Connect with us

Politica

Mangalia. USR a strâns 300 de semnături pentru inițiativa cetățenească „Uniți Salvăm Comorova“

Published

on

USR Constanța anunță că membrii partidului din Mangalia au strâns până acum peste 300 de semnături din necesarul de 1.651 pentru inițiativa cetățenească „Uniți Salvăm Comorova“. Toți cei care au semnat până în prezent acuză administrația locală de lipsă de implicare în igienizarea pădurii, proasta gestionare a fondului cinegetic, defrișarea sălbatică din ultimii 20 de ani și vânzarea acestui bun comun care a aparținut dintotdeauna statului, către investitori privați, spun cei de la USR.

Abdurefi Semiran, președinte USR Mangalia:

„Atât locuitorii din Mangalia, cât și cei din Neptun știu cel mai bine ce înseamnă pădurea Comorova pentru ei, mulți dintre ei asistând neputincioși la defrișările din ultimii ani. Oamenii sunt conștienți că pădurea este în pericol, pentru că administrațiile locale trecute și prezente au avut grijă să le demonstreze asta. În fiecare sfârșit de săptămână, vom continua să mergem pe teren, chiar din ușă în ușă, și să strângem semnăturile necesare, pentru că cetățenii ne-au arătat că le pasă.“ 

Campania „Uniți Salvăm Comorova“ are ca scop strângerea de semnături pentru scoaterea singurei păduri de pe litoralul românesc din proprietatea privată a municipiului Mangalia și introducerea ei în proprietatea publică și ulterior, în fondul forestier național.

„Este singura modalitate prin care administrația locală poate fi oprită de la masacrarea a ceea ce mai rămas din pădurea Regelui Carol I.“, mai arată USR Constanța într-un mesaj postat pe Facebook.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta