Conecteaza-te cu noi

Actual

Maraton de filme la Centrul Multifuncțional „Jean Constantin”. Intrarea este LIBERĂ

Published

on

Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” și Biroul Parlamentului European în România organizează, în cadrul Serviciului Coordonare Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” și Exploatare a Filmelor, Premiul Publicului „LUX 2023!“

Astfel, în perioada 17 – 19 mai, constănțenii sunt invitați la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret ”Jean Constantin”, să descopere cele cinci filme finaliste ale Premiului Publicului „LUX 2023“, se arată într-un comunicat de presă.

„Premiului Publicului LUX este o sărbătoare a cinematografiei europene și își propune să atragă atenția asupra unor probleme sociale, politice și culturale din Europa. Acesta este decernat în fiecare an de Parlamentul European și de European Film Academy, în parteneriat cu Comisia Europeană și cu Europa Cinemas.

De remarcat faptul că după vizionare, publicul poate evalua filmele LUX pe site-ul www.luxaward.eu, până pe 12 iunie 2023, alături de spectatori din toate țările Uniunii Europene,  dar și de deputați din Parlamentul European. Filmul cu cel mai mare punctaj va fi câștigătorul Premiului Publicului LUX. De altfel, la ceremonia de premiere, care va avea loc pe 14 iunie 2023 la Strasbourg, vor participa și 10 spectatori aleși din rândul celor care au evaluat filmele online!

Advertisement

Premiul Publicului LUX are la bază fostul Premiu LUXFILM, creat de Parlamentul European în 2007, și People’s Choice Award decernat de European Film Academy, introdus în 1997. Filmele nominalizate atrag atenția asupra unor probleme sociale și politice de actualitate, implică publicul în dezbateri despre Europa într-un mod care să îl atragă cu adevărat și reflectă frumusețea și diversitatea cinematografiei europene. Premiul continuă să construiască punți culturale în întreaga Europă, aducând în prim-plan filme care ating teme aflate în centrul dezbaterii publice europene.

Premiul urmărește să apropie oamenii de politică și invită publicul european să joace un rol activ și să evalueze unul sau mai multe din filmele nominalizate. Scopul său este de a implica publicul în dezbateri despre Europa prin filme europene puternice.

INTRAREA la proiecțiile care se vor desfășura la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, este LIBERĂ  iar accesul în sală se va face în limita locurilor disponibile.“, se arată în informare.

Proiecțiile vor avea loc după următorul program:

MIERCURI, 17 mai 2023

Advertisement

        18:00 – Proiecție ”Alcarràs”, regia Carla Simón,Spania, Italia (120 min)

JOI, 18 mai 2023

        17:00 – Proiecție ”Will-o’-the-Wisp” (Fogo-Fátuo), João Pedro Rodrigues Portugalia, Franța (67 min)

        20:00 – Proiecție ”Triunghiul tristeții”, regia Ruben Östlund, Suedia, Germania, Franța, Regatul Unit (142 min)

VINERI, 19 mai 2023

Advertisement

        18:00 – Proiecție ”Close”(Aproape), regia Lucas Dhont Belgia, Franța, Țările de Jos (104 min)

        20:00 – Proiecție ”Burning Days” (Kurak Günler), regia Emin Alper Turcia, Franța, Germania, Țările de Jos, Grecia, Croația (130 min)

Bannere online

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions