Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

Mașinile vor avea limitator de viteză, inclusiv prin acționarea automată a frânei. Legea a intrat deja în vigoare!

Published

on

O nouă lege a intrat în vigoare în toată Uniunea Europeană începând cu data de 7 iulie. Toți producătorii de mașini vor fi obligați să doteze mașinile cu tehnologie de limitare a vitezei. Sistemele vor funcționa cu ajutorul GPS-ului și prin citirea semnelor rutiere. Reglementările UE permit implementarea a 4 sisteme diferite de limitare a vitezei, inclusiv sistemul prin care se acționează automat frâna autovehiculului pentru reducerea trepată a vitezei, notează jurnaliștii de la stiripesurse.ro.

Legislația impune producătorilor să echipeze mașinile cu tehnologie inteligentă de asistență la viteză (ISA), dar aceștia o pot implementa în diferite moduri – inclusiv prin limitarea automată a vitezei mașinii.

Sistemele în sine au fost introduse pentru noile modele de autovehicule începând din 2022, astfel încât destul de multe autovehicule noi de pe șosele sunt deja echipate cu aceste sisteme. Regulamentul din iulie 2024 extinde acestă obligație la toate vehiculele noi care sunt fabricate în Uniunea Europeană.

“Obiectivul este de a-i proteja pe europeni împotriva accidentelor rutiere, a calității precare a aerului și a schimbărilor climatice, de și de a le oferi noi soluții de mobilitate care să corespundă nevoilor lor în schimbare și de a apăra competitivitatea industriei europene”, a declarat Comisia Europeană într-un document oficial.

Cum funcționează sistemele pentru limitarea vitezei

Sistemele în sine funcționează prin recunoașterea semnelor de circulație, precum și prin sisteme de navigație.

Sistemele ISA vor funcționa în patru moduri pentru a încetini vehiculul, iar producătorii vor fi liberi să aleagă pe care doresc să îl utilizeze. Regulamentele UE permit un sistem care poate utiliza un avertisment acustic în cascadă, un avertisment vibrator în cascadă, o pedală de accelerație cu feedback haptic sau o funcție de control al vitezei, caz care viteza vehiculului va fi redusă treptat.

foto cu rol ilustrativ

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions