Politica

Mangalia: Taxa de Promovare și Taxa de Autorizare, încasate în 2017, au fost anulate

iun. 12, 2018 Maria Ionescu

În urmă cu puțină vreme, consilireul ALDE, Nicolae Moroianu a postat pe pagina sa de facebook un anunț foarte important pentru toți agenții economici care își desfășoară activitatea pe raza municipiului Mangalia.

 ”Vă aduc la cunoștință că demersul de a ataca în instanță taxele ilegale instituite pentru anul 2017 de către primarul Radu Cristian și votate de către consilierii PNL și UNPR, demers inițiat de mine împreună cu colegii mei de la ALDE, Leonard Tănase și Dragoș Bociog, a fost încununat de succes.

Curtea de Apel Constanța a decis ieri, definitiv, anularea taxei de promovare și a taxei de autorizație de funcționare impuse ilegal pentru anul 2017. Primăria Mangalia este obligată astfel să restituie aceste taxe tuturor celor cărora le-au fost abuziv încasate!!!

Nu a fost o sarcină ușoară, ne-am luptat cu avocați angajați de către primărie, probabil pe sume fabuloase, așa cum ne-am obișnuit… Acest lucru ar fi putut fi evitat dacă primarul și consilierii săi ar fi ales să respecte legea, întrucât le-am adus la cunoștință ilegalitatea acestor taxe încă din ședința în care au fost propuse și votate și ulterior printr-o plângere prealabilă. 

Cei care au plătit aceste taxe în 2017 trebuie să solicite rambursarea lor pentru că, probabil, primăria va ”uita” să le ramburseze din proprie ințiativă. Sunt bucuros că am reușit încă o dată să îmi fac datoria față de dumneavoastră! Vă mulțumesc, Nicolae Moroianu, consilier ALDE Mangalia”

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!