Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

Maia Morgenstern, Irina Baianț și Orchestra Simfonică București, în spectacol la Constanța. Intrarea este GRATUITĂ

Published

on

În ziua în care se împlinesc exact 100 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria ca Regi ai României Mari, Asociația SINE QUA NON, cu susținerea Primăriei Municipiului Constanța, organizează spectacolul aniversar „Centenarul Încoronării“. Acesta va avea loc la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“ din Constanța, sâmbătă, 15 octombrie, ora 19:00.

În cadrul spectacolului, mari actori ai României – Maia Morgenstern, Marius Bodochi și Mircea Rusu – vor evoca momente din viața Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria. Pe tot parcursul serii, aceștia vor fi acompaniați de Orchestra Simfonică București, ambasador cultural al României în străinătate, și de cunoscuta soprană Irina Baianț.

Spectacolul va debuta cu interpretarea Imnului regal român, pe versurile scrise de poetul Vasile Alecsandri. Imnul s-a cântat, în mod oficial, pentru prima dată în România, în anul 1881, la încoronarea regelui Carol I.

Intrarea este GRATUITĂ, în limita locurilor disponibile. Vă rugăm să vă rezervați locul pe www.bilet.ro.

Tot sâmbătă, de la ora 14.00, la Centrul Multifuncțional pentru Tineret „Jean Constantin“ din Constanța, va avea loc lansarea cărții „Porți deschise către civilizații. Tomis – Constanța MMXXII. Centenarul Încoronării“.

Volumul cuprinde o selecție a comunicărilor științifice înscrise în programul simpozionului cu același nume, desfășurat la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în perioada 23 – 25 septembrie. Cartea începe cu un studiu intitulat „Constanța – Reședință Regală“. Faptul că Regele Carol I a hotărât, încă din anul 1909, să declare Constanța reședință regală și că familia regală a construit Palatul Regal din Constanța, Pavilionul Regal din port (Cuibul Reginei) și Palatul Regal din Mamaia, demonstrează importanța pe care regii și reginele României au acordat-o orașului nostru.

Evenimentul face parte din proiectul cultural „Porți deschise către civilizații. Tomis – Constanța MMXXII. Centenarul Încoronării“, finanțat, pentru al doilea an consecutiv, de Primăria Municipiului Constanța.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions