Conecteaza-te cu noi

Actual

Memorandum de înțelegere între Portul Constanța și cel mai mare operator portuar din Indonezia

Published

on

În cursul zilei de azi, la Compania Națională Administrația Porturilor Maritime s-a semnat un Memorandum de Înțelegere cu PT Pelabuhan Indonezia II (Persero), cel mai mare operator portuar de stat din Indonezia.

Memorandumul a fost semnat în prezența Ambasadorului Republicii Indonezia în România și Moldova, Amhar Azeth și a prefectului județului Constanța, George Niculescu.

Sub titulatura „De la est la est: Dezvoltarea parteneriatelor și deblocarea oportunităților“, documentul a fost semnat de Elvyn G. Massasya, CEO, și Costel Stanca, director general.

La eveniment a fost reprezentată și Constanța Port Business Association, de către Viorel Panait .

Advertisement

Semnarea acestui document marchează 70 de ani de relații diplomatice între România și Indonezia.

PT Pelabuhan Indonezia II (Persero) este unul dintre cei mai mari operatori portuari de stat din Indonezia. Subordonează 12 porturi publice, 100% deținute de guvernul indonezian, situate în cele mai importante 10 provincii din punct de vedere al creșterii economice. De asemenea, deține 17 companii subsidiare împărțite în următoarele categorii principale: manipulare mărfuri, logistică și servicii portuare, dezvoltare afaceri și utilități.

Portul Tanjung Priok – una dintre filialele PT Pelabuhan Indonezia II, reprezintă cel mai mare port comercial din Indonezia, care a operat 7,6 mil. TEU în anul 2018, clasându-se pe locul 22 în topul mondial al porturilor.

Compania indoneziană și-a propus să devină un operator portuar de talie mondială, sprijinind astfel obiectivul Indoneziei de confirmare ca actor maritim internațional.

Memorandumul de Înțelegere prevede principalele linii de cooperare între cele două părți, axate în special pe schimb de informații, tehnologie, IT, securitate cibernetică și schimb de experiență, precum și identificarea de oportunități de afaceri.

Advertisement

Cooperarea va include autoritățile portuare, operatorii portuari, linii de transport maritim, furnizorii de servicii de transport intern și / sau organizațiile conexe.

Aceasta este prima cooperare a Indoneziei în Marea Neagră, Constanța fiind considerată un hub pentru piața Europei de Est și a Asiei Centrale.

La finalul evenimentului, delegația a făcut un tur tehnic al Portului Constanța, la bordul navei Anghel Saligny.

 

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions