Conecteaza-te cu noi
SEAS

Administratie

Mănăstirea „Duminica tuturor sfinților” din Poarta Albă și-a mărit zestrea

Published

on

Mănăstirea ridicată pe teritoriul comunei Poarta Albă își mărește zestrea. Recent, Consiliul Local a adoptat o hotărâre prin care acesteia îi sunt date în folosință câteva suprafețe de teren. Conform HCL 55/2022, Mănăstirii „Duminica tuturor sfinților” îi sunt atribuite două loturi de teren extravilan: în suprafață de 9.152 mp și în suprafață de 8.897 mp. Sarcina administrării, utilizării și întreținerii terenurilor revine în totalitate lăcașului de cult pentru o perioadă de 49 de ani. Conform HCL terenurilor sunt cedate în vederea extinderii construcțiilor.

Mănăstirea de la Poarta Albă este ridicată pe amplasamentul fostului lagăr de exterminare comunist. Cât a trăit, dorinţa părintelui Justin Pârvu a fost ca în fiecare colonie de muncă forțată să se construiască o biserică. Începuturile mănăstirii  închinate memoriei deținuților politici care și-au dat viața în anii 1950 – 1953 pe malurile Canalului Dunăre-Marea Neagră se leagă de o donație de teren a primăriei Poarta Albă și a unei familii de credincioși. Construcția lăcașului de rugăciune de la Poarta Albă a început acum zece ani.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions