Conecteaza-te cu noi

Actual

Medicul din Belgia care îl tratează pe constănțeanul electrocutat face acuzații grave

Published

on

Medicul din Belgia care îl tratează pe constănțeanul electrocutat în data de 20 ianuarie face acuzații extrem de grave. El a precizat la postul de televiziune Digi 24 că pacientul care a ajuns cu arsuri la tratament fusese tratat necorespunzător.

Doctorul Ciprian Isacu a spus că atunci când a ajuns în Belgia, bărbatul electrocutat la Constanța avea deja 4 bacterii și o ciupercă luate din spitalele din România.

Precizăm că, în data de 21 ianuarie, după o noapte petrecută în SCJU Constanța,  pacientul a fost transportat la Iași cu elicopterul. După o săptămână de așteptare pentru ca bărbatul să fie transferat în Belgia, zborul a fost anulat din cauza ninsorii, iar în ziua următoare aeronava care decolase s-a defectat și a revenit în București. Bărbatul,  grav rănit, în vârstă de 52 de ani, a stat o noapte la Spitalul Floreasca din Capitală.

Vineri, 29 ianuarie, a ajuns în Belgia, cu o aeronavă militară, după ce a trecut prin trei spitale din România.

Advertisement

Potrivit Digi 24, medicul care îl tratează pe pacientul electrocutat este român. Ciprian Isacu și-a acuzat colegii din România că au trimis pacientul cu rănile neîngrijite, netratate și nespălate.

„Sunt patru bacterii plus o ciupercă, dar astea sunt detalii. Am vorbit cu familia. E în viață, se luptă, l-am operat deja de trei ori. Există un risc minim la nivelul unui picior, dar o să treacă. (…) Mirosea și era cu niște comprese directe pe piele, nici măcar o cremă! Au făcut inciziile la fasciotomia de la Constanța la dreapta, dar n-au făcut în stânga, de aici riscul la nivelul membrului inferior stâng și restul… El a venit vineri, în fiecare zi i-a fost schimbat pansamentul și l-am operat de trei ori. Nu contează că n-a avut avion, că a fost zăpadă, că avionul era mic și s-a stricat! În perioada asta, trebuiau să-l desfacă tot și să-l curețe, să-l spele! Au produse, nu pot să spun că chiar nimic nu au! Apă cu săpun! Apa cu săpun n-a omorât niciodată pe nimeni! Când îmi spui că n-avem nimic, păi, atunci, Doamne iartă-mă, ce faceți acolo, la spital?!” – a declarat dr. Ciprian Isacu, luni seara, într-o intervenție prin Skype la Digi24.

Foto: Digi24.ro

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions