Connect with us

Actual

(Video) De ce a fost războiul cu topoare şi lopeţi la Mangalia?

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Sâmbătă, 28 aprilie, la Mangalia a fost tevatură mare, aproape un război derulat pe stradă cu topoare şi lopeţi între membrii familiei Ismail şi un luptător DIAS. De unde a plecat acest scandal şi cum s-a finalizat el (dacă s-a finalizat), vom încerca să vă spunem în rândurile următoare.

Ştiţi deja cu toţii că scandalul a fost uriaş, cu toate că, într-o primă fază presa a aflat doar că a avut loc o şicanare în trafic, o altercaţie între un poliţist şi câţiva bărbaţi. Ulterior, lucrurile s-au amplificat dat fiind faptul că amănuntele ieşite la iveală au demonstrat că neînţelegerile dintre cele două părţi erau mai vechi şi asta, probabil, din cauza faptului că poliţistul respectiv locuia în zona barăcilor, deoarece acolo primise repartiţie de cazare.

Consilierul local Menabit Ozzy chiar scria pe pagina sa că asta a fost idea primarului, adică să dea repartiţie de cazare poliţiştilor în zona barăcilor.

“Fie se liniștește zona, fie ies războaie care vor necesita intervenții, arestări etc., mai scapă de scandalagii. Mortul cu dricul, viul cu duba.”, posta consilierul local.

Tot el explică pe îndelete cum a fost pusă în pericol viaţa acestui luptător DIAS, iar textul său chiar merită citit.  El spune că în luna februarie a acestui an a expus comisiei o problemă stringentă referitoare la locuinţele de serviciu.

“Primăria Mangalia a repartizat unui luptător DIAS, cadru MI, o locuință de închiriere (de serviciu nu a reușit) într-un bloc de la barăci, într-un mediu ostil unui angajat MI, care în îndeplinirea serviciului în caz de evacuare, ori de conflicte violente, este în prima linie de forță. Inspectorul de Poliție Judetean a trimis o adresă Primarului Radu Cristian cu solicitarea imperativă de a schimba aceasta repartiție, întrucât locarea luptătorului DIAS în vecinătatea celor cu care a avut conflicte păstrează o stare de tensiune şi pericol pentru familia acestuia.”

Potrivit lui Menabit, a fost găsită o locuinţă disponibilă dar a fost repartizată unei alte persoane.

“Am solicitat rezolvarea acestei situații, deoarece familia respectivului cadru MI este amenințată zilnic, deoarece la data repartizării unei locuinte de închiriere (pe motiv ca din cele de serviciu ale MI nu mai sunt libere, dar s-a dovedit a fi minciună) era cunoscută această situatie conflictuală, dar iresponsabili l-au trimis să locuiască în acel mediu ostil. Că este un mediu ostil nu este vina lucrătorului MI, ci a administratiei publice. Am exprimat în ședința respectivă, imperativ: “Gândiți-vă că puneți vieți în pericol, a unei persoane şi a familiei sale, persoană pe care o chemați să restabilească ordinea când faceți evacuări, demolați chioșcuri și garaje, ori ies conflicte cu violență!”. Că trebuie să înceteze situația în care persoane fără drepturi dețin în continuare mai multe locuinţe de închiriere şi de serviciu pentru instituții, cu scopul de a închiria în sezonul estival și încasează la negru cât încasează un hotel.”

“Inevitabilul s-a întâmplat! Pentru meseria pe care o are, luptătorul DIAS si membrii familiei sale au fost atacați.  Încă o dată, iresponsabilitatea primarului pune în pericol vieți omenești. Întâmplarea din imaginile video din articol putea fi evitată.”, spune Menabit Ozzy.

De ce nu au fost arestaţi atacatorii?

Că lucrurile s-au întâmplat aşa cum déjà se ştie este evident. Surpriza cea mai mare a venit în momentul în care atacatorii poliţistului, Ismail Ali Redivan, Ismail Giocan, Ismail Ergean Mancu şi Ismail Iaşar  nu au fost arestaţi, ci sunt cercetaţi sub control judiciar, sub coordonarea procurorului de caz de la Judecătoria Mangalia. Este ancheta penala in derulare. Este adevărat că nu existau elemente de arestare preventivă dat fiind faptul că a fost tulburarea liniştii publice şi o vătămare corporală.

A fost însă şi ultraj, dat fiind faptul că cei patru atacatori au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Dar arestarea preventivă se făcea numai în momentul în care inculpaţii puteau împiedica desfăşurarea cercetărilor. Sau ar fi putut intimida martorii sau să fugă în timpul desfăşurării anchetei. Dar acest pericol nu exista, aşa că nu au fost arestaţi. Rămâne de văzut ce anume se va întâmpla în continuare, vom va decurge ancheta şi la ce concluzie vor ajunge investigatorii.

Clipul în care se vede cu ochiul liber scandalul de la Mangalia a fost încărcat pe Facebook cu cunoscutul jurnalist Cristian Sabach și a devenit viral pe internet. Îl puteți viziona aici .

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Accident rutier grav între Medgidia și Tortoman. Sunt ȘASE victime!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Medicii din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Constanța au fost solicitați, luni seară, pentru a interveni la un accident rutier petrecut între Medgidia și Tortoman.

La locul accidentului au plecat, potrivit medicilor de la Ambulanță, un echipaj SAJ B2 și un echipaj Smurd B. Sunt 6 victime: doi adulți și patru copii (un an și 2 luni, 14 ani, 16 ani, 17 ani).

“Toți sunt conștienți, au traumatism cranio cerebral și au fost transportați la spital”, au informat medicii de la Ambulanța Constanța.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Foto și video): Crimă oribilă la Istria! După ce l-a omorât, l-a tranșat și apoi îngropat în curte

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, v-am informat că, în localitatea Istria, a fost găsit un picior de bărbat, carbonizat. Acesta fusese descoperit întâmplător pe stradă, iar cercetările au fost demarate imediat.

La momentul publicării acelei știri, informațiile unei crime abominabile nu erau cunoscute, cum nu sunt nici la ora actuală știute în detaliu. Cercetările în acest caz sunt efectuate sub coordonarea unui procuror din partea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța și vor fi făcute publice la finalizarea anchetei.

Se știe însă faptul că un bărbat, în vârstă de 49 de ani, a fost omorât, tranșat, incendiat și apoi îngropat în curte de către amicul său,  în vârstă de 62 de ani.

Se mai știe că autorul acestei fapte și victima sa se cunoșteau foarte bine deoarece erau amândoi din Istria.

Surse demne de încredere au afirmat că cei doi au băut împreună, după care s-au luat la ceartă și s-au atacat cu cuțitele. În urma loviturilor, bărbatul de 49 de ani a murit. A doua zi, criminalul l-a tranșat, i-a dat foc și a îngropat resturile.

Foto și video: Cătălina Buzoianu

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

OPC închide pizeriile EVO și OK! Horia Constantinescu: “Foloseau ingrediente cu potențial periculos”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Horia Constantinescu, inspectorul șef al OPC Constanța, a anunțat că, în urma mai multor sesizări primite pe pagina de Facebook a Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, echipele de control au decis închiderea pizzeriilor EVO și OK din municipiul Constanța.

“În urma mai multor sesizări primite pe pagina noastră de Facebook, cat și prin sesizări scrise am desfășurat trei acțiuni de control care au vizat activitatea pizzeriei EVO și unul al pizzeriei OK. Sesizările au fost depuse împotriva pizza OK, dar din verificările efectuate cei care au sesizat sunt lucrători sau foști lucrători al celor de la pizzeriei EVO. Pentru toate cele trei locații s-a luat măsura opririi temporare a prestări de servicii pentru urmatoarele deficiențe: proceduri nesigure ce pun în pericol sănătatea umană, spații de depozitare neigenizate cu deficiențe majore, folosirea de ingrediente cu potențial periculos asupra sănătății umane, deficiențe majore cu privire la etichetarea produselor, produse expirate”, a informat inspectorul șef al OPC Constanța.

Iată imaginile:

“Oprirea temporară de la prestarea de servicii este indiscutabilă. După studierea cazierului contravențional al fiecăruia dintre operatorii economici vom stabili cuantumul amenzilor. Fac precizarea că o acțiune de control similară la Pizza EVO s-a desfășurat la începutul acestui an. După o perioadă, probabil destul de scurtă, aceștia au revenit la aceleași deficienți”, explică Horia Constantinescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: