Connect with us

Politica

Mesajul lui Tucan pentru colegii din BPN: “Să fie preocupați de interesele oamenilor și mai puțin de interesele personale”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Sfărșitul acesta de săptămână a stat sub semnul politicii propuse de liderii ALDE, conducerea formațiunii politice aflându-se în stațiunea Mamaia, unde s-au desfășurat mai multe întâlniri care au avut un singur scop: pregătirea strategiei pe care partidul o va pune în aplicare în perioada următoare. Alături de Călin Popescu Tăriceanu, la masa “greilor” s-a aflat și președintele PSD Liviu Dragnea, care a încercat să-i liniștească pe cei din ALDE, după ce au apărut zvonuri condorm cărora social democrații le pregătesc ieșirea de la guvernare.

Dincolo de aceste aspecte, de mesajele pozitive transmise de cei mai mulți dintre participanți, unul dintre constănțenii care participă la luarea deciziilor în cadrul conducerii naționale a venit cu un mesaj interesant. Jean Paul Tucan, membru în cadrul Biroul Politic Național, le-a spus colegilor săi să o lase mai moale cu interesele personale promovate și să se ocupe de problemele oamenilor, de promovarea politicilor ce vin în sprijinul cetățenilor, declară surse din interiorul ALDE pentru “Ordinea.ro”.

Contactat telefonic, Tucan ne-a declarat:

“Pe mine nu m-au interesat niciodată funcțiile. Dacă voiam funcții, sigur aveam! Mesajele pe care eu le-am transmis colegilor mei sunt de actualitate și de tot ceea ce se petrece în România anului 2017. Vreau ca politicienii care iau decizii să manifeste interes pentru problemele oamenilor, nimic altceva”. Așadar, cu alte cuvinte, Tucan confirmă faptul că le transmite colegilor săi care iau decizii în Birourile de conducere ale partidului să aibă mai multe aplecare către cetățeni.

Amintim că, recent Tucan și-a petrecut ore bune în stațiunea Mamaia, pe o plajă de fițe alături de președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, discuții la care au participat și soțiile acestora. Jean Tucan a declarat atunci pentru ziarul nostru că întâlnirea a fost una privată și nu au fost discutate aspecte politice și nici nu au fost puse la cale strategii de vreun fel.

sursa foto: Facebook

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Constanța. Elena Băsescu și-a depus candidatura pentru Camera Deputaților: „E ca și când m-am întors acasă“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Partidul Mișcarea Populară Constanța a depus, astăzi, la Biroul Electoral de circumscripție nr. 14 listele de candidați pentru alegerile parlamentare. Listele de candidați au fost depuse de președintele Claudiu Palaz și Elena Băsescu, care candidează pentru Camera Deputaților.

După depunerea listelor, Elena Băsescu și Claudiu Palaz au susținut declarații de presă în fața sediului Biroului Electoral.

„Momentul depunerii candidatură m-a emoționat. E ca și când m-am întors acasă. Când spun Constanța, spun Marea Neagră, spun Portul Maritim, spun una dintre cele mai grele meserii din lume, cea de marinar de cursă lungă, care m-a făcut să fiu atât de mândră de familia mea. Această candidatură din partea județului Constanța este o candidatură în numele tatălui meu. Îmi doresc să dau și eu Constanței, la rândul meu, un marinar, pe Traian junior, care deocamdată are doar 5 ani, însă este atât de pasionat de ce îi povestește bunicul lui despre întâmplările pe mare…Dacă voi ajunge în Parlamentul României, alături de Claudiu Palaz îmi doresc să facem o echipă foarte puternică pentru județul Constanța și să susținem proiecte turistice și de infrastructură. Personal voi susține mai multe proiecte de politici publice în domeniul social și care se adresează familiilor monoparentale, mame și tați care își cresc singuri copiii.“, a declarat Elena Băsescu.

Claudiu Palaz a vorbit, la rândul său de șansele PMP Constanța de a scoate parlamentari.

„Organizația de la Constanța este una bună. Nu avem cum să nu scoatem doi parlamentari, un deputat și un senator. Eu candidez să ies se nator. Depinde de încrederea acordată de constănțeni. Față de 2016, organizația crescut ca partid, de la 6 la 8%“, a declarat Palaz.

Iată listele de candidați ale PMP Constanța.

Senat

 1. Palaz Claudiu-Iorga
 2. Turcu Daniel
 3. Jeanu Dumitru
 4. Agi-Murat Iasemin
 5. Burhală Adrian
 6. Cantaragiu Secil Givan
 7. Chiriac Ștefan Cristian

Camera Deputaților

 1. Băsescu Elena
 2. Zabara Alexandru
 3. Lumînare Vasile
 4. Dumitrașcu Costel Aurelian
 5. Senopol Virgil Cristian
 6. Ser Alina
 7. Osman Harun
 8. Costea Marius Emil
 9. Medgid Melec
 10. Vlădoi Ion
 11. Stoli Mădălina Simina
 12. Brătășanu Elena
 13. Țugurel Florin
 14. Papuc Cătălin Florin

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Florin Iordache va primi o funcție pe viață! Și-a depus CV-ul pentru președinția Consiliului Legislativ

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

PSD-istul Florin Iordache ar putea fi numit, astăzi, de plenul reunit al Parlamentului, președinte al Consiliului Legislativ. Potrivit unor surse din conducerea Parlamentului citate de digi24.ro, Iordache și-a depus deja CV-ul, deși speră că va reuși totuși să prindă un loc în viitorul Parlament pe listele PSD. Ședința de plen în care Florin Iordache va fi numit președinte al Consiliului Legislativ este programată pentru ora 16:00. Funcția de președinte al Consiliului Legislativ este pe viață. Şefii de aici, numiţi prin votul senatorilor şi deputaţilor, nu au o limită de mandat şi nu există nici o procedură prin care să poată fi revocaţi. Deci, nu pot fi schimbaţi şi pot rămâne în funcţii pană la sfârşitul vieţii. Fostul preşedinte al Consiliului, Dragoș Iliescu are 77 de ani, este pensionar şi s-a aflat la conducerea instituției pentru un sfert de secol, mai arată sursa citată.

Sursa foto: adevărul.ro/Inquam Photos

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Tăriceanu și alți 21 de lideri județeni au demisionat din ALDE. Se vor înscrie în PRO România

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că el și alți 21 de lideri județeni au demisionat din partid și se vor înscrie în Pro România. Demisionarii vor fi toți candidați la alegerile parlamentare.

„Nu cred ca e pe nepusă masă, când am hotărât în structurile statutare să facem fuziunea cu PRO România am anunțat ca la parlamentare vom merge pe o lista comună sub titulatura comuna PRO Romania. Toți membrii ALDE care candidează la parlamentare vor fi membri PRO Romania pentru a putea candida. Pe 8 noiembrie vom avea Congresul ALDE prin care se va decide fuziunea, în aceeași zi va fi si ședința PRO Romania și după 8 încolo vom funcționa ca un singur partid. ALDE va rămâne până se va pronunța decizia definitivă a instanței pe fuziune”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: