Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Actual

Marea nu iartă! Încă un bărbat a murit înecat în stațiunea Venus

Published

on

inecat mare

Astăzi, 14 august,  3 persoane au murit înecate în stațiunea Mamaia. Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, este vorba despre trei bărbați, de 34 de ani, 43 de ani, respectiv 46 de ani, care nu au răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarate decedate.

Și după amiază a mai murit o persoană care s-a înecat. Pe plaja din stațiunea Venus, a fost scos din mare un bărbat inconștient. La fața locului au intervenit un echipaj SMURD Vama Veche, un echipaj al Serviciului de Ambulanță, șenilata Venus și elicopterul SMURD.

Din păcate, acesta nu a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost declarat decedat.

Doar astăzi pompierii militari din cadrul ISU Constanța au intervenit pentru salvarea a 9 persoane de la înec, 5 fiind salvate. Din păcate însă, 4 persoane nu au răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarate decedate.

Advertisement
palaz

Pentru a evita astfel de tragedii, Broul de presă al ISU Constanța a făcut un apel la  cetățeni să respecte câteva reguli simple:

  •  frecventați doar locurile special amenajate pentru înot;
  •  respectați întotdeauna recomandările salvamarului/administratorului locului de agrement, mai ales semnificația steagurilor arborate la foișoarele salvamarilor;
  • nu realizaţi acte de teribilism prin plonjarea de pe stabilopozi, platforme, poduri sau alte elemente de construcţii;
  • nu intraţi în apa rece înfierbântaţi, după ce aţi stat foarte mult timp la soare;
  • nu lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi în apă sau în proximitatea apei, nici măcar în piscinele achiziţionate special pentru cei mici;

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions