Connect with us

Actual

Mai multe petreceri din Constanța, sparte de polițiști. Au fost aplicate amenzi de peste 75.000 de lei

Publicat

la

Polițiștii din Constanța, cu sprijinul jandarmilor, au desfășurat activități pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, a prevenirii actelor de violență, precum și pentru respectarea prevederilor legale pe drumurile publice. Astfel, au fost legitimate aproximativ 450 de persoane, au fost verificate peste 30 de localuri publice și au fost oprite, pentru control, aproximativ 80 de autovehicule. În urma acțiunii, polițiștii au aplicat 223 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 75.000 de lei, dintre care 132 la Legea 55/2020.

Exemple:

Polițiștii Secției 1 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, într-un local din municipiul Constanța (restaurant), se desfășoară un eveniment privat, la care participau mai multe persoane. Administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar evenimentul a fost sistat.

Polițiștii Secției 3 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, într-un local din municipiul Constanța (restaurant), se desfășoară un eveniment privat, la care participau mai multe persoane. Administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 de lei, iar evenimentul a fost sistat.

Polițiștii Secției 4 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la 2 terenuri de fotbal din municipiul Constanța, se desfășoară activități sportive în spațiu închis, contrar prevederilor Legii 55/2020. Administratorii societăților comerciale au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 4.000 de lei.

Polițiștii Secției 4 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în interiorul unei săli de jocuri de noroc din municipiul Constanța, a fost permis accesul clienților, deși aceștia nu aveau certificat verde.

Administratorul societății comerciale a fost sancționat cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar cele 3 persoane identificate fără certificat verde au fost sancționate cu amendă în valoare totală de 7.500 de lei.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(FOTO) Un autotren încărcat cu îngrășăminte bio s-a răsturnat pe Autostrada Soarelui

Publicat

la data de

Scris de

Pompierii militari au fost solicitați să intervină pe Autostrada A2 București – Constanța la un accident în urma căruia un autotren s-a răsturnat.

În această după-amiază, în jurul orei 14.30, pompierii militari din cadrul Secției Lehliu Gară au fost solicitați să intervină pe Autostrada Soarelui, calea 2, km 45, la un accident rutier, în urma căruia un autotren, încărcat cu 23 de tone de rocă fosfatică granulată (îngrășământ bio), s-a răsturnat în afara părții carosabile.

În urma accidentului nu s-au înregistrat victime sau poluări ale mediului.

”La sosirea pompierilor militari la fața locului s-au identificat scurgeri ușoare de combustibil din rezervorul autovehiculului, însă pericolul a fost înlăturat urgent.

Salvatorii au asigurat măsuri de protecție pentru a înlătura orice pericol.

Circulația nu a fost întreruptă nici un moment pe respectivul tronson de drum.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al ISU Călărași.

Foto: Facebook/ISU Călărași

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Minor din Constanța, arestat pentru furt calificat

Publicat

la data de

Scris de

Un minor din Constanța a fost arestat pentru furt calificat.

Urmare a cercetărilor în două dosare penale privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție au identificat 2 minori, de 13, respectiv 16 de ani, bănuiți de comiterea faptei.

Astfel, în noaptea de 14/15 august a.c., cei doi au sustras o bicicletă, prin forțarea sistemului de asigurare al suportului de bicicletă, montat pe plafonul unui autoturism.

Totodată, la data de 15 august a.c., bărbații au sustras un telefon mobil, dintr-un rucsac lăsat nesupravegheat pe plajă.

Bunurile sustrase au fost recuperate în totalitate și restituite persoanelor vătămate.

La aceeași dată, minorul de 16 ani a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, ulterior fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, în vederea sesizării instanței de judecată.

Ieri, a fost admisă propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Incendiu într-un apartament din Medgidia. O femeie a fost evacuată de vecini

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 16 august, în jurul orei 13.20, s-a declanșat un incendiu într-un apartament din Medgidia, situat pe strada Independenței, nr. 69, etajul IV.

Potrivit ISU Constanța, la fața locului intervin 3 autospeciale de stingere, un SMURD B, un echipaj de Descarcerare de la Medgidia.

O persoană – femeie – a fost evacuată de vecini. Intervenția este în dinamică.

Se pare că incendiul s-a manifestat la tabloul electric.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: