Connect with us

Actual

(Video) De ce a fost războiul cu topoare şi lopeţi la Mangalia?

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Sâmbătă, 28 aprilie, la Mangalia a fost tevatură mare, aproape un război derulat pe stradă cu topoare şi lopeţi între membrii familiei Ismail şi un luptător DIAS. De unde a plecat acest scandal şi cum s-a finalizat el (dacă s-a finalizat), vom încerca să vă spunem în rândurile următoare.

Ştiţi deja cu toţii că scandalul a fost uriaş, cu toate că, într-o primă fază presa a aflat doar că a avut loc o şicanare în trafic, o altercaţie între un poliţist şi câţiva bărbaţi. Ulterior, lucrurile s-au amplificat dat fiind faptul că amănuntele ieşite la iveală au demonstrat că neînţelegerile dintre cele două părţi erau mai vechi şi asta, probabil, din cauza faptului că poliţistul respectiv locuia în zona barăcilor, deoarece acolo primise repartiţie de cazare.

Consilierul local Menabit Ozzy chiar scria pe pagina sa că asta a fost idea primarului, adică să dea repartiţie de cazare poliţiştilor în zona barăcilor.

“Fie se liniștește zona, fie ies războaie care vor necesita intervenții, arestări etc., mai scapă de scandalagii. Mortul cu dricul, viul cu duba.”, posta consilierul local.

Tot el explică pe îndelete cum a fost pusă în pericol viaţa acestui luptător DIAS, iar textul său chiar merită citit.  El spune că în luna februarie a acestui an a expus comisiei o problemă stringentă referitoare la locuinţele de serviciu.

“Primăria Mangalia a repartizat unui luptător DIAS, cadru MI, o locuință de închiriere (de serviciu nu a reușit) într-un bloc de la barăci, într-un mediu ostil unui angajat MI, care în îndeplinirea serviciului în caz de evacuare, ori de conflicte violente, este în prima linie de forță. Inspectorul de Poliție Judetean a trimis o adresă Primarului Radu Cristian cu solicitarea imperativă de a schimba aceasta repartiție, întrucât locarea luptătorului DIAS în vecinătatea celor cu care a avut conflicte păstrează o stare de tensiune şi pericol pentru familia acestuia.”

Potrivit lui Menabit, a fost găsită o locuinţă disponibilă dar a fost repartizată unei alte persoane.

“Am solicitat rezolvarea acestei situații, deoarece familia respectivului cadru MI este amenințată zilnic, deoarece la data repartizării unei locuinte de închiriere (pe motiv ca din cele de serviciu ale MI nu mai sunt libere, dar s-a dovedit a fi minciună) era cunoscută această situatie conflictuală, dar iresponsabili l-au trimis să locuiască în acel mediu ostil. Că este un mediu ostil nu este vina lucrătorului MI, ci a administratiei publice. Am exprimat în ședința respectivă, imperativ: “Gândiți-vă că puneți vieți în pericol, a unei persoane şi a familiei sale, persoană pe care o chemați să restabilească ordinea când faceți evacuări, demolați chioșcuri și garaje, ori ies conflicte cu violență!”. Că trebuie să înceteze situația în care persoane fără drepturi dețin în continuare mai multe locuinţe de închiriere şi de serviciu pentru instituții, cu scopul de a închiria în sezonul estival și încasează la negru cât încasează un hotel.”

“Inevitabilul s-a întâmplat! Pentru meseria pe care o are, luptătorul DIAS si membrii familiei sale au fost atacați.  Încă o dată, iresponsabilitatea primarului pune în pericol vieți omenești. Întâmplarea din imaginile video din articol putea fi evitată.”, spune Menabit Ozzy.

De ce nu au fost arestaţi atacatorii?

Că lucrurile s-au întâmplat aşa cum déjà se ştie este evident. Surpriza cea mai mare a venit în momentul în care atacatorii poliţistului, Ismail Ali Redivan, Ismail Giocan, Ismail Ergean Mancu şi Ismail Iaşar  nu au fost arestaţi, ci sunt cercetaţi sub control judiciar, sub coordonarea procurorului de caz de la Judecătoria Mangalia. Este ancheta penala in derulare. Este adevărat că nu existau elemente de arestare preventivă dat fiind faptul că a fost tulburarea liniştii publice şi o vătămare corporală.

A fost însă şi ultraj, dat fiind faptul că cei patru atacatori au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Dar arestarea preventivă se făcea numai în momentul în care inculpaţii puteau împiedica desfăşurarea cercetărilor. Sau ar fi putut intimida martorii sau să fugă în timpul desfăşurării anchetei. Dar acest pericol nu exista, aşa că nu au fost arestaţi. Rămâne de văzut ce anume se va întâmpla în continuare, vom va decurge ancheta şi la ce concluzie vor ajunge investigatorii.

Clipul în care se vede cu ochiul liber scandalul de la Mangalia a fost încărcat pe Facebook cu cunoscutul jurnalist Cristian Sabach și a devenit viral pe internet. Îl puteți viziona aici .

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

E toamnă… Iată cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 24 septembrie – 7 octombrie. Aceasta a fost realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

În  Dobrogea, intervalul 25-27 septembrie va fi caracterizat de o vreme mai rece decât ar fi normal în această perioadă din an, cu maxime de 15…18 grade și minime de 6…10 grade, mediat regional.

O creștere de temperatură este estimată pentru perioada 28 – 30 septembrie când regimul termic va deveni apropiat și ușor peste cel normal. Pentru cea de-a doua săptămână, deși vor fi posibile variații de la o zi la alta, estimările indică o probabilitate relativ ridicată de a se înregistra temperaturi în jurul celor specifice începutului de octombrie.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în perioada 29 septembrie – 4 octombrie.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Femeie căzută de la etajul 3 al unui bloc de pe strada Ștefan cel Mare din Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, prin intermediul numărului unic de urgență 112 s-a anunțat căderea unei femei de la etajul 3 al unui apartament din Constanța.

Potrivit Serviciului de Ambulanță, drama a avut loc pe strada Ștefan cel Mare, nr. 100, la blocul M26.

La fața locului s-a deplasat de urgență un echipaj SMURD pentru a acorda îngrijiri medicale de specialitate.

Știre în curs de actualizare.

Update: Din păcate, în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate la fața locului, femeia a fost declarată decedată.

Potrivit IPJ Constanța, din primele informații reiese faptul că femeia spăla geamurile…

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

În Lazu, un șofer băut s-a răsturnat cu mașina! A intrat în coliziune cu un alt autoturism

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, în jurul orei 4.20, în localitatea Lazu a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea a două persoane.

Potrrivit IPJ Constanța, un bărbat, de 36 de ani, a condus autoturismul marca Dacia pe DN 39 în localitatea Lazu, dinspre Cumpăna către Agigea. La intersecția cu strada Gheorghe Maiorescu, a pierdut controlul autoturismului către dreapta, intrând în coliziune cu un indicator de circulație și răsturnându-se pe partea carosabilă.

În urma impactului, acesta a intrat în coliziune cu autoturismul marca Fiat, condus regulamentar de un bărbat de 54 de ani, pe banda a doua.

A rezultat vătămarea corporală uşoară a primului conducător auto, precum şi a pasagerei dreapta faţă din același auto, în vârstă de 19 ani.

Șoferul vinovat de producerea acestui eveniment rutier era băut.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: