Connect with us

Actual

Metoda Accidentul a pătruns și în mediul rural! Bunicii noștri, posibile victime!

Maria Ionescu

Publicat

la

 

În urmă cu câteva momente am primit de la IPJ Constanța un comunicat de presă prin care suntem informați că Metoda Accidentul a ajuns și în mediul rural și se folosește din ce în ce mai mult. Iată exemplele:

  1. Tentativă înșelăciune Accidentul cu AN – I. Gheorghe, de 63 ani, cu domiciliul pe raza Secției 2 din Constanța, reclamă că în data de 20.01.2017, ora 23.45, a fost contactat pe telefonul fix de către o persoană necunosctă de sex feminin care s-a recomandat a fi fiica sa, aducându-i la cunoștință faptul că a provocat un accident de circulație și are nevoie de suma de 15.000 lei pentru a se împăca cu cealaltă persoană implicată. Partea vătămată a realizat că este victima unei tentative de înșelăciune, moment în care persoana necunoscută a întrerupt convorbirea.
  2. La data de 22.01.2017, orele 23.00, organele de poliție din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Cogealac, au fost sesizate prin SNUAU 112, de un bărbat, din loc. Nuntași cu privire la faptul că a fost contactat telefonic de către persoane necunoscute ce i-au pretins sume de bani. La fața locului, respectiv localitatea Nuntași, fost identificat partea vătămată, 90 de ani, care a declarat că în jurul orelor 23.00 a fost contactat telefonic de către o persoană de sex feminin, cu un număr ascuns ce a pretins că este o fiica a acestuia și care a solicitat o sumă de bani întrucât a fost implicată într-un accident rutier. Bărbatul a refuzat acest lucru întrucât a realizat că persoana respectivă nu este fiica sa și a alertat organele de poliție. În cauză s-a procedat la întocmirea  unui dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de  “Tentativă la înșelăciune” faptă prev. și ped. de art 248 raportat la art 244 alin 1 din C.pen.
  3. Săcele – Înșelăciune – în noaptea zilei de 21/22.01.2017, orele 02.00, un bărbat de 76 ani, com. Săcele, afost sunat pe telefon de o persoană necunoscută de sex bărbătesc, care folosind metoda Accidentul i-a cerut suma de 15.000 lei. După puțin timp la domiciliul acestuia a venit un bărbat căruia i-a înmânat suma de 5.000 lei.
  4. Săcele – Înșelăciuneîn noaptea de 21/2.01.2017, în jurul orelor 06.00, o femeie de 81 ani, com. Săcele, a fost contactată telefonic de către o persoană necunoscută de sex feminin, care folosind metoda Accidentul i-a cerut suma de 10.000 lei. După puțin l-a domiciliul susnumitei s-a prezentat un bărbat căreia i-a înmânat suma de 7.000 lei.
  5. In data de  23.01.2017, ora 11.25, dispeceratul Sectiei 2 Politie a fost sesizat prin SNUAU 112 de, un bărbatde 78 de ani, din Constanța, Str. Soveja, despre faptul că la data de 23.01.2017, în jurul orei 11.00, a fost sunat pe telefonul fix, de către o persoană de sex bărbătesc care s-a recomandat a fi doctor  si i-a relatat faptul  că un cumnat al său a comis un accident de circulație, se află internat în spital și pentru a fi operat de urgență pretinsul doctor a solicitat suma de 4.200 lei.

Pe parcursul discutiilor bărbatul a realizat că este o înșelaciune si nu a mai dat curs solicitării de a plăti suma respectivă. Din cele prezentate anterior se poate observa faptul că metoda accidentul poate face victime și la țară / în mediul rural, printre bunicii și părinții noștri.
Astfel, polițiștii recomandă ca persoanele de vârsta a III-a să fie avertizate permanent de familii să nu dea bani necunoscuților care solicită aceste sume de bani telefonic pentru rezolvarea unor accidente de circulație.  În aceste situații trebuie să se sune imediat la 112.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Arestat pentru că a furat mai multe sticle cu băuturi alcoolice

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de 27 noiembrie a.c., au fost furate mai multe sticle cu băuturi alcoolice din incinta unei societăți comerciale din Năvodari. Sesizați despre acest furt, polițiștii au demarat cercetările și l-au identificat pe hoț în persoana unui bărbat din localitatea Corbu. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar instanța de judecată a emis mandat de arestare pentru 30 de zile.

”Urmare a cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au identificat un bărbat, de 29 de ani, din comuna Corbu, bănuit de comiterea faptei.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

Furtul a avut loc la data de 27 noiembrie a.c.. Bărbatul a sustras mai multe sticle cu băuturi alcoolice din incinta unei societăți comerciale din Năvodari.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri a fost prezentat instanței de judecată, care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Navă tanc autopropulsată, în probe tehnice în Portul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Nava multifuncțională Nereus, construită și achiziționată prin proiectul finanțat prin CEF Transport – Infrastructura pentru operațiuni sigure și pentru protecția mediului în Portul Constanța – PROTECT, a ajuns în Portul Constanța pentru probe de mare. Săptămâna trecută nava a fost testată pe Dunăre.

Valoarea navei este de 8.970.000 lei, fără TVA, și a fost construită la Navrom Shipyard Galați.

Nereus are 500 tone deadweight, o viteză de 11 noduri, performanțe de navigație ridicate și va asigura preluarea reziduurilor petroliere și a apelor uzate de la navele aflate în porturile maritime românești și în rada acestora.

Are o lungime de 44,57 metri, lățime 8,90 metri, pescaj 2,90 metri și are o capacitate de stocare în 3 compartimente: 60 metri cubi marfă, 475 metri cubi marfă și 247 metri cubi balast.

Nava oferă facilități de cazare pentru un echipaj de 6 membri.

Nereus va arbora pavilionul român și va fi înmatriculată conform legislației României.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Nouă tineri din Irak şi Turcia, depistați în apropierea frontierei de la Negru Vodă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în apropierea frontierei de stat, nouă cetățeni din Irak şi Turcia, care au încercat să intre ilegal în România din Bulgaria, pe la frontiera „verde”.

Persoanele în cauză au fost preluate de către autoritățile de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

În data de 01.12.2020, în jurul orei 04.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă – judeţul Constanţa au descoperit, într-o zonă împădurită din apropierea localității de frontieră Dumbrăveni, nouă cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul instituției, unde s-a stabilit că sunt opt cetăţeni din Irak cu vârste cuprinse între 20 și 26 de ani și un cetățean din Turcia, în vârstă de 24 de ani.

La cercetări, tinerii au declarat că au încercat să intre ilegal în ţară cu scopul de a ajunge în state din vestul Europei.

”În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetăţenii străini fiind preluați, conform Acordului de readmisie între România și R. Bulgaria, de către autoritățile de frontieră din statul vecin, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.”, precizează reprezentanții Compartimentului Purtător de cuvânt.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: