Conecteaza-te cu noi

Administratie

Mangalia. Reintroducerea subvenției la încălzirea în sistem centralizat, BLOCATĂ de consilierii locali ai PNL

Published

on

Încercarea opoziției din Mangalia de a reintroduce subvenția la energia termică, scoasă în vara trecută de administrația condusă de Cristian Radu, s-a soldat cu un EȘEC. Asta din cauza consilierilor PNL care au votat împotrivă. Au fost opt „pentru“(5 PSD și 3 PER) și opt „abțineri“ (PNL).

„Nu înțeleg logica de a refuza bani care vin de la buget de stat pentru subvenția termică și ca populația să plătească mai puțin la întreținere“, a spus Paul Foleanu, unul dintre inițiatorii proiectului.

El a declarat că primarul Cristian Radu nu a fost la ședință și la trimis pe viceprimarul Dragoș Angelescu, care a spus: „De ce să dăm bani noi la 4.000 de familii și la ceilalți, nu“. În replică, Paul Foleanu spune că „ceilalți“, la care a făcut referire viceprimarul, în speță cei care se încălzesc cu gaz, beneficiază de subvenționarea prețului de către statul român.

Amintim că mai mulți aleși din opoziție au convocat Consiliul Local al municipiului în ședință extraordinară, care s-a desfășurat astăzi, la ora 14.00. Pe ordinea de zi a figurat un singur proiect de hotărâre prin care cei opt aleși locali au propus modificarea prețului de facturare pentru populația Municipiului Mangalia branșată la sistemul centralizat al S.C.GOLDTERM MANGALIA S.A. și subvenția de la bugetul local. Concret, aleșii locali au dorit reintroducerea subvenției la energia termică, scoasă în vara trecută de administrația condusă de Cristian Radu.

Advertisement

Consilierul local Menabit Ozghiun spunea în urmă cu câteva zile că Radu și consilierii locali apropiați de el nu mai au nicio scuză pentru a reintroduce această subvenție, în condițiile în care, spune el, încasările la buget s-au dublat în această perioadă. În prezent, populația plătește prețul întreg pentru o gigacalorie, care se ridică la aproximativ 800 de lei.

Citește și:

Opoziția din Mangalia cere convocarea unei ședințe extraordinare pentru reintroducerea subvenției la încălzirea în sistem centralizat

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions