Connect with us

Politica

Mesajul lui Tucan pentru colegii din BPN: “Să fie preocupați de interesele oamenilor și mai puțin de interesele personale”

Publicat

la

Sfărșitul acesta de săptămână a stat sub semnul politicii propuse de liderii ALDE, conducerea formațiunii politice aflându-se în stațiunea Mamaia, unde s-au desfășurat mai multe întâlniri care au avut un singur scop: pregătirea strategiei pe care partidul o va pune în aplicare în perioada următoare. Alături de Călin Popescu Tăriceanu, la masa “greilor” s-a aflat și președintele PSD Liviu Dragnea, care a încercat să-i liniștească pe cei din ALDE, după ce au apărut zvonuri condorm cărora social democrații le pregătesc ieșirea de la guvernare.

Dincolo de aceste aspecte, de mesajele pozitive transmise de cei mai mulți dintre participanți, unul dintre constănțenii care participă la luarea deciziilor în cadrul conducerii naționale a venit cu un mesaj interesant. Jean Paul Tucan, membru în cadrul Biroul Politic Național, le-a spus colegilor săi să o lase mai moale cu interesele personale promovate și să se ocupe de problemele oamenilor, de promovarea politicilor ce vin în sprijinul cetățenilor, declară surse din interiorul ALDE pentru “Ordinea.ro”.

Contactat telefonic, Tucan ne-a declarat:

“Pe mine nu m-au interesat niciodată funcțiile. Dacă voiam funcții, sigur aveam! Mesajele pe care eu le-am transmis colegilor mei sunt de actualitate și de tot ceea ce se petrece în România anului 2017. Vreau ca politicienii care iau decizii să manifeste interes pentru problemele oamenilor, nimic altceva”. Așadar, cu alte cuvinte, Tucan confirmă faptul că le transmite colegilor săi care iau decizii în Birourile de conducere ale partidului să aibă mai multe aplecare către cetățeni.

Amintim că, recent Tucan și-a petrecut ore bune în stațiunea Mamaia, pe o plajă de fițe alături de președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, discuții la care au participat și soțiile acestora. Jean Tucan a declarat atunci pentru ziarul nostru că întâlnirea a fost una privată și nu au fost discutate aspecte politice și nici nu au fost puse la cale strategii de vreun fel.

sursa foto: Facebook

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

România, pe primul loc în Uniunea Europeană la evaziunea fiscală la TVA

Publicat

la data de

Scris de

Deficitul de încasare a TVA în România a crescut de la 29,1 miliarde lei în 2018, până la 35,1 miliarde lei în 2019, arată un nou raport publicat joi de Comisia Europeană, scrie Agerpres. Pierderile de venituri din TVA au un impact extrem de negativ asupra cheltuielilor pe care administraţiile publice le alocă bunurilor şi serviciilor publice de care depindem cu toţii, cum ar fi şcolile, spitalele şi transporturile. În acelaşi timp, TVA neîncasată ar putea avea şi un efect pozitiv, întrucât statele membre depun eforturi pentru a acoperi datoria contractată în timpul redresării iniţiale în urma pandemiei de COVID-19 sau pentru a ridica nivelul ambiţiilor în materie de finanţare a combaterii schimbărilor climatice. Conform acestui document, în 2019, România a înregistrat cel mai mare deficit de încasare a TVA la nivel naţional, cu o pierdere de 34,9% din veniturile din TVA (comparativ cu 32,7% în 2018), urmată de Grecia (25,8%) şi Lituania (23,5%). Cele mai mici deficite au fost înregistrate în Croaţia (1%), Suedia (1,4%) şi Cipru (2,7%). Comisia Europeană subliniază că, în termeni relativi, România a avut cel mai mare deficit de încasare a TVA din UE pe întreaga perioadă 2015-2019.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Nicolae Ciucă anunță VOTAREA certificatului verde PÂNĂ LA FINELE ANULUI

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Nicolae Ciucă spune că certificatul verde va fi votat în Parlament până la finele anului. Acesta spune și că documentul ar putea fi folosit și în biserici, deși reprezentanții cultelor au cerut acest lucru.

“Aș putea spune că activitatea a debutat printr-un mesaj care ne-a plăcut tuturor. Ne iubim țara și ne iubim comunitățile. Mesajul nostru a fost clar, prin astfel de activități nu facem decât să redăm oamenilor încrederea și speranța. Asta se întâmplă în baza unui dialog pe care îl avem cu societatea civilă. Este o modalitate de  dialog pe care o vom continua și cu ceilalți reprezentanți ai societății civile pentru a putea lua decizii pentru cetățeni. A fost o discuție și o solicitare a reprezentanților cultelor ca cetățenii să poată participa la slujbe fără să se impună obligativitatea deținerii certificatului verde. E un proiect în dezbatere, se discută cu fiecare dintre specialiști, și sperăm ca într-un timp rezonabil să mergem în Parlament și să avem această lege a certificatului COVID, care se va înscrie în parametri în ceea ce privește incidența bolii și va include oamenii care au trecut prin boală”, a declarat Nicolae Ciucă citat de stiripesurse.ro.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

De ce au lipsit reprezentanții USR Constanța de la ceremoniile dedicate Zilei Naționale. Vezi ce spune consilierul Mihai Ochiuleț

Publicat

la data de

Scris de

Capetele de afiș politice la ceremoniile dedicate sărbătorii Zilei Naționale la Constanța au fost primarul Vergil Chițac și viceprimarul Ionuț Rusu, aflați în prima linie, iar în plan secund s-a aflat și City Managerul orașului, Felicia Ovanesian. Mulți s-au întrebat de ce lipsesc reprezentanții USR și PSD de la ceremonii. În ceea ce îi privește pe cei de la USR, consilierul Mihai Ochiuleț vine cu o explicație, care se dovedește a fi și un răspuns la un material publicat de un ziar constănțean.

„Nu am aflat de ce nimeni de la PSD nu a fost prezent la ceremonia organizată cu ocazia Zilei Naționale de la Constanța și nici nu mă interesează, dar pot să vă spun de ce nu a fost nimeni de la USR: pentru că nimeni nu ne-a invitat! Cei de la Replica ar fi aflat asta dacă făceau un minim de efort să ne întrebe. Dar e ok, nu ne supărăm. Crema liberalilor constănțeni a vrut să acapareze evenimentul. Au dat bine la poză și chiar îi felicit! Cu toate acestea, regret profund că primarul Chițac a fost huiduit în timp ce încerca să rostească ce avea scris pe foaie, dar se mai întâmplă atunci când apari rar, iar oamenii sunt nemulțumiți, deși tu crezi că ei sunt foarte bucuroși să te vadă. Realitatea 1 – Chițac 0.“, a scris pe Facebook Mihai Ochiuleț.

Amintim că, primarul Vergil Chițac a fost huiduit la scenă deschisă atunci când a luat cuvântul în cadrul ceremoniilor.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: