Connect with us

Actual

Mâine, la Constanța va fi concert omagial susținut de maestrul Gheorghe Zamfir

Maria Ionescu

Publicat

la data de

De Ziua Națională a României, maestrul Gheorghe Zamfir și Orchestra Simfonică București vor concerta la Constanța, pentru a celebra marile figuri naționale și valorile culturale românești, pentru a evoca și omagia eroii români ai Primului Război Mondial și ai Marii Uniri de la 1918.

Sâmbătă, 1 decembrie 2018, ora 19.00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret ”Jean Constantin” (fostul Cinema Republica) are loc Concertul omagial dedicat eroilor Marii Uniri HEROES TO REMEMBER! Cele douăsprezece personalități-eroi ai Marii Uniri și ai Primului Război Mondial pe care îi vom omagia în acest proiect sunt: Regele Ferdinand I de România, Regina Maria a României, Ionel I.C. Brătianu, Contraamiralul Horia Măcellariu, Mareșalul Alexandru Averescu, Generalul Constantin Scărișoreanu, Generalul Stan Poetaș, Ecaterina Teodoroiu, Sublocotenentul Kiazim Abdulachim, George Enescu, George Topârceanu, Ion Jalea.

HEROES TO REMEMBER, proiect finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și organizat de Asociația Philson Young, va aduce, astfel, în atenția publicului larg douăsprezece figuri reprezentative pentru Centenarul Marii Uniri, aducându-și și aportul la promovarea valorilor culturale din România: muzica clasică și tradițională românească, și interpreții săi.

Maestrul Gheorghe Zamfir este un virtuoz naist și compozitor roman, cu o carieră muzicală ce depășește 50 de ani, câștigător a 120 de discuri de aur și platină în toată lumea. Astfel, Gheorghe Zamfir a devenit o parte integrantă a tezaurului uman viu al României, un creator și transmițător de elemente ale patrimoniului cultural imaterial, în formă și cu mijloacele tradiționale nealterate. El este reprezentantul de seamă, în mod evident, al patrimoniului cultural imaterial românesc, cu prelungiri fireşti în patrimoniul mondial universal.

 Orchestra Simfonică București abordează o paletă variată de repertoriu, misiunea sa fiind promovarea excelenței în muzică și atragerea tinerilor către sălile de concert. Demn Ambasador Cultural al României, O.S.B. a concertat alături de artiști de talie internațională, precum renumitele soprane Angela Gheorghiu, Sarah Brightman și Tarja Turunen etc., a participat la festivaluri naționale și internaționale de renume, fiind și prima orchestră română care a concertat în șapte săli celebre din America de Sud

”În acest an unic pentru România, îi omagiem pe cei care, acum 100 de ani, au reușit să realizeze un vis aparent imposibil: Unirea tuturor românilor. Este un motiv de sărbătoare, dar și un prilej de introspecție pentru fiecare român. Trebuie să ne arătăm respectul față de valorile istoriei și artei românești, trebuie să ajutăm la renaşterea şi revigorarea mândriei naționale, bazate pe un patriotism autentic, de sorginte europeană”, a declarat Gabriel Gheorghe, președintele Asociației Philson Young.

Tichetele gratuite pentru accesul la Concertul omagial dedicat eroilor Marii Uniri „Heroes to Remember“ au fost oferite la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“ (fostul Cinema Republica) de miercuri, 28 noiembrie a.c., iar după numai două zile s-au epuizat, toate cele 750 de locuri disponibile fiind ocupate. Vă mulțumim!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(Video): Constanța: Un șofer beat la volan a acroșat o mașină parcată pe b-dul Mamaia

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul serii trecute, în timpul derulării unei acțiuni specifice privind siguranța și fluidizarea traficului rutier din municipiul Constanța, politiștii locali au depistat un conducător auto care a acroșat un autovehicul parcat regulamentar pe b-dul Mamaia.

În momentul interceptării persoanei de către polițiștii locali s-a constatat faptul că aceasta se afla sub influența băuturilor alcoolice.
Persoana în cauză fost predată lucrătorilor Biroului Rutier din cadrul IPJ Constanța pentru demararea cercetării sub aspectul săvârșirii infracțiunii de Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un dragor maritim românesc a intrat sub comanda NATO

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Dragorul maritim ”Lt. Lupu Dinescu” a plecat duminică, 17 februarie, din portul militar Constanța, pentru a se integra în Gruparea Navală Permanentă a NATO de Luptă Împotriva Minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Maritime Counter Measures Group), care desfășoară acțiuni specifice în Marea Neagră, pentru asigurarea securității colective a NATO pe flancul estic. Din gruparea navală mai fac parte nave militare din Bulgaria, Germania, Spania și Turcia.

Misiunea principală a dragorului maritim românesc este de a asigura implementarea măsurilor de securitate, adoptate la Summit-ul NATO de la Bruxelles din anul 2018, conform cărora ”Alianța va continua să promoveze o abordare de tip 360 de grade a securității și să îndeplinească în mod eficient toate cele trei sarcini fundamentale stabilite în conceptul Strategic: apărarea colectivă, gestionarea crizelor și securitatea prin cooperare”.

Pe timpul celor trei săptămâni ale prezenței grupării SNMCMG-2 în Marea Neagră, navele vor participa la Exercițiul bilateral româno-bulgar ”Poseidon 19”, fiind programate și escale în porturile Varna și Constanța.

Dragorul maritim ”Lt. Lupu Dinescu” este comandat de către locotenent-comandorul Ionuț Diaconu și are un echipaj alcătuit din 78 de militari.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Video): Constanța: Un șofer beat a lovit un autobuz și un autoturism

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acesti dimineți, pe str. Pandurului din Constanța, la intersecția cu Șoseaua Mangaliei a avut loc un eveniment rutier în următoarele împrejurări.

Un șofer foarte beat a lovit un autoturism și un autobuz RATC. O victimă a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe Constanța.

Potrivit IPJ Constanța, conducătorul unui autoturism, aflat sub influența băuturilor alcoolice (0.66 mg/l alcool pur în aerul expirat) se face vinovat de accident. A rezultat vătămarea corporală uşoară a unei conducătoare auto, aflată în cel de-al doilea autoturism implicat în accident.

Update: Iată cum s-a produs acest accident, potrivit IPJ Constanța. La data de 17 februarie, ora 09.50, un bărbat, în vârstă de 48 de ani, din localitatea Independenta, județul Constanța, a condus un autoturism pe strada Pandurului, dinspre strada Liliac, iar la intersecția cu Soseaua Mangaliei nu a respectat semnificația indicatorului cedează trecerea, intrând în coliziune cu un autoturism condus de o femeie, in vârstă de 57 de ani.

A rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătoarei auto. În cauza a fost întocmit dosar penal.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: