Connect with us

Actual

Mâine, la Constanța va fi concert omagial susținut de maestrul Gheorghe Zamfir

Maria Ionescu

Publicat

la data de

De Ziua Națională a României, maestrul Gheorghe Zamfir și Orchestra Simfonică București vor concerta la Constanța, pentru a celebra marile figuri naționale și valorile culturale românești, pentru a evoca și omagia eroii români ai Primului Război Mondial și ai Marii Uniri de la 1918.

Sâmbătă, 1 decembrie 2018, ora 19.00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret ”Jean Constantin” (fostul Cinema Republica) are loc Concertul omagial dedicat eroilor Marii Uniri HEROES TO REMEMBER! Cele douăsprezece personalități-eroi ai Marii Uniri și ai Primului Război Mondial pe care îi vom omagia în acest proiect sunt: Regele Ferdinand I de România, Regina Maria a României, Ionel I.C. Brătianu, Contraamiralul Horia Măcellariu, Mareșalul Alexandru Averescu, Generalul Constantin Scărișoreanu, Generalul Stan Poetaș, Ecaterina Teodoroiu, Sublocotenentul Kiazim Abdulachim, George Enescu, George Topârceanu, Ion Jalea.

HEROES TO REMEMBER, proiect finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și organizat de Asociația Philson Young, va aduce, astfel, în atenția publicului larg douăsprezece figuri reprezentative pentru Centenarul Marii Uniri, aducându-și și aportul la promovarea valorilor culturale din România: muzica clasică și tradițională românească, și interpreții săi.

Maestrul Gheorghe Zamfir este un virtuoz naist și compozitor roman, cu o carieră muzicală ce depășește 50 de ani, câștigător a 120 de discuri de aur și platină în toată lumea. Astfel, Gheorghe Zamfir a devenit o parte integrantă a tezaurului uman viu al României, un creator și transmițător de elemente ale patrimoniului cultural imaterial, în formă și cu mijloacele tradiționale nealterate. El este reprezentantul de seamă, în mod evident, al patrimoniului cultural imaterial românesc, cu prelungiri fireşti în patrimoniul mondial universal.

 Orchestra Simfonică București abordează o paletă variată de repertoriu, misiunea sa fiind promovarea excelenței în muzică și atragerea tinerilor către sălile de concert. Demn Ambasador Cultural al României, O.S.B. a concertat alături de artiști de talie internațională, precum renumitele soprane Angela Gheorghiu, Sarah Brightman și Tarja Turunen etc., a participat la festivaluri naționale și internaționale de renume, fiind și prima orchestră română care a concertat în șapte săli celebre din America de Sud

”În acest an unic pentru România, îi omagiem pe cei care, acum 100 de ani, au reușit să realizeze un vis aparent imposibil: Unirea tuturor românilor. Este un motiv de sărbătoare, dar și un prilej de introspecție pentru fiecare român. Trebuie să ne arătăm respectul față de valorile istoriei și artei românești, trebuie să ajutăm la renaşterea şi revigorarea mândriei naționale, bazate pe un patriotism autentic, de sorginte europeană”, a declarat Gabriel Gheorghe, președintele Asociației Philson Young.

Tichetele gratuite pentru accesul la Concertul omagial dedicat eroilor Marii Uniri „Heroes to Remember“ au fost oferite la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“ (fostul Cinema Republica) de miercuri, 28 noiembrie a.c., iar după numai două zile s-au epuizat, toate cele 750 de locuri disponibile fiind ocupate. Vă mulțumim!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă
Apasă pentru a comenta

Trebuie să te autentifici pentru a scrie un comentariu Login

Lasă un răspuns

Actual

(Foto+video): Iată cum s-a produs accidentul rutier mortal de pe DN3

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, v-am informat că între Ciocârlia și Cobadin a avut loc un accident mortal de circulație. În acest eveniment rutier au fost implicate un autoturism și o căruță în care se aflau patru persoane adulte.

În urma accidentului, o persoană a fost rănită foarte grav, iar cadrele medicale sosite la fața locului au resuscitat-o zeci de minute, din păcate fără rezultat. Medicii aflați la fața locului au fost nevoiți să declare decesul.

Iată cum s-a produs această tragedie, potrivit IPJ Constanța: La data de 12 decembrie a.c., ora 19.30, un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a condus un autoturism marca Opel, înmatriculat în Bulgaria, pe DN 3, dinspre Constanța către Cobadin, iar la km 228, a intrat în coliziune cu un atelaj hipo fără lumini și nesemnalizat, în care se aflau patru persoane adulte.

În urma accidentului a rezultatul decesul unui bărbat din atelajul hipo și vătămarea corporală gravă a altor trei pasageri din căruță.

Potrivit Serviciului de Ambulanță, în urma acestui eveniment rutier sunt și trei persoane rănite grav. Una are traumatism cranio cerebral, o alta un traumatism al membrului inferior, iar cea de-a treia are un traumatism lombar și un traumatism al membrului inferior.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest și rezultatul a fost negativ. Se vor efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpa și vătămare corporală din culpă.

Se circulă pe un singur sens deocamdată în zona accidentului. Polițiștii constănțeni sunt prezenți la fața locului pentru dirijarea traficului.

Update: La ora 22.00, traficul rutier a fost reluat pe DN3.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța: Accident rutier mortal! O mașină a lovit o căruță în care erau patru oameni

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, în jurul orei 19.50,  a avut loc un accident rutier pe DN 3, între localitățile Ciocârlia și Cobadin. Potrivit primelor informații, în evenimentul rutier au fost implicate un autoturism  și o căruță în care se aflau patru persoane adulte.

Potrivit IPJ Constanța, în urma accidentului au rezultat patru victime. Una dintre ele a fost resuscitată zeci de minute de către echipajul de ambulanță sosit la fața locului. Din păcate, medicii au fost nevoiți să declare decesul acesteia.

Se circulă pe un singur sens deocamdată în zona accidentului. Polițiștii constănțeni sunt prezenți la fața locului pentru dirijarea traficului.

Potrivit ISU Constanța, la accident intervin 2 ambulanțe SMURD (B și C) și 2 SAJ (B și C).

Revenim cu detalii.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Medgidia: O șoferiță s-a răsturnat cu mașina și a ieșit în decor

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu aproximativ o jumătate de oră, la ieșirea din Medgidia către Satu Nou a avut loc un eveniment rutier grav, soldat cu rănirea unei persoane.

Un autoturism condus de un bărbat din Satu Nou s-a angajat în depășirea unui TIR. Pentru a evita un impact frontal, o femeie, care circula din sensul opus și conducea un autoturism Dacia Logan, a tras dreapta și s-a răsturnat în afara părții carosabile, pe câmp.

Potrivit Serviciului județean de Ambulanță, femeia acuza dureri în zona lombară, așa că a fost preluată de către un echipaj al SMURD și transportată la spitalul din Medgidia.

Update: Iată cum s-a produs acest eveniment rutier, potrivit IPJ Constanța: La data de 12 decembrie a.c., ora 17:55, un bărbat, în vârstă de 33 ani, a condus un autoturism pe DN22C, dinspre Medgidia către Cernavodă şi ajungând la Km 22 a efectuat o manevră de depăşire a unui autotren moment în care din sensul opus de mers se apropia un alt autoturism, condus de o femeie, în vârstă de 26 ani, care pentru a evita impactul, a virat către dreapta, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a femeii.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: