Conecteaza-te cu noi

Actual

Medicul specialist în chirurgie plastică acuzat de malpraxis contestă măsura controlului judiciar

Published

on

medic

Update: Tribunalul Constanța a respins astăzi cererea prin care Hussein Shamieh a contestat controlul judiciar.

”Tip solutie: respinge plângerea
Solutia pe scurt: ÎNCH. 30.01.2024 În baza art. 213 C.proc.pen., respinge, ca neîntemeiată, plângerea inculpatului H. S. (…) împotriva ordonanței de luare a controlului judiciar din 25.01.2024, emisă în dosarul 7472/210/P/2022 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. Respinge, ca inadmisibilă, cererea de încuviințare a depășirii temporare a limitei teritoriale fixate de procuror. În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă inculpatul la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunțată în camera de consiliu azi, 30.01.2024. Judecător de drepturi și libertăți,
Document: Încheiere finală (dezinvestire)  98/2024  30.01.2024

Știre inițială: Medicul specialist în chirurgie plastică Hussein Shamieh acuzat de malpraxis contestă măsura controlului judiciar. Avocații săi au depus astăzi o plângere prin care contestă controlul judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 25 ianuarie și până pe 24 martie inclusiv.

Decizia a a-l pune pe medic sub control judiciar a fost luată de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, sub acuzația săvârșirii a trei infracțiuni de vătămare din culpă.

Advertisement

În cauză s-a reţinut că inculpatul H.S., medic specialist în chirurgie plastică, a efectuat în data de 7 ianuarie 2021, la o unitate medicală din municipiul Bucureşti, intervenţii chirurgicale de tipul „reducţie mamară cu implant de silicon” şi „abdominoplastie” asupra persoanei vătămate P.L.D., în urma cărora au rezultat complicații medicale și prejudicii estetice grave și permanente.

În data de 3 decembrie 2022, la o unitate medicală din municipiul Constanţa, inculpatul a efectuat o intervenţie chirurgicală de tipul „mastopexie” asupra persoanei vătămate P.I., în urma căreia au rezultat prejudicii estetice grave și permanente.

În data de 10 octombrie 2023, la o altă unitate medicală din municipiul Bucureşti, inculpatul a efectuat o intervenţie chirurgicală de tipul „mastopexie” asupra persoanei vătămate M.M.C., în urma căreia au rezultat complicații medicale și prejudicii estetice grave și permanente.

”Pentru lămurirea cauzei, în data de 29.12.2023, la sediul unei clinici medicale din municipiul Constanţa, la care inculpatul îşi desfăşura activitatea, a fost efectuată o percheziţie domiciliară. Cu această ocazie nu au fost identificate înscrisuri medicale referitoare la persoanele vătămate. De la inculpat au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, două terminale mobile.

În sarcina inculpatului, pe durata controlului judiciar, s-a stabilit obligaţia de a nu părăsi teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului ce a dispus măsura.

Advertisement

Cercetările sunt efectuate în continuare de către organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Serviciul Municipal de Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.”, au precizat procurorii.

 

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions