Connect with us

Administratie

Mesajul lui Huțucă după ședința CL Constanța: „Stațiunea Mamaia nu va fi mutilată“

Publicat

la

Consilierii locali municipali din Constanța au respins, astăzi, prin voturile aleșilor PNL și independentului Andrei Popescu, mai multe proiecte de hotărâre, inițiate de primarul Decebal Făgădău și care prevedeau fie vânzări de terenuri, fie posibilitatea ridicării unor blocuri în apropierea plajei.

„Astăzi ar fi trebuit să fie ultima ședință de Consiliu Local Municipal din acest mandat. Cu toate acestea au fost supuse votului o serie de proiecte revoltătoare:

Proiect de hotărâre privind aprobarea raportului de evaluare, actualizat, ce stabilește diferență de preț rezultata că urmare a modificării reglementarilor urbanistice ale terenului situat în stațiunea Mamaia, aleea Lamia nr. 8 (Careu C2, lot 33). Acest proiect permite construirea de blocuri P+8 lângă plaja, în Mamaia Nord. Inițiator: primar Decebal Făgădău;

Proiect de hotărâre privind aprobarea raportului de evaluare, ce stabilește diferență de preț rezultata că urmare a modificării reglementarilor urbanistice ale terenului situat în stațiunea Mamaia, zona Teatrul de vara – Complex Cleopatra. Acest proiect permite construirea de blocuri P+9 pe spațiul verde, în zona Cleopartra. Inițiator: primar Decebal Făgădău;

Proiect de hotărâre privind aprobarea raportului de evaluare, ce stabilește diferență de preț rezultata că urmare a modificării reglementarilor urbanistice ale terenului situat în stațiunea Mamaia, aferent Grup sanitar-Bufet International. Acest proiect permite transformarea unui grup sanitar/bufet în bloc cu 6 etaje lângă plaja, în Mamaia. Inițiator: primar Decebal Făgădău;

Proiect de hotărâre privind aprobarea oportunității vânzării prin licitație publica a terenului situat în municipiul Constanta, stațiunea Mamaia, zona Hotel Tomis, în suprafață de 1323mp. Se propune vânzarea unui teren de 1323mp SPATIU VERDE în Mamaia. Inițiator: primar Decebal Făgădău;

Proiect de hotărâre privind aprobarea oportunității vânzării prin licitație publica a terenului situat în municipiul Constanta, stațiunea Mamaia, zona Hotel Delta, în suprafață de 814mp, sub condiția menținerii funcțiunii urbanistice de spatiu verde amenajat. Se propune vânzarea uni teren de 814 mp SPAȚIU VERDE în Mamaia.

Inițiator: primar Decebal Făgădău;

Proiect de hotărâre privind aprobarea oportunității vânzării prin licitație publica a terenului situat în municipiul Constanta, bd Aurel Vlaicu FN, în suprafață de 565mp. Se propune vânzarea unui teren de 565mp SPAȚIU VERDE în Constanta. Inițiator: primar Decebal Făgădău;

Votul meu a fost ÎMPOTRIVĂ, la fel și al colegilor din PNL Constanta și am reușit să respingem aceste proiecte. Este un succes de etapa dar rămâne un gust amar după aceasta încercare de masacrare a spatiilor verzi. Se pare că epoca Mazăre nu este definitiv apusă.“, a scris pe Facebook consilierul local Costin Avătavului.

Președintele liberalilor constănțeni, deputatul Bogdan Huțucă, spune că, astăzi, PNL Constanța a câștigat încă o luptă cu caracatița Mazăre-Făgădău și că stațiunea Mamaia nu va fi mutilată.

„Astăzi a avut loc la Constanța ședința de consiliu local care vine să închidă o epocă de practici abuzive propuse de Făgădău care plănuia să vândă la bucată alte spații verzi din Mamaia. Aici ar fi urmat să răsară blocuri de 8 etaje care să sufoce definitiv stațiunea. Consilierii municipali PNL au reușit să oprească asaltul furibund al primarului Decebal Făgădău, urmașul lui Radu Mazăre. El pregătea masacrarea urbanistică a stațiunii Mamaia prin vânzarea de spații verzi și prin reautorizarea unor construcții, mult peste limita de înălțime inițială. Practic, dacă aceste proiecte ar fi aprobate, stațiunea Mamaia ar fi riscat să devină un zid de beton cu construcții înalte, claustrate de peisajul urban existent, în contextul în care, oricum, Constanța are cea mai mică suprafață de spații verzi per capita. Victoria de astăzi este pentru viitorul Constanței și a constănțenilor și vine să demonstreze că epoca PSD a apus. E timpul să ne luăm orașul înapoi, să punem lucrurile pe făgaș, să dezvoltăm Constanța cu viziune și cu respect față de viitor. Putem și o vom face! Felicitări, dragi colegi!“, notează Huțucă.

Comments

comments

Administratie

Constanța. O arteră importantă din cartierul KM 4-5 intră de săptămâna viitoare în reabilitare

Publicat

la data de

Scris de

Pe strada Liliacului, continuă procesul de modernizare a tramei stradale pe tronsonul delimitat de strada Progresului și strada Pandurului. Se reabilitează infrastructura trotuarelor prin montare de borduri moderne iar de săptămâna viitoare se va interveni și asupra zonei carosabile. Luni, 27 septembrie, marți, 28 septembrie și miercuri, 29 septembrie se va decoperta asfaltul existent, motiv pentru care traficul rutier va fi restricționat parțial, în intervalul orar 08:00-16:00. După finalizarea lucrărilor de frezare, carosabilul va fi îmbrăcat în asfalt.

„Conducătorii auto care locuiesc sau tranzitează zona respectivă sunt rugați să nu parcheze autoturismele pe trotuar sau pe carosabil pentru a evita ridicarea autovehiculelor. De asemenea, participanţii la trafic sunt rugați să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să manifeste atenţie sporită în zona în care se reabilitează trama stradală.“, notează Primăria.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Pas important pentru demiterea primarului din Agigea. USR-PLUS a depus la Prefectură semnăturile pentru referendum

Publicat

la data de

Scris de

Echipa locală USR PLUS Agigea a strâns numărul de semnături necesare și a inițiat procedura de organizare a referendumului local pentru demiterea primarului PSD Maricel Cristian Cîrjaliu. După mai multe luni de eforturi, au fost strânse 2 000 de semnături, depășind astfel numărul de 1 800 de semnături necesare pentru declanșarea acestei proceduri.

Astăzi, USR PLUS Agigea și USR PLUS Constanța au înregistrat la Prefectura Constanța semnăturile strânse și au solicitat organizarea unui referendum local pentru demiterea primarului PSD. Cererea de înregistrarea a fost însoțită de motivele demiterii și de semnăturile necesare, conform O.U.G. 57/2019, art. 162.

„Ne-am consultat cu cetățenii și am ajuns la concluzia că singurul demers prin care putem debloca administrația publică locală este organizarea unui referendum local prin care să îl demitem pe primarul din comuna Agigea. După mai mult de 6 luni, am reușit să strângem numărul necesar de semnături, ba chiar să-l depășim, și astăzi înregistrăm cererea, însoțită de motive, pentru ca procedura să fie demarată de instituția prefectului”, a declarat consilierul local USR PLUS Gabriel Ciobanu, principalul inițiator al acestui demers.

Prezentă la acest eveniment, Anca Dragu, președintele Senatului României, a afirmat că inițierea acestui referendum dovedește că voința cetățenilor contează: „Cetățenii din Agigea au nevoie de un primar care să le apere interesele, nu de unul care se ocupă de afacerile sale personale, cum este cazul actualului primar PSD. Am toată convingerea că această procedură va fi finalizată cu succes și că vom vedea în scurt timp o altă față a localității Agigea.”

Stelian Ion, fostul ministru al Justiției, a declarat că abuzurile de la Agigea trebuie să înceteze, iar localitatea trebuie redată locuitorilor săi: „Suntem foarte atenți la ceea ce se întâmplă. Autoritățile trebuie să respecte procedurile legale, va trebui declanșat acest referendum, avem așteptarea unei prezențe masive la vot a locuitorilor, pentru ca aceștia să-și redobândească localitatea. Vom sprijini acest demers democratic prin toate mijloacele legale.”

„Primarul PSD Maricel Cristian Cîrjaliu n-a mai convocat Consiliul Local al comunei Agigea de la jumătatea lunii ianuarie a acestui an, deși legea prevede că trebuie convocată cel puțin o ședință pe lună, fiind nemulțumit că a fost votat viceprimar un consilier local USR PLUS, Gabriel Ciobanu, în detrimentul unui consilier PSD. În mod discreționar, deoarece nu a reușit să-și formeze o majoritate în Consiliu Local, primarul PSD a refuzat să emită Hotărârile de Consiliu Local privind alegerea viceprimarului și constituirea comisiilor de specialitate, fără de care CL nu poate funcționa. Primarul refuză de asemenea să răspundă la solicitările transmise în baza Legii 544.

Consilierii locali USR PLUS s-au adresat inițial Prefecturii Constanța, care le-a dat dreptate, reținând că s-a respectat procedura pentru alegerea viceprimarului și constituirea comisiilor de specialitate, însă primarul a ignorat răspunsul prefectului.

Primarul PSD Cristian Maricel Cîrjaliu este la al patrulea mandat la conducerea comunei, el fiind trimis în judecată pentru abuz în serviciu, pentru un prejudiciu de aproape 4 milioane de euro. La alegerile locale de anul trecut, Cîrjaliu a câștigat alegerile cu doar 31 de voturi în plus față de candidatul USR PLUS, Gabriel Ciobanu, un tânăr economist de 33 de ani care a intrat în politică din dorința de a schimba în bine viața comunității în care trăiește“ spun cei de la USR.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria a montat coșurile de gunoi de mari dimensiuni. Acum, în unele locuri sunt câte trei pubele

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că a montarea noile modele de coșuri de gunoi stradale potrivite, pentru zonele de promenadă și zonele intens circulate, și înlocuirea celor existente.

„Coșurile de gunoi vechi, cele mai multe dintre ele având cuva metalica ruginită ori au fost vandalizate, sunt ridicate de angajații Direcției Generale Gestionare Servicii Publice, urmând ca unele dintre ele să fie recondiționate, iar cele ce nu mai pot fi folosite să fie casate. Ulterior, coșurile recondiționate vor fi reamplasate în parcuri, pe bulevarde și în toate spațiile în care este nevoie de coșulețe stradale, în funcție de necesități și de cât de mult sunt circulate zonele respective.

Amintim că, de curând, municipalitatea a achiziționat pentru zonele de promenadă, zone pietonale, intens circulate, 400 de coșuri de gunoi de mari dimensiuni (110 litri). Potrivit e-licitatie.ro, la momentul publicării anunțului de licitație, valoarea estimată a contractului se ridica la 1.176.400 de lei. La un calcul simplu, Primăria Constanța a dat pe un coș de gunoi 2,941 de lei, aproximativ 600 de euro. (Sursa foto: Facebook)

Citește și:

Primăria lui Chițac vrea să cumpere 400 de coșuri de gunoi cu 1,2  milioane de lei

Chițac îl aprobă pe Făgădău: Constanța, oraș bogat! Primăria pune coșuri de gunoi de 600 de euro bucata

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: