Conecteaza-te cu noi

Politica

Măști de gaze “delicate cu pielea” pentru senatorii României

Published

on

165 de măști speciale de gaze au fost achiziționate recent de Senatul României. Livrarea măștilor a fost făcută de o firmă specializată în domeniul tehnologiei medicale și de securitate. Senatul a plătit 41250 de lei pentru cele 165 de măști. Reamintim că în Senatul României lucrează 136 de senatori. Potrivit datelor Ministerului Finanțelor, la Senatul României sunt angajate 885 de persoane.

Senatul României s-a dotat cu 165 de măști de gaze performante, livrate de o companie specializată în domeniul tehnologiei medicale și de securitate. “Masca de gaze integrală” cerută de Senat este un model denumit “Dräger X-plore® 6300”  pe care producătorul o definește ca pe “o mască integrală eficientă și accesibilă destinată utilizatorilor atenți la preț, care nu doresc să facă niciun compromis în ceea ce privește confortul sau calitatea”. Această mască nu este una oarecare, ea putând face față la 1545 de substanțe periculoase, prezentate în detaliu de producător. Masca are, de asemenea, “un sistem de ventilație excelent”, dar și “un vizor din plexiglas rezistent la zgârieturi și deformări, cu un unghi de 180° ce asigură un câmp vizual mare, cu o imagine panoramică excelentă”, după cum este prezentat produsul pe website-ul companiei.

“Structura măștii este realizată din EPDM durabil și delicat cu pielea, cu izolație pentru față din strat dublu și margini de izolare triple ce asigură o izolare confortabilă și sigură pentru fiecare tip de față”, se mai spune în specificațiile produsului conform digi24.ro.

Cele 165 de măști vor ajunge pentru cei 136 de senatori, restul de 29 de bucăți urmând a fi împărțite celor 885 de persoane angajate la Senat, potrivit datelor oficiale de la Ministerul Finanțelor. Pentru achiziția măștilor, Senatul a plătit suma de 41.250 de lei (circa 8300 de euro). Potrivit anunțului de atribuire din Serviciul Electronic de Achiziții Publice, este vorba despre 165 de produse Drager X-plore 6300 EPDM /PMMA- Masca integrală pentru protecție respiratorie, dar și de 165 filtre pentru protecție respiratorie Dräger X-plore® Rd40.  Anul trecut, în contextul declanșării războiului din Ucraina, Camera Deputaților cumpăra 600 de măști de gaze pentru care plătea circa 252.000 lei. Se invoca legea românească ce impune instituţiilor publice să prevadă, anual, în bugetul propriu, fonduri pentru cheltuielile necesare desfăşurării activităţilor de protecţie civilă. Oficialii Camerei Deputaílor au transmis atunci că achiziţia este doar o înlocuire a echipamentului vechi care a ieșit din termenul de folosire pe care producătorul l-a specificat.

foto cu rol ilustrativ

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions