Connect with us

Administratie

Mesajul lui Huțucă după ședința CL Constanța: „Stațiunea Mamaia nu va fi mutilată“

Tatian Iorga

Publicat

la

Consilierii locali municipali din Constanța au respins, astăzi, prin voturile aleșilor PNL și independentului Andrei Popescu, mai multe proiecte de hotărâre, inițiate de primarul Decebal Făgădău și care prevedeau fie vânzări de terenuri, fie posibilitatea ridicării unor blocuri în apropierea plajei.

„Astăzi ar fi trebuit să fie ultima ședință de Consiliu Local Municipal din acest mandat. Cu toate acestea au fost supuse votului o serie de proiecte revoltătoare:

Proiect de hotărâre privind aprobarea raportului de evaluare, actualizat, ce stabilește diferență de preț rezultata că urmare a modificării reglementarilor urbanistice ale terenului situat în stațiunea Mamaia, aleea Lamia nr. 8 (Careu C2, lot 33). Acest proiect permite construirea de blocuri P+8 lângă plaja, în Mamaia Nord. Inițiator: primar Decebal Făgădău;

Proiect de hotărâre privind aprobarea raportului de evaluare, ce stabilește diferență de preț rezultata că urmare a modificării reglementarilor urbanistice ale terenului situat în stațiunea Mamaia, zona Teatrul de vara – Complex Cleopatra. Acest proiect permite construirea de blocuri P+9 pe spațiul verde, în zona Cleopartra. Inițiator: primar Decebal Făgădău;

Proiect de hotărâre privind aprobarea raportului de evaluare, ce stabilește diferență de preț rezultata că urmare a modificării reglementarilor urbanistice ale terenului situat în stațiunea Mamaia, aferent Grup sanitar-Bufet International. Acest proiect permite transformarea unui grup sanitar/bufet în bloc cu 6 etaje lângă plaja, în Mamaia. Inițiator: primar Decebal Făgădău;

Proiect de hotărâre privind aprobarea oportunității vânzării prin licitație publica a terenului situat în municipiul Constanta, stațiunea Mamaia, zona Hotel Tomis, în suprafață de 1323mp. Se propune vânzarea unui teren de 1323mp SPATIU VERDE în Mamaia. Inițiator: primar Decebal Făgădău;

Proiect de hotărâre privind aprobarea oportunității vânzării prin licitație publica a terenului situat în municipiul Constanta, stațiunea Mamaia, zona Hotel Delta, în suprafață de 814mp, sub condiția menținerii funcțiunii urbanistice de spatiu verde amenajat. Se propune vânzarea uni teren de 814 mp SPAȚIU VERDE în Mamaia.

Inițiator: primar Decebal Făgădău;

Proiect de hotărâre privind aprobarea oportunității vânzării prin licitație publica a terenului situat în municipiul Constanta, bd Aurel Vlaicu FN, în suprafață de 565mp. Se propune vânzarea unui teren de 565mp SPAȚIU VERDE în Constanta. Inițiator: primar Decebal Făgădău;

Votul meu a fost ÎMPOTRIVĂ, la fel și al colegilor din PNL Constanta și am reușit să respingem aceste proiecte. Este un succes de etapa dar rămâne un gust amar după aceasta încercare de masacrare a spatiilor verzi. Se pare că epoca Mazăre nu este definitiv apusă.“, a scris pe Facebook consilierul local Costin Avătavului.

Președintele liberalilor constănțeni, deputatul Bogdan Huțucă, spune că, astăzi, PNL Constanța a câștigat încă o luptă cu caracatița Mazăre-Făgădău și că stațiunea Mamaia nu va fi mutilată.

„Astăzi a avut loc la Constanța ședința de consiliu local care vine să închidă o epocă de practici abuzive propuse de Făgădău care plănuia să vândă la bucată alte spații verzi din Mamaia. Aici ar fi urmat să răsară blocuri de 8 etaje care să sufoce definitiv stațiunea. Consilierii municipali PNL au reușit să oprească asaltul furibund al primarului Decebal Făgădău, urmașul lui Radu Mazăre. El pregătea masacrarea urbanistică a stațiunii Mamaia prin vânzarea de spații verzi și prin reautorizarea unor construcții, mult peste limita de înălțime inițială. Practic, dacă aceste proiecte ar fi aprobate, stațiunea Mamaia ar fi riscat să devină un zid de beton cu construcții înalte, claustrate de peisajul urban existent, în contextul în care, oricum, Constanța are cea mai mică suprafață de spații verzi per capita. Victoria de astăzi este pentru viitorul Constanței și a constănțenilor și vine să demonstreze că epoca PSD a apus. E timpul să ne luăm orașul înapoi, să punem lucrurile pe făgaș, să dezvoltăm Constanța cu viziune și cu respect față de viitor. Putem și o vom face! Felicitări, dragi colegi!“, notează Huțucă.

Comments

comments

Administratie

Constanța. Taberele de nomazi, desființate de Primărie și Polaris

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța informează că echipe ale Direcției Gestionare Servicii Publice, Direcției Generale de Asistență Socială și ale Direcției Generale Poliția Locală din cadrul Primăriei Municipiului Constanța împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție și angajații companiei de salubrizare, Polaris M. Holding, au derulat, astăzi, o amplă acțiune de igienizare în zona porților 1 – 4 de acces în Portul Constanța. Sursa citată notează că au fost strânse peste 4 tone de gunoaie, cele mai multe dintre aceste provenind de la adăposturile improvizate în zona Porții 4, care au fost dezafectate. Spațiile de odihnă încropite găzduiau 13 de persoane din Timișoara și Cobadin, dintre care 7 erau minori. Minorii și 5 dintre adulții identificați își au domiciliul în localitatea Cobadin, iar un adult în Timișoara. Cei identificați în adăposturile improvizate au vârste cuprinse între 8 și 69 de ani și au fost trimiși în localitățile de domiciliu.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Parcările din incinta Complexului Sportiv „Gheorghe Hagi”, reamenajate

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța informează că a reabilitat cele două zone destinate staționării autovehiculelor. Echipele SC Confort Urban SRL au acționat ieri cu utilaje pentru turnarea covorului asfaltic în parcarea situată lângă terenul sintetic. S-au executat lucrări de refacere a stratului carosabil decopertat. De asemenea, s-a intervenit cu echipamente pentru trasarea marcajelor rutiere. Locurile destinate staționării autovehiculelor au fost marcate corespunzător. Intervențiile  asupra carosabilului vor continua în această săptămână pe bulevardul Tomis și pe străzile adiacente bulevardului Alexandru Lăpușneanu: pe strada Farului, tronsonul delimitat de bulevardele Tomis și Alexandru Lăpușneanu, pe strada Salcâmilor, între strada Poporului și strada Farului și pe strada Bogdan Petriceicu Hașdeu, porțiunea cuprinsă între bulevardul Alexandru Lăpușneanu și strada Farului.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primarul din Tuzla, nemulțumit de decizia Apelor Române de a concesiona plaja din localitate:

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Reșit Taner, primarul comunei constănțene Tuzla, își exprimă nemulțumirea vizavi de decizia Apelor Române de a concesiona plaja din localitate. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, edilul din Tuzla se poziționează alături de cetățenii nemulțumiți de intenția concesionării plajeli din localitate, plaja din Tuzla fiind recunoscută la nivel național ca fiind una dintre cele mai frumoase și neatinse (încă) de civilizație.

Iată postarea:

“Constat faptul că locuitorii comunei care doresc să se bucure de plaja Tuzla sunt nemulțumiți din cauza imposibilității de a-și petrece timpul liber pe malul mării din cauza șezlongurilor amplasate după bunul plac al operatorilor economici care au închiriat sectoare de plajă.
Astfel, alături de dumneavoastră, îmi exprim nemulțumirea față de această imposibilitate generată de firmele care au concesionat sau subînchiriat plaja Tuzla (nisipul plajei) și care nu permit amplasarea prosoapelor și a cearceafurilor direct pe nisip.
Vă aduc la cunoștință că Administrația Națională “Apele Române – Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral” este direct răspunzătoare pentru administrarea și darea în folosință a plajelor (nisipul plajei).
În concluzie, Primarul și Consiliul Local al Comunei Tuzla, vă informează că administrația publică locală nu se face vinovată de aceste neplăceri și imposibilități generate de amplasarea șezlongurilor pe toate sectoarele de plajă existente.”

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: