Conecteaza-te cu noi

Societate

Mâine începe cel mai lung semestru școlar din ultimii ani

Published

on

Școala și grădinita încep mâine, 13 ianuarie 2020, aceasta fiind prima zi a semestrului II, care va dura 20 de săptămâni.

Iată structura semestrului al II-lea: în intervalul 13 ianuarie-3 aprilie se desfășoară cursuri. După aceea, va urma vacanța de primăvară, în intervalul 4 -21 aprilie. Urmează din nou cursuri, până pe data de 12 iunie, iar de pe data de 13 iunie se va intra în vacanța de vară.
Până la încheierea anului școlar 2019 -2020, elevii mai au doar vacanța de primăvară.

Pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, anul școlar se încheie în data de 29 mai 2020, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 5 iunie 2020, pentru ca elevii să se poată pregăti pentru examenele naționale din luna iunie.

Structura anului școlar 2019 – 2020 a suferit modificări importante.

Advertisement

Elevii au început cursurile mai devreme, în data de 9 septembrie 2019 și vor intra în vacanța de vară pe 13 iunie 2020. Mai mult, semestrul I s-a încheiat în luna decembrie, deci vacanța de iarnă a devenit și vacanta intersemestrială pentru elevi.

Iată și comunicatul de presă postat pe pagina Poliției Române:

”23…3…2…1…

Mâine, grădinițele, şcolile și liceele îşi deschid iar porţile, după cele 23 de zile de vacanță de iarnă. Polițiștii sunt la datorie pentru siguranța elevilor.

Elevii vor porni iar pe drumul ce duce spre şcoală. Siguranţa lor este răspunderea noastră, a tuturor, părinţi, bunici, profesori şi instituţii abilitate să prevină delincvenţa juvenilă şi să combată orice situaţie ce ar duce la victimizarea copiilor.

Advertisement

Dragi elevi, recapitulați, împreună cu „cei mari”, lecțiile învățate despre pericolele de pe stradă, de la școală și despre cum vă puteți proteja, despre interacțiunea cu persoanele necunoscute, grupul de prieteni, anturaj, bullying și consecințele lui.

În drumul tău spre școală sau spre casă respectă mereu regulile de circulație! Nu alerga pe trecerile de pietoni!

Ține-ți mereu în buzunarul interior banii sau telefonul mobil! E de preferat să nu asculți muzică la căşti atunci când mergi pe drum. Atenţia ta este astfel mult diminuată!

Focul nu reprezintă un mod de distracție!

Ai grijă la grupul de prieteni. Spune „NU” dacă aceștia îți propun să faci lucruri care te pot afecta negativ pe tine sau pe alții din jurul tău!

Advertisement

Fii atent la prietenii virtuali și informațiile pe care le postezi / transmiți pe internet și pe rețelele de socializare!

Nu te lăsa păcălit de „bunele intenții” ale necunoscuților sau de oferte „unice” doar pentru tine din surse pe care nu le poți verifica! Nu accepta nici compania persoanelor necunoscute şi nu primi nimic de la ei, indiferent ce-ți spun!

Nu te lăsa „încătușat” de consumul de alcool, droguri sau alte substanțe psihoactive!

La școală, ai grijă de lucrurile personale şi de bunurile şcolii! Nu umbla cu lucrurilor colegilor fără acordul lor şi nu le ascunde, nici măcar în joacă!

În pauză, nu pleca din curtea școlii!

Advertisement

Protejează elevii mai mici şi ajută-i să se simtă în siguranţă!

Nu provoca prin modul de comunicare sau prin comportament și nu răspunde la provocări!

Apelează la sfatul unui adult (părinți, profesori, consilieri) atunci când te afli în dificultate!

Stimaţi părinţi, petreceţi cât mai mult timp împreună cu cei mici şi fiţi dumneavoastră înşivă un bun exemplu!”

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions