Connect with us

Actual

Mihai Petre: ”Avem nevoie de o Biobază modernă, care să nu fie un abator!”

Maria Ionescu

Publicat

la

Începând de ieri, 15 septembrie, Mihai Petre este noul consilier personal al primarului Decebal Făgădău. Numirea sa în această poziție a fost o surpriză foarte mare pentru toți cei care îi știu trecutul. Nu mai departe decât în campania electorală din acest an, Mihai Petre și-a dorit foarte mult să candideze pentru funcția de primar al municipiului Constanța. Adică ar fi fost contracandidatul actualului edil, numai că nu a fost să fie așa. El nu a obținut numărul necesar de semnături pentru a-și putea depune candidatura, motiv pentru care s-a retras elegant. Și iată că acum este de aceeași parte a baricadei cu primarul municipiului Constanța, căruia îi va da sfaturi și cu care va colabora pe viitor. Trebuie spus că Mihai Petre are un trecut important în ceea ce privește relația cu mass-media, deoarece pe vremuri a conlucrat cu presa atât la Prefectura Constanța, cât și la Consiliul Județean. Într-o declarație pe care ne-a acordat-o cu câteva minute în urmă, Mihai Petre a afirmat că va avea atribuţii pe o paletă mai largă de zone administrative. ”În scurt timp, va fi organizată o conferință de presă în care vom prezenta atribuțiile pe care le voi avea. Până atunci, pot doar spune că mă voi ocupa de cultură, culte, educaţie, reforma administraţiei, relaţia cu partidele politice, cu ONG-urile“. El ne-a spus că va trebui să fie un liant între primar și oraș și speră că-și va îndeplini cu brio sarcinile.

Câinii fără stăpân se întorc la Primărie

Una dintre problemele care ne-au frământat și care îi interesează pe foarte mulți constănțeni se referă la câinii maidanezi care sunt în municipiul Constanța. Ce-i drept, în ultima perioadă parcă s-a mai redus numărul lor, dar am dorit să aflăm și părerea lui Mihai Petre despre proiectele pe care el le are vizavi de acest subiect delicat. ”Constanța are nevoie de o Biobază modernă, care să nu fie un abator. Acolo trebuie să fie un loc în care câinii comunitari să aibă parte de un tratament adecvat. Din păcate, acum Biobaza este închisă, iar de câinii maidanezi se ocupă SC Green Life Recycling SRL.”, ne-a spus Mihai Petre. Reamintim că, în luna februarie a.c., s-a finalizat contractul existent între Primăria Constanța și firma ”Puppy Vet”, care a gestionat activitatea Biobazei.  După aceea, primăria Constanța nu a avut încotro și a încheiat un alt contract provizoriu, pentru o perioadă de trei luni, cu firma Green Life Recycling SRL Ovidiu. Câinii fără stăpân care se aflau la Constanța au fost duși la Ovidiu. Dar… Mihai Petre este convins de faptul că Biobaza din Constanța trebuie modernizată și trebuie să aparțină Primăriei municipiului. ”Trebuie ca această problemă să fie abordată cu mare responsabilitate pentru că și câinii sunt ființe și trebuie protejați! Știți că, de regulă, comportamentul îți arată gradul de civilizație. Iar ce s-a întâmplat în Biobaza din Constanța depășește și filmele de groază!”, ne-a spus Mihai Petre. Să sperăm așadar că va avea parte de întreaga susținere de care are nevoie.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Un bărbat din Pecineaga și-a violat, în mod repetat, fiica în vârstă de 15 ani

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Un bărbat din Pecineaga a fost reținut de polițiști și ulterior prezentat instanței de judecată sub acuzația comiterii infracțiunii de viol.

Bărbatul a întreținut, în mod repetat, acte sexuale cu fiica sa, în vârstă de 15 ani.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, urmare a sesizării din data de 13 septembrie a.c., cu privire la comiterea infracțiunii de viol, polițiști din cadrul Secției 3 Rurală Mangalia au identificat un bărbat, de 40 de ani, din comuna Pecineaga, județul Constanța, bănuit de comiterea faptei.

Astfel, bărbatul în cauză este bănuit că a întreținut relații sexuale, în mod repetat, cu fiica sa, în vârstă de 15 ani.

În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe acesta pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de viol, iar la data de 16 septembrie a.c., instanța de judecată a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acesta a fost escortat și introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Astăzi a început activitatea medicală la Centrul Multifuncțional de Sănătate Năvodari

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Centrul Multifuncțional de Sănătate Năvodari oferă, începând de astăzi, servicii medicale gratuite, decontate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Prin urmare, pacienții care au nevoie de consultații medicale, investigații sau tratamente care pot fi efectuate aici, vor beneficia de acestea gratuit, atâta vreme cât sunt asigurați.

Centrul Multifuncțional de Sănătate este situat pe Strada Sănătății nr. 1 din Năvodari și se întinde pe o suprafață de 796 mp, desfășurați pe 2 nivele.  Acesta dispune de punct lucru extern al UPU Constanța care asigură urgențele minore, Ambulatoriu de Specialitate (chirurgie, cardiologie, neurologie, boli interne, ORL, dermato venerice, pediatrie) și compartiment spitalizare de zi care include laboratorul de analize.

Programul de lucru pentru este de luni până vineri, între orele 08.00-16.00 pentru cabinetele din cadrul Ambulatoriului și non stop pentru punctul de lucru al UPU.

Lista cu medicii care dau consultații în regim de policlinică precum și programul acestora, poate fi consultată pe site-ul  www.spitalulconstanta.ro, la rubrica Centrul Multifuncțional de Sănătate Năvodari. Consultațiile se vor acorda doar în baza unei programări. Având în vedere situația epidemiologică actuală, rugăm pacienții să se programeze telefonic la 0241/503 346 sau pe email.

Pacienții care vor veni să se programeze la ghișeu, trebuie să știe că accesul în Ambulatoriu este permis unui număr limitat de persoane în același timp.

In momentul prezentării la consultație, pentru a preveni riscul de contaminare și pentru ca activitatea medicală să se desfășoare în condiții de maximă siguranță, pacientul trebuie să respecte o serie de reguli care sunt aplicate în cadrul unităților Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța încă de la debutul pandemiei. În incita unității medicale, purtarea măștii de protecție este obligatorie.

”Rugăm pacienții să vină la consultație fără însoțitori iar în cazuri excepționale (persoane cu dizabilități,vârstnici, copii) este permis accesul unui singur însoțitor. Acesta va respecta aceleași reguli de protecție valabile pentru pacient.”, a precizat Crina Kibedi, Compartiment și Relații Publice al spitalului județean.

Totodată, pentru realizarea triajului epidemiologic, tuturor persoanelor care intră în Ambulatoriu le va fi măsurată temperatura.

Și pentru pacienții care se prezintă la punctul extern UPU, preluarea se face conform reglementărilor în vigoare. Astfel, mai întâi se efectuează triajul epidemiologic. Zona de triaj  este situată în afara unității medicale, în modulul special amenajat la intrarea  în Centrul Multifuncțional de Sănătate.

”Menționăm că personalul medical poartă echipamente de protecţie şi foloseşte produse de dezinfecţie profesionale, avizate de autoritățile competente.  Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța vă asigură că, în permanență, se iau toate măsurile pentru asigurarea unui act medical continuu și de calitate. În același timp, pentru siguranța Dumneavoastră și a celor din jur, vă recomandăm să aveți răbdare și să respectați cu strictețe,  măsurile impuse.”, a spus Crina Kibedi.

Unitatea medicală a fost inaugurată  miercuri, 9 septembrie, și  face parte acum din structura spitalului.

Pe linie medicală, conducerea SCJU Constanța a recrutat și a angajat personalul necesar.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Tomis Nord. Un bărbat a murit după ce i s-a făcut rău în microbuz

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, pe b-dul Tomis din municipiul Constanța a fost înregistrat un eveniment dramatic, în urma căruia un bărbat care se afla într-un microbuz și-a pierdut viața.

Tragedia a avut loc la ieșirea din Constanța spre Ovidiu.

Bărbatului în vârstă de 76 de ani i s-a făcut rău, iar șoferul microbuzului, care se deplasa spre Nicolae Bălcescu, a oprit la o stație de alimentare pentru ca bărbatul să poată coborî.

La fața locului a fost solicitată o ambulanță, însă echipajul care a ajuns la pacient nu a mai putut decât să constate decesul.

Foto: Ilustrativ

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: