Connect with us

Actual

(Video) De ce a fost războiul cu topoare şi lopeţi la Mangalia?

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Sâmbătă, 28 aprilie, la Mangalia a fost tevatură mare, aproape un război derulat pe stradă cu topoare şi lopeţi între membrii familiei Ismail şi un luptător DIAS. De unde a plecat acest scandal şi cum s-a finalizat el (dacă s-a finalizat), vom încerca să vă spunem în rândurile următoare.

Ştiţi deja cu toţii că scandalul a fost uriaş, cu toate că, într-o primă fază presa a aflat doar că a avut loc o şicanare în trafic, o altercaţie între un poliţist şi câţiva bărbaţi. Ulterior, lucrurile s-au amplificat dat fiind faptul că amănuntele ieşite la iveală au demonstrat că neînţelegerile dintre cele două părţi erau mai vechi şi asta, probabil, din cauza faptului că poliţistul respectiv locuia în zona barăcilor, deoarece acolo primise repartiţie de cazare.

Consilierul local Menabit Ozzy chiar scria pe pagina sa că asta a fost idea primarului, adică să dea repartiţie de cazare poliţiştilor în zona barăcilor.

“Fie se liniștește zona, fie ies războaie care vor necesita intervenții, arestări etc., mai scapă de scandalagii. Mortul cu dricul, viul cu duba.”, posta consilierul local.

Tot el explică pe îndelete cum a fost pusă în pericol viaţa acestui luptător DIAS, iar textul său chiar merită citit.  El spune că în luna februarie a acestui an a expus comisiei o problemă stringentă referitoare la locuinţele de serviciu.

“Primăria Mangalia a repartizat unui luptător DIAS, cadru MI, o locuință de închiriere (de serviciu nu a reușit) într-un bloc de la barăci, într-un mediu ostil unui angajat MI, care în îndeplinirea serviciului în caz de evacuare, ori de conflicte violente, este în prima linie de forță. Inspectorul de Poliție Judetean a trimis o adresă Primarului Radu Cristian cu solicitarea imperativă de a schimba aceasta repartiție, întrucât locarea luptătorului DIAS în vecinătatea celor cu care a avut conflicte păstrează o stare de tensiune şi pericol pentru familia acestuia.”

Potrivit lui Menabit, a fost găsită o locuinţă disponibilă dar a fost repartizată unei alte persoane.

“Am solicitat rezolvarea acestei situații, deoarece familia respectivului cadru MI este amenințată zilnic, deoarece la data repartizării unei locuinte de închiriere (pe motiv ca din cele de serviciu ale MI nu mai sunt libere, dar s-a dovedit a fi minciună) era cunoscută această situatie conflictuală, dar iresponsabili l-au trimis să locuiască în acel mediu ostil. Că este un mediu ostil nu este vina lucrătorului MI, ci a administratiei publice. Am exprimat în ședința respectivă, imperativ: “Gândiți-vă că puneți vieți în pericol, a unei persoane şi a familiei sale, persoană pe care o chemați să restabilească ordinea când faceți evacuări, demolați chioșcuri și garaje, ori ies conflicte cu violență!”. Că trebuie să înceteze situația în care persoane fără drepturi dețin în continuare mai multe locuinţe de închiriere şi de serviciu pentru instituții, cu scopul de a închiria în sezonul estival și încasează la negru cât încasează un hotel.”

“Inevitabilul s-a întâmplat! Pentru meseria pe care o are, luptătorul DIAS si membrii familiei sale au fost atacați.  Încă o dată, iresponsabilitatea primarului pune în pericol vieți omenești. Întâmplarea din imaginile video din articol putea fi evitată.”, spune Menabit Ozzy.

De ce nu au fost arestaţi atacatorii?

Că lucrurile s-au întâmplat aşa cum déjà se ştie este evident. Surpriza cea mai mare a venit în momentul în care atacatorii poliţistului, Ismail Ali Redivan, Ismail Giocan, Ismail Ergean Mancu şi Ismail Iaşar  nu au fost arestaţi, ci sunt cercetaţi sub control judiciar, sub coordonarea procurorului de caz de la Judecătoria Mangalia. Este ancheta penala in derulare. Este adevărat că nu existau elemente de arestare preventivă dat fiind faptul că a fost tulburarea liniştii publice şi o vătămare corporală.

A fost însă şi ultraj, dat fiind faptul că cei patru atacatori au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Dar arestarea preventivă se făcea numai în momentul în care inculpaţii puteau împiedica desfăşurarea cercetărilor. Sau ar fi putut intimida martorii sau să fugă în timpul desfăşurării anchetei. Dar acest pericol nu exista, aşa că nu au fost arestaţi. Rămâne de văzut ce anume se va întâmpla în continuare, vom va decurge ancheta şi la ce concluzie vor ajunge investigatorii.

Clipul în care se vede cu ochiul liber scandalul de la Mangalia a fost încărcat pe Facebook cu cunoscutul jurnalist Cristian Sabach și a devenit viral pe internet. Îl puteți viziona aici .

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Mii de jucării și seturi cosmetice, găsite într-un container din portul Constanța Sud Agigea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Joi, 21 martie 2019, inspectorii vamali de la Biroul vamal de frontieră Constanţa Sud, urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container pentru o societate comercială cu sediul social în municipiul Bucureşti, au reţinut mii de produse.

Este vorba despre  2.880 seturi cosmetice – truse farduri, bunuri susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru marca URBAN DECAY – NAKED; – 1.008 bucăţi jucării interactive din plastic (pisică vorbitoare), bunuri susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru marca combinată TALKING TOM;  – 2.952 bucăţi jucării din plastic, diverse (păpuşi cu accesorii, ceasuri), bunuri susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru marca L.O.L. Surprise !; – 500 seturi căşti fără fir cu acumulatori, bunuri susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru design APPLE.

Valoarea totală a acestora, dacă ar fi fost comercializate la preţ de vânzare cu amănuntul este de aproximativ 228.480 euro.

”Conform prevederilor Regulamentului (UE) nr. 608/ 2013 şi a Legii nr. 344/ 2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.”, precizează Biroul de presă al Direcției Generale a Vămilor.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Competiție militară de volei la Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de


Academia Navală ”Mircea cel Bătrân” a fost gazda competiţiei de volei din cadrul concursurilor aplicativ-militare şi sportive pentru instituţiile militare de învăţământ, organizate de către Statul Major al Apărării, în perioada 14-21 martie.

Au participat opt echipe (masculin şi feminin) din instituţiile militare de învăţământ superior şi din şcolile de maiştri şi subofiţeri din Armata României. După şase zile de meciuri aprig disputate, joi 21 martie, a avut loc festivitatea de premiere a câştigătorilor, în prezenţa contraamiralului de flotilă Daniel Căpăţînă, comandantul garnizoanei Constanţa, a comandorului Dr. Octavian Tărăbuţă, rectorul Academiei Navale şi a colonelului Cristian Pelea, şeful Biroului Educaţie Fizică Militară din Statul Major al Apărării.

Echipele de volei ale Academiei Navale ”Mircea cel Bătrân” s-au clasat pe locul al IV-lea.

Competiţia este înscrisă în calendarul sportiv al anului 2019 pe Ministerul Apărării Naţionale şi va fi urmată, în luna aprilie, de concursul de judo, organizat la Sibiu şi de probele aplicativ-militare între instituţiile militare de învăţământ: patrulă, duel de foc, atletism şi nataţie, care vor fi organizate la Constanţa.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

La noapte se vor trasa marcaje rutiere pe b-dul Aurel Vlaicu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Primăria municipiului Constanța, prin societatea Confort Urban, începe să traseze marcaje longitudinale și pietonale pe b-dul Aurel Vlaicu, tronsonul cuprins între sensul giratoriu de la intersecția cu str. Alba Iulia până la intersecția cu DN 3C.

În această seară, începând cu ora 22.00 se va închide alternativ câte o bandă de mers, de la intersecția b-dului Aurel Vlaicu cu str. Alba Iulia, până la intersecția cu strada Nicolae Filimon.

”Participanții la trafic sunt rugați să circule cu prudență și cu viteză redusă în zona în care se efectuează lucrările”, precizează Biroul de presă al Primăriei municipiului Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: