Connect with us

Administratie

Mesajul fostului consilier local Andrei Popescu pentru Felicia Ovanesian: „Lăsați aroganța și autosuficiența“

Publicat

la

Mulți constănțeni au taxat-o pe Felicia Ovanesian pentru declarațiile stupefiante date pentru ziarul Replica de Constanța și în care a spus că vine apocalipsa financiară peste oraș și că ea nu are capacitatea de a conduce o primărie. Printre cei au criticat-o pe Felicia Ovanesian se numără și Andrei Popescu, fost consilier local și actualul președinte al Asociației Constanța ia Atitudine. El a remarcat faptul că Ovanesian le-a transmis constănțenilor că „orașul e praf, Primăria este varză, vin peste noi tot felul de probleme, ce mai, scapă cine poate.“ Andrei Popescu adaugă faptul că, întrucât se cunosc de multă vreme, nu îi va cere demisia, „care se cam impune după ce ne-a spus că nu aare capacitatea de a conduce o Primărie. În schimb, fostul consilier local îi transmite City managerului orașului să lase aroganța și autosuficiența și să termine toate proiectele pe care le-a votat în Consiliul Local în perioada 2016 – 2020.

„Zilele trecute, doamna Felicia Ovanesian, city-manager-ul municipiului Constanța ne-a anunțat Apocalipsa. Numai că, acum, aceasta nu vine după ceva sau după cineva, ci este din timpul cuiva, în cazul nostru, al domnului primar ‘altfel’, Vergil Chițac. Așadar, de la doamna Ovanesian am aflat că orașul e praf, Primăria este varză, vin peste noi tot felul de probleme, ce mai, scapă cine poate.

Dragă Felicia, întrucât ne cunoaștem de multă vreme, nu îți voi cere demisia, care să știi că se cam impune după ce ne-ai spus că nu ai capacitatea de a conduce o Primărie. Voi face însă altceva, mai productiv. Îți voi spune ce trebuie să faceți pentru a anula Apocalipsa:

Terminați toate proiectele pe care le-am votat în Consiliul Local în perioada 2016-2020. Ar fi extraordinar dacă ați face și ceva în plus, pentru oraș este însă suficient să le finalizați pe cele începute;

Lăsați aroganța și autosuficiența. Nu vă mai certați cu oamenii, ascultați-le păsurile, ofurile, cu răbdare, pentru că ei v-au pus acolo. L-ați criticat pe bună dreptate pe Făgădău pentru acest tip de comportament, dar voi, actuala administrație, îi dați clasă la acest capitol;

Ieșiți în stradă, cu tot cu viceprimari, consilieri și directori din Primărie, cât mai des. Sunteți rupți de oraș, de comunitate. Apropo, poate îl convingi pe domnul primar să se mute în Constanța, a trecut totuși un an iar el tot navetist este;

Când nu știți ce să faceți, întrebați, chiar și pe cei care au trecut pe-acolo. Nu este nicio rușine, Constanța trebuie să primeze în fața oricărui orgoliu politic sau administrativ;

Lăsați cearta cu USR. Altfel să nu vă întrebați în 2024 de ce ați pierdut și veți sta în opoziție mult și bine;

Aduceți oameni competenți în Primărie, profesioniști care să vă spună când greșiți, care să nu se îndoaie de teamă și care să nu vă pupe în fund de dimineață până seara, iar a doua zi să o ia de la capăt;

Faceți curat acolo unde Făgădău nu a făcut. Nu mergeți pe mâna celor pe care a mers și el, că unde e el acum veți ajunge și voi. Și încă ceva, nu mai aruncați banii pe geam. L-ați arătat cu degetul pe fostul primar pentru veceurile de 50.000 euro, bucata, în schimb, voi cumpărați tomberoane cu 500 de euro/bucata. Pur și simplu nu se face;

Dialogați cu toate ong-urile, partidele politice, independenții, chiar și cu ‘influensării’, veți fi surprinși câte idei bune pot veni chiar și de la cele/cei mai mici dintre ele/ei;

Din când în când, răsfoiți programul electoral al domnului Chițac. Spuneți acum dacă este plin de minciuni, în 2024 va fi prea târziu;

Între timp, dacă vă dați seama că nu puteți, plecați acasă înainte de 2024. Ajunge orașului cum este, nu are nevoie de alți gropari.

Oricum, dacă la un an de la alegerile locale, Constanța Altfel înseamnă “dezastru”, “calamitate” și “prăbușire”, nu vreau să mă gândesc ce va fi în 2024. Decât așa Altfel, mai bine la fel. Sau deloc.“, spune Andrei Popescu.

Comments

comments

Administratie

Cinci noi medici pediatri vor asigura gărzi permanente la Centrul de Sănătate din Năvodari

Publicat

la data de

Scris de

Cinci medici pediatri au început din această lună activitatea la punctul UPU-SMURD din cadrul Centrului Multifuncțional de Sănătate Năvodari, urmând să asigure permanența pentru micuții pacienți care au nevoie rapidă de un consult medical.

Examenul pentru posturile disponibile s-a finalizat luna trecută, fiind ocupate 5 din cele 6 posturi scoase la concurs de către conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

„Noilor medici le urăm bun venit în echipă și spor la treabă! Centrul Multifuncțional de Sănătate Năvodari face parte din structura SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța și oferă servicii medicale gratuite în regim ambulatoriu dar și în regim de urgență, în cadrul punctului extern UPU-SMURD, doar pentru cazurile care reprezintă urgențe  minore. Cazurile grave vor fi redirecționate către Unitatea Primiri Urgențe din cadrul SCJU Constanța.“, notează conducerea Spitalului Județean.

Conducerea Primăriei Năvodari notează că le urează bun venit și mult succes celor cei 5 medici pediatri vor asigura permanența pentru micuții pacienți care au nevoie rapidă de un consult medical, la punctul UPU-SMURD Năvodari din cadrul Centrului de Sănătate Multifuncțional! În cadrul punctului extern de lucru UPU-SMURD Năvodari sunt tratate urgențele minore pediatrice, pacienții în stare gravă sau cu risc de agravare (cazurile de cod galben și roșu) vor fi preluați și transportați direct către UPU Constanța.

„Obiectiv îndeplinit: 5 noi medici pediatri la Năvodari, gărzi permanente pe Pediatrie la Centrul de Sănătate. Le urez bun venit și mult succes celor 5 noi medici pediatri care, începând de astăzi, s-au alăturat echipei UPU-SMURD Năvodari din cadrul Centrului de Sănătate. Astfel, cu data de astăzi, orașul Năvodari va avea 24h/24h, 7 zile/săptămână, servicii medicale pe Urgență Pediatrie. Puteți veni cu cei mici la spitalul nostru la orice oră, vor fi gărzi permanente! Bine de știut: Pacienții în stare gravă sau cu risc de agravare (cazurile de cod galben și roșu) vor fi preluați și transportați direct către UPU Constanța.“, a spus primarul Florin Chelaru.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Năvodari angajează îngrijitori pentru persoane vârstnice la domiciliu

Publicat

la data de

Scris de

Viceprimarul orașului Năvodari, Costel Aurelian Dumitrașcu, anunță că autoritatea publică locală angajează îngrijitori pentru persoane vârstnice la domiciliu.

„Este nevoie să suplimentăm personalul din cadrul Direcției Asistență Socială, Compartimentul de Îngrijire Vârstnici la domiciliu. Îngrijitorii din cadrul Unității acordă beneficiarilor care și-au pierdut autonomia funcțională din cauze fizice sau psihice, sprijin pentru asigurarea igienei corporale, îmbrăcare și dezbrăcare, hrănire și hidratare, asigurarea igienei eliminărilor, transfer și mobilizare, comunicare, prepararea hranei, efectuarea de cumpărături, activități de menaj, spălătorie și altele. În această perioadă, puteți depune dosarele pentru ocuparea unor posturi vacante scoase la concurs de către Primăria Năvodari.“, spune Primăria.

Iată anunțul complet al Primăriei:

Anunt organizare concurs pentru ocupare posturi vacante contractuale, in data de 21 iulie 2022 (proba scrisă și proba practică)

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Mai multe mașini abandonate pe domeniul public, ridicate de Poliția Locală

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că în perioada 27 – 29 iunie, Direcția Generală Poliția Locală a desfășurat o nouă acțiune de eliberare a domeniului public de vehiculele abandonate și fără stăpân. Astfel, din cele 26 de autovehicule pentru care primarul Vergil Chițac semnase dispoziție de ridicare de pe domeniul public, conform Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale, 12 autovehicule au fost ridicate de proprietari, iar 14 au fost ridicate și depozitate într-un spațiu special amenajat de reprezentanții municipalității.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: