Connect with us

Actual

Mâine, la colegiul de Arte ”Regina Maria” are loc concursul ”Micul Paganini”

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Concursul „Micul Paganini” – ediția a XX-a, organizat de „Catedra de vioară și corzi grave” a Colegiului Național de Arte „Regina Maria” începe mâine, 26 mai, de la ora 9.00, în sala „Sergiu Celibidache”.

Cei 63 de participanți sunt elevi ai Colegiului Național de Arte „Regina Maria” de la clasele I-VIII și clasele de liceu, elevi de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Constanța și de la Școala Generală nr. 24.

Concursul este organizat cu scopul promovării elevilor talentați ai Constanței. Mulți dintre ei au deja în portofoliu premii la concursuri naționale și internaționale, precum și la Olimpiada de Muzică Instrumentală.

Repertoriu abordat de către elevi va fi unul amplu, din diferite perioade ale istoriei muzicii: preclasic, clasic, romantic, școli naționale și muzică româneasacă. Câțiva dintre elevii participanți au în portofoliu premii la concursuri naționale și internaționale, precum și la Olimpiada de muzică instrumentală.

Printre elevii cu performanțe care participă la concurs îi menționăm pe: – Iarina Lescaru, clasa a 4-a, premiul I la Concursul Național „Timotei Popovici” Sibiu, edițiile 2015, 2016, 2017; premiul II la Concursul Național „Iosif Sava” București, edițiile 2017, 2018; – Daria Ostachi, clasa a 4-a, premiul III la Concursul Internațional „George Georgescu” Tulcea – 2017 și mențiune – 2018; mențiune la Olimpiada de Muzică Instrumentală, faza națională; – Ioana Pintoiu, clasa a XI-a, mențiune la Concursul Național „Timotei Popovici” Sibiu ediția 2016, 2017; premiul 2 la Concursul Național Iosif Sava București ediția 2018.

Elevele sunt îndrumate de profesorii Mihaela Petre și Fănică Mihai.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Constanța: Bărbatul care a condus beat și fără permis a fost arestat

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Judecătoria Constanța a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile în cazul bărbatului implicat în accidentul de seara trecută, acesta fiind introdus în arestul IPJ Constanța. A fost depistat sub influența băuturilor alcoolice, concentrație de 1,90 mg/l în sânge. El fusese reținut de către polițiștii constănțeni după ce comisese trei infracțiuni, potrivit IPJ Constanța.

Reamintim că, la data de 15 decembrie a.c., în jurul orei 21.35, un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din municipiul Medgidia, a condus un autoturism pe bulevardul I.C. Brătianu din municipiul Constanța, dinspre strada Dezrobirii.

La intersecția cu sensul giratoriu din dreptul aleii de acces către bulevardul Aurel Vlaicu, nu a acrodat prioritate unui alt autoturism, condus în sensul giratoriu de un alt bărbat. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a unui pasager din al doilea autoturism, un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din orașul Năvodari.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța au stabilit că șoferul vionovat de producerea accidentului se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație de 0,79 mg/l alcool în aer pur expirat, fapt pentru care l-au condus la Spitalul Clinic Județean Constanța pentru a-i fi recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge și care au stabilit că era foarte beat, adică avea 1,90 mg/l alcool în sânge.

Bărbatului i-au fost reținute doar două infracțiuni, respectiv conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și ultraj. Persoana vătămată în accidentul respectiv nu a depus plângere….

Constanța: Un șofer care a condus beat, a produs un accident și apoi a amenințat un polițist a fost reținut

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un bărbat din Mangalia și-a pus ștreangul de gât! Suferea de o boală incurabilă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei după amiezi, un bărbat din Mangalia, în vârstă de 59 de ani, a fost găsit spânzurat. Din nefericire, nu a mai putut fi salvat.

Potrivit IPJ Constanța, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Mangalia au fost sesizați asupra decesului său.  Acesta a fost găsit spânzurat de o grindă în magazia de lemne a propriei locuințe.

Omul a lăsat un bilet de adio, fiind suferind de o boala incurabilă. Nu au fost observate semne de violența pe trup sau membre. Cadavrul va fi dus la morga pentru necropsie.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Explozie la Costinești! Un bărbat și-a pierdut viața

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, la Costinești, pe strada Prof. Ghe. Alexianu a avut loc un eveniment grav din cauza exploziei unei butelii de aragaz urmată de incendiu la o magazie.

La fața locului s-au deplasat de urgență două autospeciale de pompieri din cadrul stației Tuzla dar și echipaje ale serviciului de ambulanță.

Cadrele medicale ajunse la fața locului acordă prim ajutor unui bărbat de aproximativ 47 de ani cu amputație de antebraț și glezna zdrobită.

În urmă cu puțină vreme, bărbatul a în intrat în stop cardio respirator. I se face protocol de resuscitare.

La fața locului  sunt 2 echipaje Saj B2 și C2.

Știre în curs de actualizare.

Update: În urmă cu puțină vreme, a fost declarat decesul bărbatului. Ulterior se va stabili și cauza incendiului. Între timp, a fost lichidat.

Update2: Bărbatul care și-a pierdut viața era cumnatul proprietarului, un om extrem de muncitor și un foarte bun familist.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: