență un pașaport temporar.

În prezent, o persoană poate solicita în regim de urgență un pașaport simplu temporar, valabil doar 1 an, fără a i se cere să dovedească urgența invocată, ceea ce a încurajat foarte mulți cetățeni să opteze pentru acest tip de pașaport atunci când au uitat să-și facă din timp documentul de călătorie sau când nu au dorit să aștepte timpul necesar realizării unui document electronic.

Prin proiectul de lege propunem ca pașaportul temporar să fie eliberat în termen scurt (de la două ore până la maxim trei zile), cum se întâmplă în prezent, doar în anumite cazuri, clar reglementate, cu obligația prezentării documentelor care dovedesc urgența, precum:

 • situații obiective în care, din motive de sănătate, familiale sau profesionale, este necesară și urgentă prezența persoanei pe teritoriul altui stat și nu este timp pentru emiterea pașaportului simplu electronic
 • minorul urmează să se deplaseze în străinătate pentru studii ori pentru a participa la concursuri oficiale sau pentru a urma un tratament medical, fără de care viața ori sănătatea îi este pusă în pericol.

Persoanele care declară că nu doresc să li se elibereze un document electronic pot opta pentru un pașaport temporar, care însă le va fi eliberat în termenul legal prevăzut pentru eliberarea pașaportului simplu electronic.

Aceste măsuri legislative sunt o continuare a măsurilor pe care ministrul afacerilor interne Carmen Dan le-a dispus în plan administrativ și care privesc: deblocarea încadrării a 35 de posturi din sursă externă pentru serviciile de pașapoarte, implementarea unui sistem de programare on line pentru preluarea cererilor de eliberare a pașapoartelor (în prezent acesta fiind funcțional la nivelul a 34 de județe, finalizarea implementării acestuia la nivel național fiind stabilită pentru data de 18.12.2017) și prelungirea, la nevoie, a programului de lucru cu publicul, în intervalul orar 8,30 – 18,30 de luni până vineri cu organizarea activității în mod corespunzător, în doua schimburi, în perioadele cu un aflux mare de cereri.

Demersul legislativ va fi însoțit și de o campanie de conștientizare a cetățenilor care va începe din această lună în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe.

Comments

comments

Politica

Tudor Nădrag, candidatul PSD pentru Primăria Hârșova, și noua sa echipă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Tudor Nădrag, fost primar al orașului Hârșova, și-a depus candidatura pentru un nou mandat, din partea Partidului Social Democrat. El a mai condus orașul în intervalul 2008-2016, respectiv două mandate.

Reporter: Buna ziua! Ne puteți spune câteva lucruri despre dumneavoastră?

Tudor Nădrag: Buna ziua. Sunt căsătorit, tată a 3 copii, o fată și doi băieți. Sunt licențiat în economie și managementul afacerilor. În prezent administrez propria societate, care are peste 20 de angajați.

Reporter: În anul 2008 ați fost ales primar al orașului Hârșova. Vă amintiți acel moment.

Tudor Nădrag: Cu voința și votul locuitorilor, am fost ales în iunie 2008 primar al acestui oraș. Am reușit să îl înving pe primarul liberal Chiriță Ionel, care era în acel moment lider național al PNL, membru în BPN PNL, vicepreședinte al PNL Constanța, Președinte al AOR (Asociația Orașelor din România) și sprijinit de prim-ministrul Tăriceanu. Cu toate acestea, împreună cu hârșovenii am reușit să-l înving când nimeni nu se aștepta.

Precizez că în tot mandatul meu m-am străduit să-mi servesc orașul și consider că nu am făcut nimic de care să-mi fie rușine, fiind mereu alături de hârșoveni. Ușa primarului a stat permanent deschisă și atunci când am putut să ajut un om, l-am ajutat.

Reporter: Ce ne puteți spune despre echipa dumneavoastră?

Tudor Nădrag: În primul rând vreau să spun locuitorilor orașului Hârșova că vin azi în fața lor cu o echipă complet nouă, întinerită, cu care să continui proiectele începute și pe care să o formez pentru a conduce destinele orașului.

 • Ionel Dia, jurist, cu experiență în administrație
 • Viorel Bulancea, inginer, conduce ferma agricolă proprie
 • Ene Doris, farmacistă,  administrator farmacie proprie
 • Emil Paraschiv, jurist, administrator firma proprie de transporturi mărfuri
 • Vladimir Fricățel, medic primar, fost manager al Spitalului Orășenesc Hârșova

Echipa PSD Hârșova este foarte puternică și pregătită să administreze orașul, este o echipă de profesioniști.

Reporter: Ce principale realizări ați avut ca primar al orașului?

 

Tudor Nădrag: În primul rând, am asfaltat aproape 70% din străzile orașului:

 • cu fonduri europene: străzile Revoluției, Vadului, Traian, Decebal, Lunei, Nicolae Tarca
 • cu fonduri județene: străzile Cășăriei, Transilvaniei, Libertății, Minervei, Portului, Aleea Danubiu, Mării, Păcii, Gheorghe Doja, Crinului, Atelierelor, parțial: Ioan Cotovu, Viitorului, Horia, Cloșca, Vântului și zona ANL
 • cu fonduri guvernamentale: strada Rozelor
 • cu fonduri proprii: străzile Independenței, Luminii, Concordiei, AI Cuza, Ștefan cel Mare, Amurgului, Eternității, să asfaltez parcările de la toate blocurile

2. Am finalizat cele 36 de apartamente ANL și am construit încă 64.

3. Am finalizat blocul social cu 48 de apartamente și am mai construit un altul cu 48 de apartamente.

4. Am construit parcuri și locuri de joacă pentru copii – zona Casa de Cultură, zona Spital și lângă Liceul Teoretic Ioan Cotovu.

5. Am montat 130 camere de supraveghere, fapt ce a crescut siguranța cetățeanului.

6. Am reabilitat Căminul Cultural Vadu Oii și parcul.

7. Am construit o nouă stație de sortare și transfer deșeuri.

8. Am extins canalizarea pe 43 de străzi.

9. Am reabilitat drumurile de exploatare Agricolă către Vadu Oii, către Băile Termale și către fostul IAS.

10. Am făcut reabilitare seismică a blocurilor P1 și P2, din zona Soveja.

Reporter: Ce vă propuneți pentru viitorul mandat?

Tudor Nădrag: În primul rând voi redepune proiectul pentru construirea unei baze de tratament în vederea valorificării apelor termale. De asemenea, voi redepune proiectul în vederea înființării unui centru de colectare și primă comercializare a peștelui.

Vom înființa un sistem de irigații în parteneriat cu fermierii locali.

Va fi construită o grădiniță în zona blocurilor ANL și vom sprijini mai mult elevii. Pentru ei vor fi înființate cabinete medicale în școli, vom acorda burse școlare și vom susține organizarea taberelor tematice pentru elevi.

Este foarte important să micșorăm taxele și impozitele, la mimimul prevăzut de lege.

 

 

Foto: Proiect bază de tratament pentru valorificarea apei termale.

 

 

 

 

Se vor lotiza și sistematiza locuri de casă în zona ANL, după asigurarea utilităților (apă, canal, curent, internet, drumuri de acces etc.).  De asemenea, vom înființa un centru  de consultanță în primărie pentru depunerea de proiecte cu finanțare europeană și consultanță în vederea obținerii autorizației de construire și legătura cu persoanele plecate în străinătate.

Nu în ultimul rând, vom susține unitățile de cult, bisericile, geamia și mănăstirea.

Reporter: În încheiere ce ați dori să transmiteți cetățenilor?

Tudor Nădrag: Doresc să readucem în oraș buna înțelegere între oameni, curajul unei exprimări libere, fără ură, fără teamă, fără amenințări cu reclamații și șantaj.

Vă chem să construim împreună un oraș liniștit și sigur.

Domnul să aibă în pază Hârșova și pe cetățenii ei.

Comandat de Partidul Social Democrat  filiala Constanta,

Executat de Asociația Puterea Civică – www.ordinea.ro 

CUI mandatar financiar coordonator 21200019

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Felix Stroe, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța: ”Spitalul Regional pentru copii, pariul vieții mele”

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Un Spital Regional de Pediatrie este un proiect de care Constanța și județele limitrofe au nevoie urgent.

Unul dintre proiectele prezentate de Felix Stroe – candidatul Alianței PSD-ALDE-PNTCD-ADER la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța – se referă la edificarea primului Spital Regional de Pediatrie, care va deservi atât Constanța, cât și toată regiunea de sud-est a României. Această unitate medicală va fi dotată cu cele mai noi și performante echipamente medicale, va asigura primirea urgențelor medicale, va fi dotată cu unități performante de imagistică pentru a depista din timp afecțiuni grave, va dispune de cea mai modernă secție de intervenție la nivel național.

Proiectele de o asemenea anvergură necesită finanțarea și atenta supraveghere a Uniunii Europene și a instituțiilor financiare internaționale. Primele discuții concrete despre realizarea unui asemenea proiect – însemnând mai ales finanțarea sa din bani europeni – au fost demarate în urmă cu aproximativ doi ani de Felix Stroe. În paralel cu discuțiile legate de domeniul infrastructurii de apă potabilă și uzată, a abordat cu reprezentanții Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) – partener strategic și deja tradițional al RAJA SA Constanța – și subiectul construirii unui Spital Regional de Pediatrie la Constanța. Încântați de proiect, cei de la BERD au promis alocarea în mod gratuit a unei echipe de consultanță, în vederea realizării proiectului arhitectural și a studiului de fezabilitate (câteva sute de mii de euro, mai exact 600.000), urmând să se perfecteze și actele de finanțare, cu autoritatea în subordinea căreia se va afla unitatea medicală, respectiv Consiliul Județean Constanța.

Valoarea totală a finanțării Spitalului Regional de Pediatrie Constanța a fost deja stabilită la 230 de milioane de euro de către consultanți, care au luat în calcul și dotarea cu cea mai performantă aparatură intervențională și de imagistică. Până la această oră, consultanții au identificat terenul și se lucrează deja la proiectul viitorului Spital Regional pentru copii.

”Spitalul Regional pentru Copii este pariul vieții mele. Asigur toți cetățenii acestui județ, că acest proiect se va realiza în acest mandat, cu bani europeni.”, a declarat Felix Stroe într-una din întâlnirile cu alegătorii din județ.

Mai multe detalii despre activitatea și programul candidatului PSD-ALDE-PNTCD-ADER, citiți aici: www.stroefelix.ro sau pe https://www.facebook.com/stroefelix.ro.

Pe candidatul Felix Stroe îl regăsiți pe locul 9 pe buletinul de vot pentru alegerea președintelui Consiliului Județean Constanța, la alegerile locale din 27 septembrie.

Comandat de Partidul Social Democrat  filiala Constanta,

Executat de Asociația Puterea Civică – www.ordinea.ro 

CUI mandatar financiar coordonator 21200019

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Constanța. PRO România a prezentat sursele de finanțare pentru proiectele pe care vrea să le realizeze

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Proiectele prezentate de candidații PRO România la Primăria Constanța și Consiliul Județean Constanța, Mircea-Titus Dobre, și, respectiv, Răzvan Filipescu, au captat atenția opiniei publice. Date fiind amploarea lor, unii dintre cetățeni s-au întrebat de unde vor scoate cei de la PRO România atâția bani pentru proiectele prezentate, în condițiile în care nici bugetul municipiului Constanța, dar nici cel al Consiliului Județean, nu sunt atât de mari încât să susțină astfel de investiții. Pentru a face lumină în acest caz, Mircea Dobre și Răzvan Filipescu au venit într-o conferință de presă în care au prezentat sursele de finanțare pentru proiectele prezentate. În cea mai mare parte a lor, spun cei doi, banii ar putea să fie obținuți de la Uniunea Europeană, o sursă de finanțare cu care Constanța nu prea este obișnuită, în condițiile în care atât municipiul reședință de județ, cât și Consiliul Județean stau extrem de prost la acest capitol.

„Cei care sunt cârcotași că nu se pot finanța aceste proiecte trebuie să înțeleagă că se pot finanța și se pot realiza. Am avut exemplu acum câteva zile în București, unde primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a inaugurat cea mai mare parcare subterană din România, formată din 750 de locuri pentru cei care locuiesc în zona bulevardului Decebal. A arătat că se poate și asta într-un timp foarte scurt, aproximativ un an, și a fost o lucrare complexă, pentru că au fost foarte multe țevi de deviat. Dacă Robert Negoiță a putut face o mega parcare subterană în București, așa putem și noi la Constanța. Cine spune că nu se poate ori nu vrea, ori nu se pricepe. Nu trebuie să ne mai plângem. Trebuie să punem osul la treabă dacă vrem să avem un oraș dezvoltat.“, a declarat Mircea Dobre.

Mircea Dobre a spus că se bazează pe trei axe principale pentru finanțarea proiectelor sale pentru ciclu financiar 2021 – 2027. Este vorba de Axa prioritară nr. 3 și Axa prioritară nr. 4 care fac parte din Programul Operațional Regional. Axa nr. 3 este specializată pentru zona orașelor care sunt prietenoase cu mediul și aici intră tot ce înseamnă parcuri, absolut tot ce înseamnă promenada verde, tot ce înseamnă spații civice și, ceea ce este foarte important, parcările subterane care sunt prevăzute cu parc deasupra, care pot fi finanțate prin coroborarea Axei 3 cu Axa 4. Valoarea totală a proiectelor prezentate de PRO România pentru municipiul Constanța și care pot fi finanțate prin cele două axe se ridică la 52.515.000 de euro. Axa nr. 4 este pentru o regiune mai accesibilă, spune Dobre, și aici intră lucrările de infrastructură, incluzând breteaua care leagă bulevardul Aurel Vlaicu de zona Eden, lărgirea străzii Ștefăniță Vodă la patru benzi. Tot în Axa 4 intră și pasajul rutier subteran din cartierul Faleză Sud (Poarta 6). Totalul valorii investițiilor pentru această axă se ridică la 35.100.000 de euro.

O altă sursă de finanțare este Axa prioritară nr. 7 Programul Operațional de Transport, iar pe această axă intră proiectul privind „NIAGA – Nod Intermodal Autogară – Gară – Aeroport Constanța“, care presupune amenajarea unei autogări imense în subsolul din fața Gării. Valoarea acestui proiect se ridică la aproximativ 20 de milioane de euro.

Mircea Dobre a spus că parcările supraterane și cărora nu le pot fi asigurate o zonă verde sau piațetă, care însumează 5.551 de locuri de parcare, vor fi construite din bugetul administrației publice locale și se ridică la o valoare de aproximativ 28 de milioane de euro. Acesta a afirmat că valoarea tuturor proiectelor pe fonduri europene pentru municipiul Constanța se ridică la 108 milioane de euro, cu două excepții. Este vorba de parcarea din zona Pescărie, unde este prevăzută a se construi Portul Turistic Diamant, și parcarea supraterană cu parc deasupra din Portul Tomis care are 1008 locuri și care nu a fost prinsă în această finanțare, pentru că acolo este o zonă specială, dar care pot fi incluse pe cele două axe.

Candidatul PRO România a spus că prioritar va fi refacerea parcurilor existente, aproximativ 164.000 de metri pătrați, incluzând Parcul Tomis II, Parcul de la Gară, Parcul de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“, Parcul de la Casa de Cultură, Parcul din Faleză Sud, Parcul Viitorul din zona CET. De asemenea, trebuie refăcut și Parcul Tăbăcărie, mai spune Dobre, care a punctat că este timpul ca acest oraș să se schimbe și să îi crească valoarea.

ÎMPREUNĂ PENTRU CONSTANȚA SĂNĂTOASĂ

PROIECTE MUNICIPIUL CONSTANȚA

 SURSE FINANȚARE 

 1. NOD INTERMODAL AUTOGARĂ – GARĂ-AEROPORT 

AXA PRIORITARA 7 – DEZVOLTAREA UNUI SISTEM INTEGRAT DE TRANSPORT MULTIMODAL

APROXIMATIV 20 MILIOANE EURO 

 1. MODERNIZAREA B-DULUI AUREL VLAICU CU DRUM COLECTOR CU PASAJE SI PASARELE 

AXA PRIORITARA 4 – PROGRAMUL OPERAȚIONAL REGIONAL (O REGIUNE ACCESIBILĂ)

APROXIMATIV 28,5 MILIOANE EURO 

 1. BRETEA DE LEGATURĂ ÎNTRE B-DUL AUREL VLAICU SI ZONA EDEN CU SENS UNIC CĂTRE EDEN 

AXA PRIORITARA 4 – PROGRAMUL OPERAȚIONAL REGIONAL (O REGIUNE ACCESIBILĂ)

APROXIMATIV 1,8 MILIOANE EURO 

 1. LĂRGIREA STRĂZII ȘTEFĂNIȚĂ VODĂ LA 4 BENZI CA BRETEA ÎNTRE B-DUL AUREL VLAICU ȘI GALERIILE SOVEJA 

AXA PRIORITARA 4 – PROGRAMUL OPERAȚIONAL REGIONAL (O REGIUNE ACCESIBILĂ)

APROXIMATIV 2 MILIOANE EURO 

 1. PASAJ RUTIER FALEZĂ SUD (POARTA 6) CE ASIGURĂ LEGĂTURA CU CARTIERUL KM 4-5 

AXA PRIORITARA 4 – PROGRAMUL OPERAȚIONAL REGIONAL (O REGIUNE ACCESIBILĂ)

APROXIMATIV 2,8 MILIOANE EURO

 1. REABILITAREA TERMICĂ PENTRU 70 BLOCURI – 2500 EUR/APARTAMENT 

AXA PRIORITARĂ 3 – PROGRAMUL OPERAȚIONAL REGIONAL (O REGIUNE CU ORAȘE PRIETENOASE CU MEDIUL)

APROXIMATIV 7 MILIOANE EURO

 1. REFACEREA PRIORITARĂ A PARCURILOR: TOMIS II (23.217 MP), GARĂ (41.652 MP), COLEGIUL MIRCEA CEL BĂTRÂN (17.129 MP), CASA DE CULTURĂ (22.049 MP), PARC FALEZĂ SUD – POARTA 6 (26.782 MP), VIITORUL (15.236 MP), LA GRĂTARE (17.586 MP) 

AXA PRIORITARĂ 3 – PROGRAMUL OPERAȚIONAL REGIONAL (O REGIUNE CU ORAȘE PRIETENOASE CU MEDIUL)

APROXIMATIV 10 MILIOANE EURO 

 1. PROMENADA VERDE – 5 KM LUNGIME SI LĂȚIME DE 10 M (50.000 MP) 

AXA PRIORITARĂ 3 – PROGRAMUL OPERAȚIONAL REGIONAL (O REGIUNE CU ORAȘE PRIETENOASE CU MEDIUL)

APROXIMATIV 7 MILIOANE EURO 

 1. REALIZAREA DE MINI PARCURI, PIAȚETE VERZI: ZONA TOMIS NORD – 2503 MP, LANGĂ GRĂDINIȚA 12 AMICII – 2056 MP, ZONA ABATOR (ALEEA PORTUL – 1246 MP), ZONA INEL 2 (STR. ALEXANDRU GHERGHEL – 2730 MP) 

AXA PRIORITARĂ 3 – PROGRAMUL OPERAȚIONAL REGIONAL (O REGIUNE CU ORAȘE PRIETENOASE CU MEDIUL)

APROXIMATIV 515.000 EURO

 1. PARCĂRI SUBTERANE PREVĂZUTE CU PARCURI DEASUPRA – 3733 LOCURI PARCARE ȘI 64922 MP PIAȚETE CIVICE CU ZONĂ VERDE:

a. TREI ÎN ZONA TOMIS NORD – 1379 LOCURI PARCARE CU 18.683 MP ZONA VERDE

b. UNA ÎN LOCUL GALERIILOR SOVEJA – 664 LOCURI PARCARE CU 12.382 MP ZONA VERDE

c. UNA ÎN ZONA INEL 2 – 590 LOCURI PARCARE CU 10.275 MP ZONĂ VERDE

d. UNA ÎN FALEZĂ NORD – 380 LOCURI PARCARE CU 4225 MP ZONĂ VERDE

e. DOUĂ ÎN ZONA KM 4-5 – 406 LOCURI PARCARE CU 7010 MP ZONĂ VERDE

f. UNA ÎN PIAȚA FAR – 212 LOCURI PARCARE CU 10472 MP ZONĂ VERDE

g. DOUĂ ÎN FALEZĂ SUD – 102 LOCURI PARCARE CU 1875 MP ZONĂ VERDE 

AXA PRIORITARĂ 3 – PROGRAMUL OPERAȚIONAL REGIONAL (O REGIUNE CU ORAȘE PRIETENOASE CU MEDIUL)

AXA PRIORITARĂ 4 – PROIECT INTEGRAT – (O REGIUNE ACCESIBILĂ)

APROXIMATIV 28 MILIOANE EURO 

 1. PARCĂRI SUPRATERANE 5591 LOCURI DE PARCARE 

BUGETUL LOCAL APROXIMATIV 28 MILIOANE EURO

TOTAL FONDURI EUROPENE = APROXIMATIV 107,61 MILIOANE EURO

TOTAL FONDURI LOCALE = APROXIMATIV 28 MILIOANE EURO

Spitalul Clinic de Urgență pentru copii, o prioritate pentru PRO România

Candidatul PRO România la Consiliul Județean Constanța, Răzvan Filipescu, a declarat, la rândul său, că la proiectele prezentate se lucrează de peste un an și au fost fundamentate atât din punct de vedere tehnic, cât și financiar.

„În ceea ce privește proiectul privind ridicarea Spitalului Clinic de Urgență pentru copii, pentru că am văzut că mulți contracandidați se agață de acest proiect, acesta va putea fi finanțat din Programul Operațional de Sănătate, unde există Axa 1 care vizează investițiile dar pentru spitalele regionale și nu numai. În ceea ce privește satele pescărești pe care noi le-am gândit să le includem în Programul Operațional de Pescuit sau va avea o componentă care va putea fi finanțată prin Programul Interreg, adică actualul program de cooperare transfrontalier România – Bulgaria. Un alt proiect pe care noi dorim să îl realizăm este cel al târgurilor și oboarelor tradiționale care considerăm că trebuie să fie modernizate, în condițiile în care în prezent nu sunt respectate normele igienico-sanitare. Valoarea unui asemenea târg propus de noi se ridică la 1,2 milioane de euro și va fi finanțat tot prin Programul Interreg România – Bulgaria. Profitând de această cooperare transfrontalieră ne dorim să realizăm suplimentar față de proiectele prezentate și un parc tematic sub formă de grădină botanică și care să fie amenajat în zona Istria, unde avem și cetatea Histria. De asemenea, din vizetele pe teren am observat lipsa unor baze sportive. În plus, am observat că multe terenuri sunt lăsate în paragină și ne propunem să amenajăm parcuri pe aceste terenuri. Stațiile de autobuz propuse de noi costă la nivelul întregului județ se ridică la 12.000 de euro/stație și ar putea fi amenajat din bugetul CJC.“, a spus Răzvan Filipescu.

ÎMPREUNĂ PENTRU CONSTANȚA SĂNĂTOASĂ

PROIECTE JUDEȚUL CONSTANȚA

 SURSE FINANȚARE 

 1. SPITALUL CLINIC DE URGENȚĂ PENTRU COPII 

AXA 1 – PROGRAM OPERAȚIONAL SĂNĂTATE (INVESTIȚII PENTRU CONSTRUIREA SPITALELOR REGIONALE SI INFRASTRUCTURII SPITALICEȘTI NOI CU IMPACT TERITORIAL MAJOR)

APROXIMATIV 55 MILIOANE EURO

 1. PROGRAM ACVACULTURĂ ȘI PESCUIT (ÎNCĂ NEDEFINIT) SAU PROGRAM INTERREG RO – BG 

SAT PESCĂRESC (PARC TEMATIC) 

APRROXIMATIV 1,75 MILIOANE EURO 

 1. PROGRAM INTERREG RO – BG 

OBOARE ȘI TÂRGURI TRADIȚIONALE

LOCALITATEA GENERAL SCĂRIȘOREANU

LOCALITATEA COBADIN

LOCALITATEA COGEALEAC 

APROXIMATIV 1,2 MILIOANE EURO/LOCALITATE

 1. PARCURI ÎN MEDIUL RURAL MINIM 1 HA

APROXIMATIV 50 EUR/60 EURO MP

 1. BAZE SPORTIVE (EXISTĂ POSIBILITATEA PE GAL) SAU BUGET CONSILIUL JUDEȚEAN 

1 TEREN SPORT SINTETIC MULTISPORT

VESTIARE

BALON TENSIO STATIC – PENTRU PERIOADA RECE 

MAXIM 120.000 EURO

 1. PARC TEMATIC – GRĂDINĂ BOTANICĂ ÎN ZONĂ CU VESTIGII ISTORICE INTERREG RO-BG 

LOCALITATEA ISTRIA 

Galerie foto

 • Comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța
 • Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro
 • CUI mandatar financiar coordonator: 21200010

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: