Connect with us

Politica

Marian Crușoveanu (PNL), declarație politică: Înțelepciunea populară venită din Dobrogea poate fi un ghid frumos pentru unii colegi din opoziție

Published

on

Cu ocazia împlinirii a 144 de ani de la revenirea Dobrogei statului român, Deputatul PNL Marian Crușoveanu a susținut, în Plenul Camerei Deputaților, o declarație politică.

Dacă e ceva ce a devenit emblematic la noi în Dobrogea, acela este respectul care există în modul de relaționare dintre oameni, dintre etnii. Am vorbit despre respect, mai ales că, în ultimii ani, tribuna Parlamentului României, a fost transformată adesea într-un ring de box. De aceea, consider că sunt binevenite câteva cugetări din folclorul turco-tătar, căci această instituție este inima democrației României, iar respectul față de om ar trebui să fie sacru. Aceste cugetări seamănă cu cele din folclorul românesc:

• Cine se scoală cu furie, se așază cu pagubă.
• Întâi gândește, apoi vorbește.
• Dă-i lapte celui care nu-ți dă apă.
• A explica ignorantului este mai greu decât a pune cămila să sară un șanț.
• Sângele nu se spală cu sânge, ci cu apă.
• La ce îi folosește ligheanul de aur celui care vomită sânge.
Înțelepciunea populară venită din #Dobrogea poate fi un ghid frumos pentru unii colegi din opoziție, care adesea sunt, în discursul lor, mânioși și departe de ceea ce așteaptă românii astăzi. Tăbăcesc limba română cu vorbe lungi, precum cojocarul tăbăcește pielea, doar că în urma lui rămâne un cojoc. În urma lor, cam nimic!
În final, le-am citit o întâmplare de-a lui Nastratin Hogea.
Într-o zi, un poet i-a recitat acestuia câteva versuri pe care le scrisese.
Hogea a spus: Versurile tale nu au nici cap și nici coadă.
Poetul s-a supărat și a început să-l înjure pe Nastratin.
Nastratin i-a răspuns: Bravo! Pe cuvântul meu că înjurăturile tale sunt mai bune decât poezia!
Parafrazând cele de mai sus, înjurăturile opoziției par a avea mai mult sens decât faptele lor pentru români.”

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!