Conecteaza-te cu noi
SEAS

Societate

Maria Andreea Scarlat, ”Tânărul profesor al anului 2023”, coordonează proiecte europene și naționale la școala din Lipnița

Published

on

prof Maria Andreea Scarlat

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a organizat, în data de 18 noiembrie 2023, începând cu ora 18:30, în aula Universității ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, Gala Tineretului din România 2023.

Eveniment de tradiție, ajuns la cea de a VIII-a ediție și organizat anul acesta sub genericul „Generația viitorului”, acesta și-a propus să evidențieze și să premieze importanta contribuție adusă de către tineri la dezvoltarea comunităților din care fac parte manifestată prin proiecte și inițiative în diferite domenii de interes pentru generația lor.

Astfel, la secțiunea Tânărul profesor al anului 2023 – învățământul preuniversitar, Maria Andreea Roxana Scarlat, profesor și director al Școlii Gimnaziale Ioan Atanasiu Lipnița, a câștigat Premiul I. Tânărul cadru didactic coordonează proiecte europene (PNRAS – Programul pentru Reducerea Abandonului Școlar 1) și naționale, are parteneriate cu ONG-uri și asociații pe teme care vizează toate aspectele vieții unei comunități: incluziune, dezvoltare durabilă, protecția mediului, responsabilitate civică, valori europene, consiliere și orientare în carieră, aducând alături de ea întreaga comunitate prin profesionalism, implicare și iubire față de elevi.

”Am fost foarte încântată și onorată să mă aflu printre cei nominalizați la această Gală a Tineretului, alături de tineri care și-au adus contribuția la schimbarea comunităților din care fac parte, prin diverse proiecte și inițiative din diferite domenii, precum artă, sport, antreprenoriat, mentorat și le mulțumesc tuturor celor care mi-au oferit această oportunitate, pentru recunoașterea faptelor bune din Școala Gimnazială „Ioan Atanasiu” Lipnița. Sincer să vă spun, am fost foarte emoționată pentru că nu am mai participat la astfel de evenimente și aș vrea să îi mulțumesc doamnei Constantin Ioana Alexandra, colegă de cancelarie și, în același timp soră, fără de care  nu puteam să pun în practică tot ce mi-am propus. Acest premiu înseamnă foarte mult pentru mine atât pe plan personal, cât și profesional, dar nu este doar meritul meu. Dedic acest premiu elevilor și cadrelor didactice din Școala Gimnazială „Ioan Atanasiu” Lipnița, părinților, administrației lo ONG-urilor și asociațiilor care au fost și sunt alături de noi, întregii comunități din Lipnița, dar și  echipei din Inspectoratul Școlar Județean Constanța pentru susținerea permanentă în activitatea mea.”, a declarat Maria Andreea Roxana Scarlat.

”Este o realizare de excepție a doamnei director și o felicităm pentru tot ce a realizat și va realiza în continuare pentru comunitatea din localitatea Lipnița. Astfel de tineri sunt un exemplu al schimbării și al inovării, sunt plusvaloarea societății de mâine. Suntem mândri și onorați, în același timp, de faptul că județul Constanța are un astfel de tânăr profesor și director! Îi dorim succes o vom sprijini, în continuare, în tot ceea ce își propune!”, a declarat Sorin Mihai, inspector școlar general.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions