Actual

Mâine, la colegiul de Arte ”Regina Maria” are loc concursul ”Micul Paganini”

mai 25, 2018 Maria Ionescu

Concursul „Micul Paganini” – ediția a XX-a, organizat de „Catedra de vioară și corzi grave” a Colegiului Național de Arte „Regina Maria” începe mâine, 26 mai, de la ora 9.00, în sala „Sergiu Celibidache”.

Cei 63 de participanți sunt elevi ai Colegiului Național de Arte „Regina Maria” de la clasele I-VIII și clasele de liceu, elevi de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Constanța și de la Școala Generală nr. 24.

Concursul este organizat cu scopul promovării elevilor talentați ai Constanței. Mulți dintre ei au deja în portofoliu premii la concursuri naționale și internaționale, precum și la Olimpiada de Muzică Instrumentală.

Repertoriu abordat de către elevi va fi unul amplu, din diferite perioade ale istoriei muzicii: preclasic, clasic, romantic, școli naționale și muzică româneasacă. Câțiva dintre elevii participanți au în portofoliu premii la concursuri naționale și internaționale, precum și la Olimpiada de muzică instrumentală.

Printre elevii cu performanțe care participă la concurs îi menționăm pe: – Iarina Lescaru, clasa a 4-a, premiul I la Concursul Național „Timotei Popovici” Sibiu, edițiile 2015, 2016, 2017; premiul II la Concursul Național „Iosif Sava” București, edițiile 2017, 2018; – Daria Ostachi, clasa a 4-a, premiul III la Concursul Internațional „George Georgescu” Tulcea – 2017 și mențiune – 2018; mențiune la Olimpiada de Muzică Instrumentală, faza națională; – Ioana Pintoiu, clasa a XI-a, mențiune la Concursul Național „Timotei Popovici” Sibiu ediția 2016, 2017; premiul 2 la Concursul Național Iosif Sava București ediția 2018.

Elevele sunt îndrumate de profesorii Mihaela Petre și Fănică Mihai.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!