Connect with us

Actual

Mâine, la Constanța va fi concert omagial susținut de maestrul Gheorghe Zamfir

Maria Ionescu

Publicat

la data de

De Ziua Națională a României, maestrul Gheorghe Zamfir și Orchestra Simfonică București vor concerta la Constanța, pentru a celebra marile figuri naționale și valorile culturale românești, pentru a evoca și omagia eroii români ai Primului Război Mondial și ai Marii Uniri de la 1918.

Sâmbătă, 1 decembrie 2018, ora 19.00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret ”Jean Constantin” (fostul Cinema Republica) are loc Concertul omagial dedicat eroilor Marii Uniri HEROES TO REMEMBER! Cele douăsprezece personalități-eroi ai Marii Uniri și ai Primului Război Mondial pe care îi vom omagia în acest proiect sunt: Regele Ferdinand I de România, Regina Maria a României, Ionel I.C. Brătianu, Contraamiralul Horia Măcellariu, Mareșalul Alexandru Averescu, Generalul Constantin Scărișoreanu, Generalul Stan Poetaș, Ecaterina Teodoroiu, Sublocotenentul Kiazim Abdulachim, George Enescu, George Topârceanu, Ion Jalea.

HEROES TO REMEMBER, proiect finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și organizat de Asociația Philson Young, va aduce, astfel, în atenția publicului larg douăsprezece figuri reprezentative pentru Centenarul Marii Uniri, aducându-și și aportul la promovarea valorilor culturale din România: muzica clasică și tradițională românească, și interpreții săi.

Maestrul Gheorghe Zamfir este un virtuoz naist și compozitor roman, cu o carieră muzicală ce depășește 50 de ani, câștigător a 120 de discuri de aur și platină în toată lumea. Astfel, Gheorghe Zamfir a devenit o parte integrantă a tezaurului uman viu al României, un creator și transmițător de elemente ale patrimoniului cultural imaterial, în formă și cu mijloacele tradiționale nealterate. El este reprezentantul de seamă, în mod evident, al patrimoniului cultural imaterial românesc, cu prelungiri fireşti în patrimoniul mondial universal.

 Orchestra Simfonică București abordează o paletă variată de repertoriu, misiunea sa fiind promovarea excelenței în muzică și atragerea tinerilor către sălile de concert. Demn Ambasador Cultural al României, O.S.B. a concertat alături de artiști de talie internațională, precum renumitele soprane Angela Gheorghiu, Sarah Brightman și Tarja Turunen etc., a participat la festivaluri naționale și internaționale de renume, fiind și prima orchestră română care a concertat în șapte săli celebre din America de Sud

”În acest an unic pentru România, îi omagiem pe cei care, acum 100 de ani, au reușit să realizeze un vis aparent imposibil: Unirea tuturor românilor. Este un motiv de sărbătoare, dar și un prilej de introspecție pentru fiecare român. Trebuie să ne arătăm respectul față de valorile istoriei și artei românești, trebuie să ajutăm la renaşterea şi revigorarea mândriei naționale, bazate pe un patriotism autentic, de sorginte europeană”, a declarat Gabriel Gheorghe, președintele Asociației Philson Young.

Tichetele gratuite pentru accesul la Concertul omagial dedicat eroilor Marii Uniri „Heroes to Remember“ au fost oferite la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“ (fostul Cinema Republica) de miercuri, 28 noiembrie a.c., iar după numai două zile s-au epuizat, toate cele 750 de locuri disponibile fiind ocupate. Vă mulțumim!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Un bărbat s-a înecat la Mangalia

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, aproape de ora 21.00, echipajele de intervenție au fost solicitate să intervină la Mangalia, unde dispăruse un bărbat în apele Mării Negre.

La fața locului s-au deplasat de urgență pompierii cu o ambarcațiune și o ambulanță SMURD B.  Din primele informații, bărbatul a intrat în mare în urmă cu două ore și de atunci nu a mai fost văzut.

Se pare că în cursul acestei seri, prietenii bărbatului dispărut au rugat pe cineva de pe plajă să sune la 112 și de-abia atunci atunci au fost anunțate autoritățile.

În urmă cu puțină vreme, bărbatul a fost găsit inconștient, la aproximativ 30 de m de mal, în golf. Vor fi începute manevrele de resuscitare. La fața locului se deplasează și o ambulanță saj.

La ora actuală se efectuează manevre de resuscitare.

Știre în curs de actualizare.

Update: Din pacate, în urmă cu puțin timp a fost declarat decesul bărbatului, care avea aproximativ 30 de ani. Potrivit primelor informații, era cetățean chinez.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

În sfârșit, acasă! Simona Halep a fost așteptată de mii de oameni la Constanța.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

”Pentru Constanța joc mereu”, a spus Simona Halep în această după amiază, în Piața Ovidiu, unde mii de oameni au ținut să-i fie alături și să o aplaude pe constănțeanca ce a reușit să devină campioană la Wimbledon.

Simona este într-o sărbătoare continuă de o săptămână și asta nu doar pentru că a câștigat în Marea Britanie, ci și pentru că a bătut-o pe legendara Serena Williams.

După ce a fost aplaudată de zeci de mii de oameni în Capitală, pe Arena Națională, astăzi a fost rândul constănțenilor și turiștilor aflați în vacanță pe malul Mării Negre să o aplaude și să fie mândri că sunt contemporani cu Simona Halep.

În urmă cu 8 ore, pe pagina de facebook a Primăriei Constanța era postat următorul mesaj: Ziua cea mare!!!❤️🏆#Constanta

🏆Simona Halep vine acasă!🏆

 Ora 17:00• Sala Sporturilor~ Simona Halep prezintă trofeul de la Wimbledon la bordul unui autobuz etajat pe traseul bd. Tomis-Termele Romane-Regina Elisabeta-Piața Ovidiu;

 Ora 17:30~ Simona Halep urcă pe scenă unde va avea parte de muuuulte surprize!

Constanta ❤️ Simona

Simona a urcat la Sala Sporturilor într-un autobuz suspendat, în care s-a simțit foarte bine alături de copii. A ajuns apoi în Piața Ovidiu, unde era așteptată de foarte mulți oameni – cărora nu le-a păsat de felul în care arată Constanța (că e frumoasă, ori neîngrijită). Toată lumea a vrut doar să o vadă pe Simona Halep, să cânte imnul alături de ea și să se bucure de succesul ei.

Înainte de a o lua în brațe pe nepoțica sa, Simona Halep a mulțumit tuturor:

Multumesc tuturor pentru acest eveniment. Drumul meu în tenis n-a fost ușor până aici. Multumesc familiei, antrenorilor mei. Vin mereu cu drag în Constanța, orașul meu de suflet. Avem un oraș deosebit. Toți copiii să creadă că nimic nu e imposibil. Să fim buni și să împărțim bunătatea cu cei din jur. Am emoții foarte mari, viața mea e o emoție, dar aici e un moment cu totul special”, a declarat Simona.

 

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Saligny: A luat foc cabina unui camion încărcat cu grâu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei după amiezi, în localitatea Saligny s-a declanșat un incendiu la cabina unui camion încărcat cu grâu.

Au intervenit pompierii de la Detașamentul Cernavodă cu 9 pompieri și 2 autospeciale de stingere.

Șoferul a reușit să iasă singur din camion și nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Potrivit Biroului de presă al ISU Constanța, cauza probabilă a acestui incendiu a fost sistemul de încălzire neizolat corespunzător.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: