Conecteaza-te cu noi

Politica

Mandatele aleșilor condamnați pentru finanțarea ilegală a campaniei electorale ar putea să nu mai fie anulate

Published

on

Autoritatea Electorală Permanentă a pregătit un proiect, care va aduce numeroase facilități pentru partide și viitorii candidați la alegerile locale și parlamentare. Concret, Autoritatea a inițiat un proiect care va modifica și completa Legea nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale. Potrivit unei propuneri a AEP, se dorește abrogarea alineatului din legea finanțării partidelor care prevede anularea mandatelor aleșilor locali și parlamentarilor condamnați pentru finanțarea ilegală a campaniei electorale.

Este vorba de abrogarea articolului 57, alineatul (1): „În cazul în care, prin hotărâre judecătorească definitivă, unul sau mai mulţi candidaţi declaraţi aleşi ai unui partid politic au fost condamnaţi pentru o infracţiune în legătură cu finanţarea partidului politic ori, după caz, a campaniei electorale, aceştia devin incompatibili cu statutul de parlamentar sau de ales local pentru mandatul obţinut, care este anulat”.

AEP dorește, de asemenea, să acorde bani publici și partidelor mici, adică formațiunilor care au obținut cel puțin 25 de mandate de consilier judeţean şi de consilier general. În plus, partidele care promovează femei pe listă vor primi mai mulți bani de la buget.

Mai multe citiți aici: https://www.stiripesurse.ro/mandatele-primarilor-si-parlamentarilor-condamnati-pentru-finantarea-ilegala-a-campaniei-nu-vor-mai-fi-anulate-proiect-de-lege-aep_2625535.html?utm_medium=notification&utm_source=site&utm_campaign=os

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions