Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Politica

Marian Crușoveanu (PNL): Proiectul de Lege privind Mobilitatea Urbană Durabilă, aviz pozitiv din partea Comisiilor reunite pentru Transport

Published

on

Marian Crusoveanu

Proiectul de Lege privind #MobilitateaUrbanăDurabilă a primit aviz pozitiv din partea Comisiilor reunite pentru Transport, Administrație și Mediu, din Parlamentul României, anunță deputatul PNL de Constanța, Marian Crușoveanu.

Reforma privind mobilitatea urbană durabilă este componentă a Planului Național de Redresare și Reziliență și are ca scop îmbunătățirea condițiilor de transport, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, sporirea siguranței rutiere dar și adoptarea de soluții digitale și ecologice de transport. La nivelul Uniunii Europene, conceptul de mobilitate urbană durabilă a fost lansat în 2013 și de atunci este o preocupare constantă a statelor membre. În #România, este necesar să intensificăm eforturile pentru implementarea rapidă a principiilor din acest concept, având în vedere că există o tendință de creștere urbană și de supradimensionare a zonelor metropolitane. De accea, va fi nevoie de o coordonare eficientă și de o planificare, astfel încât să putem implementa corect cadrul de mobilitate urbană. Prin acest proiect legislativ avizat, beneficiarii principali vor fi autorităţile publice locale şi cetăţenii, iar obiectul este reducerea congestiei, prin dezvoltarea de rețele de transport public la nivel metropolitan, încurajarea utilizării transportului în comun și cel alternativ, în detrimentul mașinii personale, managementul parcărilor, optimizarea fluxului de bunuri și altele. Sunt teme cu o provocare majoră, care are la bază îmbunătățirea infrastucturii, dar și schimbarea de mentalitate. Prin adoptarea acestei inițiative, România va avea un cadru legislativ de aplicare a principiilor mobilității urbane durabile”, scrie parlamentarul constănțean pe contul său de Facebook.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions