Connect with us

Actual

Mâine puteți dona sânge sau face curățenie pe malul lacului! Depinde numai de voi!

Maria Ionescu

Publicat

la

Reprezentanții Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța face un apel către persoanele care doresc să doneze sânge, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, să se prezinte sâmbătă, 25.02.2017, în intervalul 09:00-13:30, la sediul de lângă Policlinica Spitalului Județean. Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 de ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimă. Persoanele  peste 50 de ani sunt  rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt  în evidență cu boli de inimă sau neurologice. Cu două zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice! În ziua donării se recomandă  un mic dejun ușor și minimum  500 ml lichide. Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază, la cerere, de: – 7 tichete de masă pentru produse alimentare; – o zi liberă de la locul de muncă în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, o zi scutire în ziua donării, în cazul elevilor, studenților și militarilor; – decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/reședinta înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge. Sângele este un dar ce nu poate fi înlocuit! Este nevoie  de mai multi donatori! Cheamă-ți și prietenii! Mulțumim  anticipat  celor care vor contribui la salvarea de vieți omenești!”, a precizat într-un mesaj directorul CRTS Constanța, Geandan Memet. Solicitările de sânge şi componente sanguine ale spitalelor din judeţ şi din Bucureşti sunt în creştere, dar numărul donatorilor se menţine în această perioada la un nivel insuficient, comparativ cu cererile, spun medicii. Pacienţi cu boli grave, copii şi adulţi, au nevoie de tratament transfuzional, iar fără ajutorul donatorilor de sânge nu li se poate asigura acest tratament, mai atrag atenția cadrele medicale. Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța dispune de toate materialele necesare activităţii medicale, echipa depune eforturi lucrând în week-end-uri, dar fără contribuţia  oamenilor sănătoşi, dornici să ajute donand sânge, eforturile specialiștilor nu îşi ating obiectivul.

Curățenie în parc!

Pe pagina sa de facebook, Cătălin Anghel a postat următoarea invitație pentru constănțeni: ”Ce ziceți de o acțiune de ecologizare a malului Lacului Siutghiol? E prea multă mizerie, peturi, pungi după iarna aceasta. E prea multă nepăsare a autorităților și a celor ce aruncă aceste gunoaie direct in apa sau pe mal. Propun ca sâmbătă la ora 11.30 să ne strângem câțiva inimoși, cu saci menajeri și să adunam 1-2 ore cât putem. Poate mobilizam și Polaris să strângă apoi gunoaiele.
Constanța, hai la puțină mișcare! Ne vedem la primul giratoriul la intrarea in Mamaia! Nu uitați să veniți cu saci menajeri mari!” Să sperăm că vremea nu va fi atât de potrivnică și că mâine mulți constănțeni vor face curățenie pe malul lacului. Nu din alt motiv, dar arată deplorabil; semn de avem în jurul nostru o mulțime de oameni cu o gândire extreme de limitată. Cât despre prezența angajaților Polaris, cred eu că e o speranță prea mare!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Zeci de angajări, FĂRĂ CONCURS, la Spitalul Judeţean Constanţa. Vezi pe ce posturi

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, pe pagina oficială a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Constanţa a fost postat un anunţ potrivit căruia se fac zeci de angajări, fără concurs, pe perioadă determinată de cel mult 30 de zile de la data încetării stării de alertă.

Iată ce posturi sunt disponibile:

 • două posturi asistent medical – Secţia Nefrologie
 • două posturi asistent medical -Secţia Chirurgie Plastică
 • două posturi asistent medical – Secţia TBC Agigea
 • un post asistent medical – Secţia Chirurgie 2
 • un post asistent medical – Secţia Oftalmologie
 • 6 posturi asistent medical – Secţia Neonatologie
 • un post asistent medical – Secţia Urologie
 • 4 posturi registratori medicali – Secţia ATI
 • un post infirmieră – Secţia Chirurgie 2
 • un post infirmieră – Secţia Nefrologie
 • un post infirmieră – Secţia Pediatrie
 • 6 posturi infirmieră – Secţia Neonatologie
 • un post brancardier – Secţia Chirurgie 1
 • un post brancardier – Secţia Pediatrie
 • 2 posturi brancardier – Secţia ATI

În vederea ocupării, fără concurs, a posturilor vacante, candidatul va depune dosarul la sediul Registraturii spitalului, până în data de 27 noiembrie.

Din pdf-ul de mai jos puteţi afla toate datele referitoare la condiţiile generale precum şi la cele specifice pentru depunerea dosarelor.

Este important de precizat că NU se admit completări, iar dosarele incomplete vor fi respinse.

Proba de interviu va avea loc în data de 3 decembrie, ora 9.00, pentru asistenţii medicali, şi în 4 decembrie, pentru registratori, infirmiere şi brancardieri.

Rezultatul selecţiei va fi publicat în data de 7 decembrie.

Angajarea pe post se va face la finalizarea selecţiei, contractul individual de muncă fiind încheiat pentru cel mult 30 de zile de la data încetării stării de alertă.

Relaţii suplimentare  se pot obţine la Serviciul RUNOS, telefon 0241-503460.

Anunt Angajare Fără Concurs Asistenți Registratori Infirmiere Si Brancardieri

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Mesaj nou de vreme severă imediată în Dobrogea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un mesaj nou de vreme severă imediată în Dobrogea. Este cod galben  de ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri, în judeţele Constanţa şi Tulcea. Codul este în vigoare de la ora 10.00 până la ora 12.00.

Iată localităţile vizate:

În județul Constanta: Medgidia, Cernavodă, Ovidiu, Murfatlar, Hârșova, Mihail Kogălniceanu, Cumpăna, Valu lui Traian, Ostrov, Nicolae Bălcescu, Topraisar, Mircea Vodă, Castelu, Poarta Albă, Rasova, Lipnița, Ciobanu, Crucea, Peștera, Oltina, Aliman, Ciocârlia, Ghindărești, Cuza Voda, Saligny, Adamclisi, Seimeni, Ion Corvin, Topalu, Gârliciu, Bărăganu, Pantelimon, Târgușor, Tortoman, Siliștea, Saraiu, Horia, Vulturu.

În județul Tulcea: Măcin, Jijila, Greci, Topolog, Cerna, Carcaliu, Turcoaia, Casimcea, Dăeni, Ostrov, Văcăreni, Peceneaga, Dorobanțu, Smârdan, I.C. Brătianu.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

A murit El Pibe de Oro!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

A murit El Pibe de Oro. Legenda fotbalului argentinian și mondial, Diego Armando Maradona, a murit în urma unui stop cardiorespirator, la vârsta de 60 de ani, informează agențiile de presă internaționale. Informația a fost anunțată de presa argentiniană și preluată de presa europeană, printre care Marca şi L’Equipe. Infomația tragică a fost confirmată și de Matias Morla, avocatul lui Maradona. Maradona se afla de câteva zile în stare critică. La începutul acestei luni, Maradona a fost operat pe creier pentru îndepărtarea unui hematom subdural (cheag de sânge), la cinci zile după ce a sărbătorit împlinirea vârstei de 60 de ani.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: