Connect with us

Actual

Mâine, la colegiul de Arte ”Regina Maria” are loc concursul ”Micul Paganini”

Maria Ionescu

Publicat

la

Concursul „Micul Paganini” – ediția a XX-a, organizat de „Catedra de vioară și corzi grave” a Colegiului Național de Arte „Regina Maria” începe mâine, 26 mai, de la ora 9.00, în sala „Sergiu Celibidache”.

Cei 63 de participanți sunt elevi ai Colegiului Național de Arte „Regina Maria” de la clasele I-VIII și clasele de liceu, elevi de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Constanța și de la Școala Generală nr. 24.

Concursul este organizat cu scopul promovării elevilor talentați ai Constanței. Mulți dintre ei au deja în portofoliu premii la concursuri naționale și internaționale, precum și la Olimpiada de Muzică Instrumentală.

Repertoriu abordat de către elevi va fi unul amplu, din diferite perioade ale istoriei muzicii: preclasic, clasic, romantic, școli naționale și muzică româneasacă. Câțiva dintre elevii participanți au în portofoliu premii la concursuri naționale și internaționale, precum și la Olimpiada de muzică instrumentală.

Printre elevii cu performanțe care participă la concurs îi menționăm pe: – Iarina Lescaru, clasa a 4-a, premiul I la Concursul Național „Timotei Popovici” Sibiu, edițiile 2015, 2016, 2017; premiul II la Concursul Național „Iosif Sava” București, edițiile 2017, 2018; – Daria Ostachi, clasa a 4-a, premiul III la Concursul Internațional „George Georgescu” Tulcea – 2017 și mențiune – 2018; mențiune la Olimpiada de Muzică Instrumentală, faza națională; – Ioana Pintoiu, clasa a XI-a, mențiune la Concursul Național „Timotei Popovici” Sibiu ediția 2016, 2017; premiul 2 la Concursul Național Iosif Sava București ediția 2018.

Elevele sunt îndrumate de profesorii Mihaela Petre și Fănică Mihai.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Șoferi prinși cu peste 200 km/h pe Autostrada București-Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii Brigăzii Autostrăzi a Poliției Române au depistat, în minivacanța prilejuită de Mica Unire, 387 de conducători auto care au călcat pedala de accelerație peste limita legală.

În perioada 24 – 26 ianuarie a.c., poliţiştii Brigăzii Autostrăzi a Poliției Române s-au aflat în teren, pe autostrăzi, pentru ca oamenii să ajungă cu bine la destinație.

În cele 3 zile, polițiștii au depistat, în total, pe autostrăzi, 577 de abateri contravenționale. Dintre acestea, 387 au vizat depășirea limitei legale de viteză. Ca măsuri complementare, au fost reținute permisele de conducere a 77 de conducători auto. Totodată, au fost constatate 4 infracțiuni, pentru care au fost întocmite dosare penale.

Vineri seară, pe Autostrada A2, a fost depistat, conducând o autoutilitară cu semiremorcă, spre Constanța, un bărbat care nu respectase timpii de conducere și de repaus și nu utilizase cartela tahografica în aparatura de înregistrare. Firma căreia aparținea vehiculul a fost sancționată cu amendă de 6.000 de lei. Ca măsura complementară, a fost imobilizat vehiculul.

Sâmbătă după-amiază, tot spre Constanța, pe A2, a fost depistat un bărbat de 36 de ani, conducând cu viteza de 218 km/h. Abaterea a fost filmată și înregistrată cu aparatul radar AUTOVISION. Contravenientul a fost sancționat cu amendă de 2.900 de lei și cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 zile.

Un alt bărbat, de 45 de ani, a fost sancționat cu aceeași amendă și măsură complementară, pentru că, pe drumul spre Constanța, pe A2, a fost depistat conducând cu 205 km/h.

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 km/h. De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

S-a redus ritmul lucrărilor din portul Midia. Vezi de ce

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul nopții trecute, s-a format gheață pe epava navei Queen Hind, în portul Midia. În aceste condiții, s-a impus  luarea unor măsuri de siguranță suplimentare, ceea ce a redus ritmul lucrărilor.

Potrivit lui Alin Vintilă, reprezentant al companiei GSP, care se ocupă de ranfluarea și dezeșuarea navei, operațiunea de sudare a grinzilor este mult mai complicată decât cea a ocheților deoarece se execută pe punțile epavei care sunt în poziție verticală deasupra apei.

”Piesa este ținută în cârligul macaralei până este fixată în puncte de sudură, iar sudorii lucrează de pe schele amplasate deasupra apei și prinse de puntea epavei.”, a precizat Alin Vintilă.

Și în portul Midia este ceață, dar pe distanța de lucru e vizibilitate.

”Evident, sunt impuse măsuri de siguranță suplimentară, însă lucrările nu au fost oprite.”, a precizat Alin Vintilă.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Grefierii continuă protestele. Iată când își întrerup activitatea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, grefierii continuă acțiunile de protest.  Potrivit unui comunicat de presă remis redacției ziarului Ordinea.ro, grefierii planificați în ședințe de judecată vor participa numai la judecarea cauzelor urgente și a celor cu arestați, permițând accesul publicului cu doar 5 minute înainte de intrarea completului de judecată și nu vor efectua nici un fel de activități specifice funcției sau alte acte de procedură decât cele pentru soluționarea cauzelor urgente. De asemenea, întreg personalul va protesta prin întreruperea totală a activității, în intervalul orar 10:00-12:00, timp în care nu va fi efectuat nici un fel de act de procedură sau activitate specifică funcției fiecărui salariat în parte.

Marți, 28 ianuarie 2020, grefierii planificați în ședințe de judecată vor participa numai la judecarea cauzelor urgente și a celor cu arestați, permițând accesul publicului cu doar 5 minute înainte de intrarea completului de judecată și nu vor efectua nici un fel de activități specifice funcției sau alte acte de procedură decât cele pentru soluționarea cauzelor urgente. Întreg personalul va protesta prin întreruperea totală a activității pe tot parcursul zilei – ziua votului în Plen a proiectului de lege privind abrogarea pensiei de serviciu.

În funcție de soluțiile legislative care vor fi adoptate de către Parlament sau asumate de către Guvern și în urma concluziilor ședinței cu prim-ministrul României, se va întruni Adunarea Generală Extraordinară a SNGJ Dicasterial pentru a hotărî formele de protest ce vor fi asumate în continuare.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: