Connect with us

Politica

Maricel de la Agigea a parcat ”ca un bou” într-o intersecție

Published

on

Masina primarului din Agigea parcata in intersectie

Mașina de serviciu a primarului din comuna Agigea, Cristian Maricel Cîrjaliu, a fost surprinsă într-o filmare în timp ce era parcată anapoda, într-o intersecție. ”Cât de bădăran trebuie să fii ca să faci lucruri din astea?!” – a punctat Gabriel Ciobanu, liderul opoziției din Agigea, cel care a făcut înregistrarea cu telefonul mobil.

”Când îți iei comuna pe persoană fizică, oprești în mijlocul străzii, nu mai contează. Asta înseamnă să fii primar!” – a mai comentat Gabriel Ciobanu.

Camioneta din filmare, Mitsubishi L200, cu o capacitate cilindrică de 2.442 de centimetri cubi, este proprietatea Agigeaserv Util SRL, societate deținută integral de Consiliul Local Agigea. Mașina a fost achiziționată în anul 2018, dar nu pentru nevoile societății subordonate Consiliului Local. Ca dovadă, de la bun început, camioneta a ajuns în folosința primarului, în baza unui contract de închiriere. Mai mult, numărul de înmatriculare a fost personalizat cu literele SCN, care amintesc de Scan SRL, o firmă fondată de Maricel Cîrjaliu și aflată acum în posesia fratelui său.

Potrivit unor documente contabile din luna mai 2020, ajunse în posesia Ordinea.Ro, Primăria Agigea achită 7.140 de lei pe lună, către Agigeaserv Util SRL, pentru închirierea camionetei utilizate de primar.

Belghiz Bolat inchiriere mitsubitshi

Masina lui Maricel Cirjaliu inchiriata de la Agigeaserv Util

Circuitul contabil descris și probat cu documentele de mai sus a fost necesar din cauza ocolirii legii de către primarul din Agigea, în anul 2018, la momentul achiziției acestui bolid. Ordonanța de Guvern 80/2001 interzicea pentru întregul sector public achiziția de autoturisme cu o capacitate cilindrică mai mare de 1.600 cm cubi. Restricții existau și cu privire la preț, care nu putea depăși 18.000 de euro. Prin Legea 258/2015, s-a instituit o excepție pentru societățile naționale și companiile de stat din domeniul energiei electrice, al gazelor naturale și al petrolului, care puteau achiziționa mașini de până la 30.000 de euro. Pe fondul acestor restricții, nu exista nicio variantă legală prin care Maricel de la Agigea să ajungă să cumpere din banii publici bolidul de 2.442 de cm cubi, care costa peste 40.000 de euro. Cu toate acestea, societatea subordonată primarului a făcut achiziția interzisă, iar astfel legea a fost ocolită.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.