Connect with us

Actual

Mâine, meci de handbal între AHC Dobrogea Sud Constanța și BSK Handball Elite din Norvegia

Maria Ionescu

Publicat

la

În acest sfârşit se săptămână, efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, în cooperare cu lucrători din cadrul I.P.J. Constanţa, I.S.U. Constanţa şi Poliţia Locală vor acţiona pentru asigurarea climatului de ordine la o serie de evenimente publice organizate în zona de responsabilitate. Astăzi, 13 octombrie a.c., jandarmii constănţeni vor fi prezenţi în zona stadionului Tineretului din Cernavodă, unde va avea loc partida de fotbal dintre echipele C.S. Axiopolis Cernavodă şi C.S.M. Sportul Chişcani, cu începere de la ora 15.00. Mâine, 14 octombrie şi duminică, 15 octombrie, oamenii legii vor asigura măsurile de ordine publică la două meciuri de handbal masculin dintre echipele A.H.C. Dobrogea Sud Constanţa şi B.S.K. Handball Elite din Norvegia, evenimente sportive ce se vor disputa la Sala Sporturilor din mun. Constanţa, cu începere de la ora 18.00. Sâmbătă, 14 octombrie a.c., începând cu ora 10.00, jandarmii vor avea în vedere desfăşurarea în condiţii de siguranţă a meciului de rugby dintre echipele C.S. Năvodari şi C.S. Tomitanii Constanţa, ce va avea loc pe stadionul Flacăra din Năvodari. În aceeaşi zi, oamenii legii vor asigura măsurile de ordine publică la meciul de handbal feminin dintre echipele C.S.U. Neptun Constanţa şi A.C.S. Spartac Bucureşti, eveniment sportiv ce se va disputa la Sala Sporturilor din mun. Constanţa, cu începere de la ora 13.00, dar şi la meciul de fotbal dintre echipele A.S.S.C.S. Farul Constanţa şi A.C.S. Delta Dobrogea Tulcea, ce va avea loc pe stadionul „Central” din Techirghiol, începând cu ora 15.00. De asemenea, mâine 14 octombrie a.c., începând cu ora 12.00, oamenii legii vor fi prezenţi şi la Saraiu, unde va avea loc un eveniment cultural-artistic, cu ocazia sărbătoririi Zilei Comunei. Duminică, 15 octombrie a.c., jandarmii constănţeni vor acţiona pentru a asigurarea climatului de normalitate civică la meciul de handbal masculin dintre echipele A.H.C. Dobrogea Sud II Constanţa şi C.S. Medgidia, cu începere de la ora 13.00, dar şi la manifestările organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Oraşului Băneasa. Jandarmii constănţeni recomandă suporterilor să dea dovadă de fair-play, să nu se implice în conflicte şi să se delimiteze de orice formă de violenţă ce ar conduce la tulburarea ordinii publice în arenele sportive, atât pe durata meciurilor cât şi după terminarea acestora, mulţumind totodată pentru modul civilizat în care şi-au încurajat echipele favorite până în prezent.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

S-a deschis circulația rutieră între Cernavodă – Murfatlar și Hârșova – Mihail Kogălniceanu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, 28 ianuarie, la ora 8.00, s-a deschis circulația rutieră pe DN 22C – km 0+000 – km 42+740, Cernavodă – Murfatlar.

De asemenea, la ora 8.30, s-a deschis circulația rutieră pe DN2A – km 126+000 – km 183+000, Hârșova – Mihail Kogălniceanu, fără restricții de tonaj.

Reamintim că ieri, 27.01.2021, după o noapte de cod galben de ninsori importante cantitativ și viscol, Poliția Rutieră și CNAIR au luat măsura închiderii circulației pe aceste sectoare de drum pentru toate categoriile de autovehicule. Măsura a fost luată din cauza viscolului și a ninsorilor consistente care a condus la o vizibilitate extrem de redusă.

”Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.”, au precizat reprezentanții CNAIR.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(FOTO) Explozie la o centrală termică din Medgidia. 8 persoane au fost evacuate

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, în jurul orei 5.00, pompierii au fost solicitați să intervină la o explozie de centrală termică, în municipiul Medgidia, pe strada Independenței, nr. 51. La fața locului au fost direcționate 2 autospeciale de stingere din cadrul detașamentului Medgidia, un echipaj SMURD și 2 ambulanțe SAJ. Din primele informații se știa că 4 persoane sunt rănite.

Foarte important de precizat este faptul că explozia nu a fost urmată de incendiu.

Un bărbat a fost preluat de SAJ si transportat la spital, cu arsuri de gradul 2 și o femeie a fost preluată de SMURD cu atac de panică. Celelalte persoane au fost evaluate medical la fața locului.

Explozia s-a produs la nivelul 2 al unui bloc cu trei etaje. Întreaga scară a fost evacuată. Este vorba despre 8 persoane.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Vaccinul “Moderna”, administrat în România de la 1 februarie

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Pentru informarea opiniei publice și în vederea bunei gestionări și desfășurări a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Grupul de comunicare al CNCAV face următoarele precizări:

Începând cu data de 1 februarie a.c., la nivelul centrelor de vaccinare din România, va începe administrarea vaccinului Moderna pentru care rapelul se realizează la 28 de zile.
Totodată, începând cu data de 28 ianuarie a.c., se pune în aplicare procesul de reprogramare a persoanelor incluse în Etapa a II-a de vaccinare din categoria domenii esențiale. Astfel, o persoană programată inițial pentru administrarea primei doze la data de 28 ianuarie va fi reprogramată la data de 8 februarie cu rapel la data de 8 martie (28 zile).
Sunt 35.304 persoane care aveau programare inițială în perioada 28 ianuarie – 11 februarie și care vor fi reprogramate la un interval de 10 zile.
În ceea ce privește reprogramarea persoanelor din Etapa a II-a din categoria domenii esențiale, aceasta se face prin intermediul platformei informatice, în ordinea realizării programărilor inițiale, la centrele de vaccinare unde acestea erau programate inițial. CNCAV a formulat deja noile cerințe operaționale către Serviciul de Telecomunicații Speciale, astfel încât procesul de reprogramare să se desfășoare optim.
Toate persoanele ce vor fi reprogramate vor fi înștiințate prin SMS și e-mail unde vor fi specificate noile date și intervale orare pentru administrarea vaccinului. De asemenea, prin e-mail vor primi o nouă recipisă care conține noile date de programare, existând, totodată, posibilitatea de vizualizare a recipisei în secțiunea „Programările mele”, direct în platformă.
Precizăm că pentru persoanele programate în Etapa a II-a, exceptând persoanele din domeniile esențiale, se menține același ritm de vaccinare. Vaccinarea continuă pentru persoanele din centrele rezidențiale, dializați, persoane nedeplasabile și cele fără adăpost.
CNCAV a transmis o informare către toate centrele de vaccinare privind aceste măsuri, precum și Procedura privind vaccinarea cu dozele Moderna, astfel încât ambele vaccinuri să fie utilizate în strictă conformitate cu caracteristicile fiecărui tip de vaccin pentru populația planificată.
Vă asigurăm că CNCAV și toate instituțiile implicate în organizarea și desfășurarea campaniei de vaccinare depun cu toată responsabilitatea eforturi pentru ca fiecare persoană programată să beneficieze de vaccin.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: