Connect with us

Politica

Mihai Tudose A DEMISIONAT din funcția de premier

Publicat

la

Premierul Mihai Tudose și-a prezentat demisia, în ședința CExN al PSD de luni, după ce i s-a retras încrederea prin votul colegilor săi. Cu doar 4 voturi împotrivă și 4 abțineri din 67 de lideri PSD prezenți la ședința de urgență a conducerii partidului, s-a votat pentru retragerea sprijinului politic pentru premierul Mihai Tudose. Astfel, Tudose și-a prezentat demisia, așa cum a anunțat la începutul ședinței CExN care a durat mai bine de 4 ore și care, potrivit informațiilor care au apărut pe surse din interiorul sălii de ședință, a fost una destul de tensionată. Prin această demisie, România pierde al doilea premier în doar… șapte luni de zile.

De asemenea, așa cum a anunțat liderul PSD Constanța și-a păstrat susținerea pentru Mihai Tudose.

“Merg la Palatul Victoria doar pentru a-mi lua și eu lucrurile. Situația s-a detensionat, miza nu mai există”, a spus Mihai Tudose la finalul ședinței. La Palatul Victoria, Tudose vicepremierul Marcel Ciolacu și-au scris demisiile.

De precizat că, în cadrul ședinței CExN liderii PSD au avut propuneri cu privire la înlocuitorul lui Tudose. Astfel, vicepremierul Paul Stănescu, actual ministru al Dezvoltării, ar putea fi propunerea PSD pentru funcția de prim-ministru, după demisia lui Mihai Tudose. Până la desemnarea oficială a unei propuneri de premier, Stănescu este responsabil de o tranziție ușoară către un nou cabinet. Primul nume vehiculat pentru funcția de premier este cel al actualului ministru al Apărării, Mihai Fifor.

Mâine, la ora 11.00 are loc ședința PSD pentru desemnarea viitorului premier. Codrin Ștefănescu a anunțat că Liviu Dragnea nu va participa la ședință, prin urmare liderul formațiunii nu va face nicio propunere. Toate acestea după eșecurile propunerilor făcute pentru Sorin Grindeanu și mai apoi pentru Mihai Tudose.

“Mihai Tudose s-a comportat ireproșabil. A discutat cu demisia pe masă!”, a spus Codrin Ștefănescu într-o emisiune tv, la scurt timp după terminarea ședinței CExN.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Țeapă! Ministrul Energiei: „Ordonanța privind corectarea facturilor uriașe nu se poate aplica retroactiv, ci de la 1 februarie“

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, le dă o veste proastă românilor. El a anunțat că schema de compensare a facturilor la energie şi gaze va fi aplicată de la 1 februarie, și nu retroactiv de la 1 ianuarie așa cum se anunțase inițial. Noua ordonanţă de urgenţă va fi adoptată în şedinţa de Guvern din această după-amiaza, a spus el, în conferinţa “Criza energetică – soluţii la problemele momentului”, organizată de DC News. Ministrul a fost întrebat de când se vor aplica în facturi noile discounturi, întrucât existau informaţii că Guvernul are de gând să implementeze retroactiv noua schemă, de la 1 noiembrie 2021. “Nu vrem să avem riscuri de neconstituţionalitate şi nicio lege nu acţionează retroactiv, de aceea nu se poate aplica retroactiv, ci de la termenul clar de 1 februarie. Vom discuta în coaliţie în perioada imediat următoare şi vom gândi ce vom face de la 1 aprilie. Avem mai multe scenarii”, a afirmat Popescu, conform Agerpres.

El a arătat că impactul bugetar al acestei scheme este de 3 miliarde de lei, bani care există în bugetul de stat. Întrebat de ce statul nu a decontat banii către furnizori la timp, el a precizat că acest lucru se va întâmpla după ce facturile vor fi întocmite conform legii.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Cîțu nu vrea reglementarea pieței energiei de la 1 aprilie: „Cu cât ai mai mulți jucători pe piață, cu atât scad prețurile“

Publicat

la data de

Scris de

Liderul PNL Florin Cîțu a declarat, astăzi, că nu vede sensul reglementării pieței de la 1 aprilie și a precizat că prețurile nu vor scădea dacă nu vom avea o piață liberă.

„La vară, știm foarte bine, consumul scade. Deci nu cred că cineva s-a gândit foarte bine (c.n. cu 1 aprilie). Soluția pe care noi o propusesem era pentru aceste luni de iarnă, când e consum mare. ANRE s-a opus. Vom discuta după 1 aprilie ce se întâmplă”, a spus Florin Cîțu.

Cât despre amenzile pentru furnizori care nu au recalculat facturile, Cîțu a spus: „Aici nu avem cum să rezolvăm problema, decât cu deschiderea pieței. (…) Cu cât ai mai mulți jucători pe piață, cu atât scad prețurile. Cu cât piața este mai supra-reglementată și totul este ținut în frâu, atunci apar tot felul de sincope. Dacă vrem o piață liberă și prețuri scăzute, trebuie să găsim soluții”.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, și șef al Camerei Deputaților, a declarat, în urmă cu câteva zile, că, din punctul său de vedere, prețul la energie trebuie să fie din nou reglementat de la 1 aprilie pe o perioadă de 6 luni, argumentând că legea permite acest lucru.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Deputatul Marian Crușoveanu, mesaj de Unirea Principatelor Române

Publicat

la data de

Scris de

Marian Crusoveanu, deputat PNL de Constanța, a transmis, cu ocazia împlinirii a 163 de ani de la Unirea Principatelor Române.

“Să cinstim eforturile unei generații care a pus bazele statului modern român! Moștenirea lăsată de acești arhitecți ai Unirii este ceea ce astăzi noi numim România. Pentru noi toți, lecția Unirii înseamnă solidaritatea unei generații determinate de un scop măreț: acela de a avea un stat independent, indivizibil și suveran.

În momente dificile, noi, românii, am arătat că avem tăria de a face alegeri corecte și de a rezista valurilor care nu ne-au fost de fiecare dată prielnice. Prin făurirea statului modern român, am reușit să ne afirmăm identitatea națională și să fim în rând cu națiunile europene.

La mulți ani! cu gândul la o strofă din #HoraUnirii:

Amândoi avem un nume,

Amândoi o soarta-n lume.

Eu ți-s frate, tu mi-ești frate,

În noi doi un suflet bate!”

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: