Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

Mihai Petre: ”Avem nevoie de o Biobază modernă, care să nu fie un abator!”

Published

on

Începând de ieri, 15 septembrie, Mihai Petre este noul consilier personal al primarului Decebal Făgădău. Numirea sa în această poziție a fost o surpriză foarte mare pentru toți cei care îi știu trecutul. Nu mai departe decât în campania electorală din acest an, Mihai Petre și-a dorit foarte mult să candideze pentru funcția de primar al municipiului Constanța. Adică ar fi fost contracandidatul actualului edil, numai că nu a fost să fie așa. El nu a obținut numărul necesar de semnături pentru a-și putea depune candidatura, motiv pentru care s-a retras elegant. Și iată că acum este de aceeași parte a baricadei cu primarul municipiului Constanța, căruia îi va da sfaturi și cu care va colabora pe viitor. Trebuie spus că Mihai Petre are un trecut important în ceea ce privește relația cu mass-media, deoarece pe vremuri a conlucrat cu presa atât la Prefectura Constanța, cât și la Consiliul Județean. Într-o declarație pe care ne-a acordat-o cu câteva minute în urmă, Mihai Petre a afirmat că va avea atribuţii pe o paletă mai largă de zone administrative. ”În scurt timp, va fi organizată o conferință de presă în care vom prezenta atribuțiile pe care le voi avea. Până atunci, pot doar spune că mă voi ocupa de cultură, culte, educaţie, reforma administraţiei, relaţia cu partidele politice, cu ONG-urile“. El ne-a spus că va trebui să fie un liant între primar și oraș și speră că-și va îndeplini cu brio sarcinile.

Câinii fără stăpân se întorc la Primărie

Una dintre problemele care ne-au frământat și care îi interesează pe foarte mulți constănțeni se referă la câinii maidanezi care sunt în municipiul Constanța. Ce-i drept, în ultima perioadă parcă s-a mai redus numărul lor, dar am dorit să aflăm și părerea lui Mihai Petre despre proiectele pe care el le are vizavi de acest subiect delicat. ”Constanța are nevoie de o Biobază modernă, care să nu fie un abator. Acolo trebuie să fie un loc în care câinii comunitari să aibă parte de un tratament adecvat. Din păcate, acum Biobaza este închisă, iar de câinii maidanezi se ocupă SC Green Life Recycling SRL.”, ne-a spus Mihai Petre. Reamintim că, în luna februarie a.c., s-a finalizat contractul existent între Primăria Constanța și firma ”Puppy Vet”, care a gestionat activitatea Biobazei.  După aceea, primăria Constanța nu a avut încotro și a încheiat un alt contract provizoriu, pentru o perioadă de trei luni, cu firma Green Life Recycling SRL Ovidiu. Câinii fără stăpân care se aflau la Constanța au fost duși la Ovidiu. Dar… Mihai Petre este convins de faptul că Biobaza din Constanța trebuie modernizată și trebuie să aparțină Primăriei municipiului. ”Trebuie ca această problemă să fie abordată cu mare responsabilitate pentru că și câinii sunt ființe și trebuie protejați! Știți că, de regulă, comportamentul îți arată gradul de civilizație. Iar ce s-a întâmplat în Biobaza din Constanța depășește și filmele de groază!”, ne-a spus Mihai Petre. Să sperăm așadar că va avea parte de întreaga susținere de care are nevoie.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions