Connect with us

Politica

Mangalia: Mobilizare de voluntari pentru strângerea semnăturilor de demitere a primarului. Vezi câte semnături au fost deja strânse

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Interes însemnat pentru strângerea de semnături initiate, la Mangalia, de către consilierul local ALDE Nicolae Moroianu, demers care are ca obiect demirerea primarului Cristian Radu. Astăzi, la două săptămâni de când Moroianu a lansat invitația locuitorilor nemulțumiți să i se alăture, au fost contabilizate 2.500 de semnături și nu toți cei care au solicitat liste le-au adus la sediu.

Nicolae Moroianu a declarat pentru “Ordinea.ro” că de săptămâna viitoare mobilizarea va fi una însemnată, în sensul în care vor fi amplasate corturi în mai multe puncte importante din oraș, plus că în teren vor fi și echipe de voluntari, cu toții manifestându-și nemulțumirea de modul în care edilul Mangaliei a gestionat banii publici. “Gradul de nemulțumire este foarte mare, oamenii vin să discute cu noi și sunt tot mai mulți de la o zi la alta. Din 2012 şi până în prezent în Mangalia s-au cheltuit pentru 100 de milioane de euro, dar acest lucru nu se vede în municipiu. Centrul de strângerea semnăturilor pentru Referendumul de demitere a primarului Radu Cristian este funcțional! Se afla pe Șoseaua Constanței nr.14, peste drum de BCR. Va fi deschis zilnic, de luni până vineri între orele 16-20, iar sâmbătă și duminică între orele 10-13 și 16-20! Aici se depun listele completate sau se semnează individual. Pentru cei care au liste de adus, subliniem că este absolut necesar ca aceste liste să fie corect completate – nume și prenume, data și anul nașterii, locul nașterii, tip, serie și număr act de identitate, adresa – strada, număr, bloc, apartament și semnatură! În caz contrar, acestea nu vor fi luate în considerare de către prefect! Menționăm, încă o data, că listele sunt absolut secrete!”, este mesajul consilierului Moroianu pentru acest demers.

Alături de Nicolae Moroianu au venit și alți aleși locali, cu toții considerând că referendumul este al cetățenilor municipiului Mangalia, sătui de promisiuni și să fie folosiți în avantajul politic al unor indivizi, după cum explică Menabit Ozzy, consilier local din partea Partidului Social Democrat.

Pentru inițierea referendumului, organizatorii au nevoie de peste 8.700 de semnături.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Eugen Teodorovici: “Cândva o să candidez şi la prezidenţialele din România”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a afirmat, marţi seara, într-o emisiune la TVR 1, că intenţionează să candideze „cândva” la funcţia de preşedinte al României, dar că vrea să fie o surpriză.

„Cândva o să candidez. Cândva o să candidez, cu siguranţă. Aveţi ca mărturie clară: cândva o să candidez şi la prezidenţialele din România. Nu mă întrebaţi şi când anume, pentru că aceasta este surpriză. Ştiu cum va fi. Problema nu este cum o să fie, o să fie sigur. N-am niciun fel de problemă”, a declarat Eugen Teodorovici citat de jurnaliștii de la news.ro.

Întrebat dacă va fi doar candidat sau şi preşedinte, acesta a replicat:

„Când spun că fac un lucru, îl fac. Nu candidez ca să candidez. Nu sunt un laş. Sunt multe variante politice posibile, dar sigur va fi”.

Teodorovici a mai afirmat că preşedintele PSD a anunţat foarte clar că după alegerile europarlamentare se va face analiza de rigoare în partid privind candidatul la alegerile prezidenţiale din acest an:

„Se va stabili clar cum se merge: cu ALDE, PSD, împreună. Cei care conduc partidul şi coaliţia decid”.

El a susţinut că, dacă PSD îşi doreşte „cu adevărat” să câştige alegerile prezidenţiale, atunci va câştiga:

„PSD nu o să piardă ceva, când luptă cu adevărat şi vrea să câştige. PSD poate cu adevărat să câştige, dacă-şi doreşte acest lucru”.

El a mai afirmat că PSD îl poate învinge pe preşedintele Klaus Iohannis la prezidenţiale din acest an.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președintele vrea referendum pe Justiție

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că este ”aproape hotărât” să convoace referendum naţional pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.

“Lucrăm deja intens la asta, analizăm datele, variantele, partea legală. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru data de 26 mai, când avem alegeri europarlamentare”, a spus şeful statului, la dezbaterea “Preşedinte sau cetăţean/om politic şi societate civilă”, organizată în cadrul Festivalului internaţional de film documentar şi drepturile omului de One World România.

Seful statului a precizat ca s-a vorbit mult de referendum și și-a propus sa facă o evaluare in acest sens.

“S-a vorbit mult despre referendum și am spus că lucrurile trebuie evaluate din multe puncte de vedere. Stiți că voința este una și putința este alta. Discuția a revenit și nu a revenit întâmplător. Am primit o lege care clarifica anumite aspecte tehnice, printre care pesediștii introduseseră un paragraf că odată cu europarlamentarele nu se poate organiza nimic altceva. Mi s-a părut suspect de aceea am contestat la CCR. Curtea mi-a dat dreptate. Am început să analizez cum ar fi dacă aș convoca un referendum fix pentru data alegerilor europarlamentare. La început am fost puțin entuziaști. Lucrăm la asta intens, analizăm datele, variantele. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru 26 mai. Un referendum nu poate să producă o lege, dar poate să exprime atitudinea nației și asta vreau. Îmi doresc ca națiunea română să spună clar dacă mai poate să tolereze corupția și corupții sau trebuie să tragem o linie și să spunem stop”, a declarat Iohannis, conform Antena 3.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

După protestul #sieu, premierul Dăncilă transmite: “Să vină toți cu idei constructive, nu doar cu blocaje”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Protestul #Șîeu pentru construcția de autostrăzi produce ecouri. Premierul Viorica Dăncilă a făcut un apel la unitate națională în jurul acestui obiectiv. A cerut idei constructive și a transmis românilor să renunțe la… blocaje.

“Lansez un apel către toți cei care își iubesc țara să ne mobilizăm cu toții în jurul acestui obiectiv de construcție a autostrăzilor. Trebuie să accelerăm acest proces și îi rog pe toți să vină cu idei constructive, nu doar cu blocaje. Încă ne confruntăm cu încercările unor cetățeni care doresc cu orice preț să blocheze construcția autostrăzilor și fac orice pentru a bloca construcția de autostrăzi. Doar la începutul lunii ianuarie autostrada Lugoj-Deva a fost blocată de contentații depuse de trei cetățeni, unul din Dublin, doi din România. Motivul a fost faptul că nu se oferă suficiente locuri pentru marile mamifere și pentru lilieci. Nu-mi vine să cred că este posibil așa ceva și nu înțeleg ce interese au acești oameni”, a declarat Viorica Dăncilă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: