Conecteaza-te cu noi

Politica

Măsurile fiscale pentru care Ciolacu și-a asumat răspunderea sunt constituționale. CCR a respins sesizarea USR!

Published

on

marcel ciolacu

Curtea Constituţională a României a respins sesizarea USR pe proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament. După decizia CCR, legea care prevede noi taxe, eliminarea unor facilități fiscale și mini-reforma administrației merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

După ședința Curții, președintele CCR, Marian Enache, a declarat că „procedura de angajare a respectat exigențele Constituției și a jurisprudenței CCR”.

„Curtea a constatat că angajarea răspunderii a vizat un scop unic și unitar, respectiv creșterea veniturilor la buget și reducerea cheltuielilor (…) S-a decis cu majoritate de voturi că obiecția este neîntemeiată, legea în ansamblu e constituțională”, a declarat președintele Curții Constituționale citat de jurnaliștii de la digi24.ro.

Legea a fost contestată la Curte de USR, sesizarea fiind semnată și de parlamentarii Forța Dreptei și de doi parlamentari PNL, excluși ulterior din grupurile parlamentare ale partidului.

„Am depus la secretariatul general sesizarea USR, Forţa Dreptei şi PNL împotriva legii prin care Ciucă şi Ciolacu bagă mâna adânc în buzunarul românilor care muncesc. Cum spuneam, am găsit şi doi liberali, Vîlceanu şi Pecingină. Sunt 46 de pagini de articole de neconstituţionalitate, sunt 13 articole din Constituţie călcate în picioare de Ciolacu în acest proiect. O să vă dau câteva argumente. Unele sunt de procedură şi o să le citesc. Nu au fost respectate condiţiile pentru angajarea răspunderii Guvernului. Guvernul şi-a angajat răspunderea cu privire la un pachet de legi, sunt modificate 22 de acte normative, nu e un proiect de lege unitar, nu este respectată condiţia aplicării imediate a legii. Este ala-bala-portocala. Unele prevederi se aplică la 1 octombrie, unele prevederi se aplică la anul, unele în 2025, iar CCR a spus în nenumărate rânduri că asta nu este în regulă şi a admis sesizări de neconstituţionalitate. A spus clar că atunci când îţi angajezi răspunderea ca Guvern trebuie să ţi-o angajezi pe ceva urgent”, declarat la momentul depunerii sesizării purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions