Conecteaza-te cu noi
drumuri judetene

Actual

Midia Internațional, la judecată cu Garda de Mediu pentru depozitul de azotat de amoniu

Published

on

Portul Midia

La începutul acestei luni, mai exact în data de 4 noiembrie a.c., la Tribunalul Constanţa a fost înregistrat un dosar având ca obiect anularea unui act administrativ, în care Garda Naţională de Mediu, precum şi Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu Constanţa sunt pârâte. Dosarul a fost depus de către reprezentanţi ai Terminalului Midia Internaţional, care au cerut în instanţă anularea sancţiunilor aplicate în luna august a.c., în valoare de 60.000 de lei.

Precizăm că, în luna august a acestui an, inspectori ai Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Constanţa, în colaborare cu poliţişti ai IPJ Constanţa, au efectuat mai multe controale la companiile care se ocupă de import export şi care au importat azotat de amoniu. Acest lucru a avut loc după explozia  din zona portuară a capitalei Libanului, cauzată de azotatul de amoniu depozitat în zonă, şi în urma căreia peste 150 de oameni au murit, iar aproximativ 300.00 au rămas fără locuințe.

La acel moment, directorul general al APC Constanţa, Costel Stanca, a precizat că, la data de 13 august 2020, erau stocate 25.952 tone azotat de amoniu în portul Constanța, astfel:  – 908 tone de azotat de amoniu depozitate în magazii certificate la Schenker Logistic (Constanța Sud), care urmau să plece în Ungaria; – 521 tone de azotat de amoniu, depozitate în magazii certificate la Chimpex (în zona de nord a portului Constanța); – 523 tone de azotat de amoniu, depozitate la Midia Internațional (în zona Midia a portului Constanța).

În acele zile, inspectorii Gărzii de Mediu au făcut mai multe controale, atât în Portul Constanţa, cât şi în portul Midia.

Advertisement

Potrivit comisarului şef al Gărzii de Mediu Constanţa, Steluţa Popescu, au fost verificate 3 societăţi comerciale, respectiv: Schneker Logistic, Chimpex şi Midia Internaţional.

“La două societăţi au fost înregistrate nereguli. Mai exact, Schneker Logistic şi Midia Internaţional nu aveau autorizaţie pentru depozitare. În aceste condiţii, au fost aplicate sancţiuni de 60.000 de lei, pentru fiecare dintre ele, cu suspendarea activităţii. Doar compania Chimpex avea autorizaţie.”, a precizat pentru Ordinea.ro Steluţa Popescu, comisar-şef al Gărzii de Mediu Constanţa.

În termen de 30 de zile de la aplicarea amenzii, compania Midia Internaţional a achitat 15.000 de lei, respectiv jumătate din minimul amenzii.

“A plătit această sumă pentru a putea funcţiona în continuare, până la soluţionarea cazului în instanţă.”, a spus comisarul şef Steluţa Popescu.

Instanţa urmează să stabiliească data primului termen de judecată în acest caz.

Precizăm că Midia Internațional SA este o companie înființată în anul 1992, având sediul în Portul Midia, Baza de export animale vii. În 2019, compania a raportat o cifră de afaceri de 9,5 milioane de lei (aproximativ două milioane de euro), cu un profit de peste un milion de lei, la un număr mediu de 39 de angajați. Potrivit portalului Confidas.Ro, Midia Internațional este administrată de Daniel Constantin Moraru. Acesta este președintele Partidului Ecologist Român la nivelul județului Constanța. Acționarii principali sunt, potrivit sursei citate, firmele Prodexport Logistics SA, cu 93,97 % din acțiuni și Siro SRL, cu 5,58%. Prodexport Logistics SA este controlată de Ștefana Mămăligă, o doamnă de 81 de ani, în vreme ce Siro SRL aparține sirienilor Zeido Zeido și Jamal Zeido, care desfășoară activități în România în domeniul agriculturii și zootehniei încă din anii 90.

Am luat legătura şi cu Daniel Constantin Moraru, administrator al firmei Midia Internaţional SA.

Advertisement

El a spus că firma este autorizată pentru activităţi de operare portuară.

“Voi dovedi în instanţă că avem dreptate şi că firma Midia Internaţional nu avea nevoie de vreo autorizaţie specială.”, a precizat Moraru pentru Ordinea.ro.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions