Connect with us

Actual

Metoda Accidentul a pătruns și în mediul rural! Bunicii noștri, posibile victime!

Maria Ionescu

Publicat

la

 

În urmă cu câteva momente am primit de la IPJ Constanța un comunicat de presă prin care suntem informați că Metoda Accidentul a ajuns și în mediul rural și se folosește din ce în ce mai mult. Iată exemplele:

  1. Tentativă înșelăciune Accidentul cu AN – I. Gheorghe, de 63 ani, cu domiciliul pe raza Secției 2 din Constanța, reclamă că în data de 20.01.2017, ora 23.45, a fost contactat pe telefonul fix de către o persoană necunosctă de sex feminin care s-a recomandat a fi fiica sa, aducându-i la cunoștință faptul că a provocat un accident de circulație și are nevoie de suma de 15.000 lei pentru a se împăca cu cealaltă persoană implicată. Partea vătămată a realizat că este victima unei tentative de înșelăciune, moment în care persoana necunoscută a întrerupt convorbirea.
  2. La data de 22.01.2017, orele 23.00, organele de poliție din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Cogealac, au fost sesizate prin SNUAU 112, de un bărbat, din loc. Nuntași cu privire la faptul că a fost contactat telefonic de către persoane necunoscute ce i-au pretins sume de bani. La fața locului, respectiv localitatea Nuntași, fost identificat partea vătămată, 90 de ani, care a declarat că în jurul orelor 23.00 a fost contactat telefonic de către o persoană de sex feminin, cu un număr ascuns ce a pretins că este o fiica a acestuia și care a solicitat o sumă de bani întrucât a fost implicată într-un accident rutier. Bărbatul a refuzat acest lucru întrucât a realizat că persoana respectivă nu este fiica sa și a alertat organele de poliție. În cauză s-a procedat la întocmirea  unui dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de  “Tentativă la înșelăciune” faptă prev. și ped. de art 248 raportat la art 244 alin 1 din C.pen.
  3. Săcele – Înșelăciune – în noaptea zilei de 21/22.01.2017, orele 02.00, un bărbat de 76 ani, com. Săcele, afost sunat pe telefon de o persoană necunoscută de sex bărbătesc, care folosind metoda Accidentul i-a cerut suma de 15.000 lei. După puțin timp la domiciliul acestuia a venit un bărbat căruia i-a înmânat suma de 5.000 lei.
  4. Săcele – Înșelăciuneîn noaptea de 21/2.01.2017, în jurul orelor 06.00, o femeie de 81 ani, com. Săcele, a fost contactată telefonic de către o persoană necunoscută de sex feminin, care folosind metoda Accidentul i-a cerut suma de 10.000 lei. După puțin l-a domiciliul susnumitei s-a prezentat un bărbat căreia i-a înmânat suma de 7.000 lei.
  5. In data de  23.01.2017, ora 11.25, dispeceratul Sectiei 2 Politie a fost sesizat prin SNUAU 112 de, un bărbatde 78 de ani, din Constanța, Str. Soveja, despre faptul că la data de 23.01.2017, în jurul orei 11.00, a fost sunat pe telefonul fix, de către o persoană de sex bărbătesc care s-a recomandat a fi doctor  si i-a relatat faptul  că un cumnat al său a comis un accident de circulație, se află internat în spital și pentru a fi operat de urgență pretinsul doctor a solicitat suma de 4.200 lei.

Pe parcursul discutiilor bărbatul a realizat că este o înșelaciune si nu a mai dat curs solicitării de a plăti suma respectivă. Din cele prezentate anterior se poate observa faptul că metoda accidentul poate face victime și la țară / în mediul rural, printre bunicii și părinții noștri.
Astfel, polițiștii recomandă ca persoanele de vârsta a III-a să fie avertizate permanent de familii să nu dea bani necunoscuților care solicită aceste sume de bani telefonic pentru rezolvarea unor accidente de circulație.  În aceste situații trebuie să se sune imediat la 112.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Măsuri dure luate de ministrul de Interne: Șefii IPJ Bacău și Poliției Onești, schimbați din funcție

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, Lucian Bode, minstrul de Interne, a anunțat că șefii IPJ Bacău și Poliției Onești au fost schimbați din funcție. De asemenea, el a anunțat că Parchetul a fost sesizat cu privire la neglijență în serviciu.

“Tema declaraţiei de presă o reprezintă concluziile preliminare de la Oneşti precum şi măsurile dispuse până în prezent. Vreau să spun condoleanţe familiilor persoanelor decedate. Pentru mine, cel mai greu de acceptat e că în urma unei intervenţii nu am reuşit să salvăm vieţile persoanelor. Vin azi în faţa dumneavoastră cu rezultatul concluziilor. Mă axez pe trei paliere esenţiale din cuprinsul raportului preliminar”, a precizat Lucian Bode, citat de ziarul Gândul.

“Cu privire la modul de implicare a conducerii IPJ Bacău, mă refer la inspectorul-sef și adjunctul lui, la comandă se afla adjunctul unității care s-a deplasat cu întârziere la fața locului, minimizând importanța evenimentului. Cu toate că autorul a menționat de mai multe ori că va recurge la fapte de violență nu au fost dispuse măsuri legale în acest sens. În contextul apelurilor repetate la 112 ale agresorului, conducerea IPJ nu a valorificat în întregime toate datele.”

Ministrul de Interne a spus că, în ceea ce privește modul de implicare a poliției municipale Onești, a fost ignorat trecutul autorului.

”Comunicarea cu autorul înainte de sosirea negociatorului a fost una defectuoasă ceea ce a sporit starea de irasciblitate a agresorului. Măsurile dispuse la fața locului au fost deficitare, nu a fost izolată soția agresorului ceea ce i-a permis agresorului să aibă acces la informații despre operațiune.

Legat de modul de intervenție, forțele au avut în dotare echipament corespunzător, principala deficiență constatată a fost relaționarea defectuoasă între factorii de comandă, lucru care a determinat lipsa coordonării acțiunilor și neasumarea responsabilităților”,a spus Lucian Bode.

Lucian Bode a anunțat demiterea inspectorului șef și adjunctului acestuia, precum și înlocuirea din conducerea Poliției municipiului Onești a șefului Poliției și adjunctului acestuia.

“Celor patru ofițeri urmează să li se stabilească alte atribuții”, a mai precizat Lucian Bode, potrivit ziarului Gândul.

Reamintim că, în ziua de 1 martie, doi muncitori care lucrau la renovarea unui apartament au fost omorâți de către fostul proprietar, care era foarte supărat pentru că fusese evacuat. Acesta – Gheorghe Moroșan – pierduse locuința în urma unei executări silite, iar victimele  fuseseră plătite de către noul proprietar să renoveze apartamentul.

Bărbatul a sunat pe Poliție și a anunțat că i-a sechestrat pe cei doi meseriași și că îi va ucide dacă nu se va reveni asupra sentinței de evacuare.

După cinci ore de negocieri ratate, Moroșan i-a înjunghiat mortal pe cei doi muncitori.  Polițiștii au intervenit și au tras mai multe focuri de armă.

La ora actuală, bărbatul este în spitalul din Bacău, iar soția sa a fost arestată pentru 30 de zile pentru complicitate la lipsire de libertate.  Femeia fusese reținută încă de luni seara, după ce anchetatorii au stabilit că, în timpul evenimentului se afla într-un apartament de la etajul IV al aceluiași bloc în care au fost înjunghiați cei doi bărbați.

În plus, polițiștii au găsit în geanta ei coliere similare celor folosite de criminal pentru a-și lega victimele.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

FĂRĂ MASCĂ la orele de sport

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ministerul Sănătății anunță, miercuri, că nu este de acord cu renunțarea la masca de protecție în timpul orelor de Educație Fizică din interior, dar activitățile sportive din aer liber se pot desfășura fără mască, cu respectarea distanței dintre elevi.

Ministerul Sănătății anunță că susține în continuare purtarea măștii în timpul activităților sportive care se desfășoară în interior. Totodată, activitățile sportive în aer liber se pot desfășura fără purtarea măștii de protecție, cu respectarea distanței fizice recomandate între elevi, conform Mediafax.

Astfel, ministrul Sănătății Vlad Voiculescu îi răspunde ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, în ceea ce privește propunerile de completare a Ordinului ministrului Educației și ministrului Sănătății nr. 3.235/93/4.2.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică referitoare la purtarea măștilor de protecție în timpul activităților sportive.

Cei de la MS spun că au ținut cont, în decizia lor de incidența în creștere a cazurilor de la reluarea cursurilor în format fizic; de creșterea cazurilor pozitive COVID-19 în rândul cadrelor didactice de la reluarea orelor de clasă și a numărului claselor/grupelor suspendate, conform datelor oficiale și de numărul în creștere de infectări cu SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7, precum și repartiția lor geografică extinsă pe tot teritoriul României, cu rata de transmitere și contagiozitate crescută la copii.

De asemenea, reprezentanții MS subliniază că în timpul efortului fizic crește mult eliminarea de aerosoli ce pot vehicula SARS-CoV-2 de la un bolnav la o persoană receptivă, implicit riscul de transmitere, iar măsura relaxării purtării măștilor în timpul orelor de sport ar zădărnici efortul susținut de a purta mască în timpul tuturor celorlalte activități școlare. De asemenea, spun cei de a MS precizează că mai multe țări au luat decizia sistării complet a activităților sportive.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier grav în Mamaia. Un autoturism a intrat într-un stâlp

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în jurul orei 15.oo, în dreptul hotelului Laguna din stațiunea Mamaia a avut loc un grav accident rutier. Un autoturism cu numere de Buzău a pătruns pe contrasens, apoi a intrat într-un stâlp.

Potrivit primelor informații, mașina era condusă de un bărbat în vârstă de 60 de ani, căruia se pare că i s-a făcut rău la volan.

Autoturismul circula dinspre Năvodari către Constanța.

Știre în curs de actualizare.

Update: Cu câteva minute în urmă a fost declarat decesul bărbatului.

Update2: Iată cum s-a produs acest accident rutier, potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța

Astăzi, în jurul orei 15.00, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, pe bulevardul Mamaia din stațiunea Mamaia.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că impactul s-a produs între un autoturism, condus de un bărbat, de 60 de ani, și un stâlp de iluminat public.

În urma accidentului, a rezultat decesul la fața locului a conducătorului auto, care se afla singur în autoturism.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: