Connect with us

Actual

Mii de copii participă la Campionatul Național de Baby și Minibaschet – Mangalia 2018

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Federaţia Română de Baschet şi Primăria Municipiului Mangalia organizează, pentru al IV-lea an consecutiv, Campionatul Național de Baby şi Minibaschet Banca Transilvania 2018. Evenimentul sportiv se desfăşoară, în perioada 18 iunie – 8 iulie, la Mangalia şi a reunit la startul competiţiei peste 4000 de copii de la cluburi din toată țară.

Ca și în anii precedenți, evenimentul a debutat, duminică 17 iunie, cu spectaculoasa paradă a micilor baschetbaliști, care au defilat pe traseul Club Nautic – Portul Turistic – Faleza Mangalia şi retur, anunțând marea competiție. Parada micilor sportivi a devenit deja o tradiție înainte de întrecerile propriu-zise, astfel că acestea au loc într-un cadru festiv, la care sunt prezenți părinții și rudele celor mici, turiști și localnici.

În fiecare duminică dinaintea săptămânilor de concurs, respectiv în zilele de 17, 24 iunie şi 1 iulie, participanții la competiție mărșăluiesc pe străzile orașului, pentru promovarea evenimentului și a sportului în general. Potrivit calendarului competiţional, meciurile se desfășoară de luni până sâmbătă, începând cu ora 08.00, timp de trei săptămâni, până la finalul competiţiei. Au loc patru campionate structurate în câte două categorii: masculin şi feminin pentru babybaschet (până la 10 ani), masculin şi feminin pentru minibaschet (până la 12 ani). Competiţiile se desfăşoară pe mai multe terenuri simultan, respectiv pe cele opt terenuri de sport din cadrul Liceului Tehnologic “Ion Bănescu”, şase terenuri ale Bazei Sportive “Pescăruş” şi un teren amenajat special cu această ocazie, în zona parcului Diana.

La finalul întrecerilor sportive ale fiecărei săptămâni de concurs, au loc festivităţi de premiere, în cadrul cărora cei mici sunt recompensaţi cu medalii, cupe şi diplome, precum şi cu tricouri oficiale ale competiţiei, și alte premii. Conform organizatorilor, scopul acestui proiect este acela de a oferi oportunități copiilor, indiferent de aptitudini, de a-și manifesta abilitățile, de a se bucura de experiențe bogate și pozitive, asigurând trecerea cu entuziasm spre practicarea jocului de baschet propriu-zis.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(Video): Accident rutier mortal între Medgidia și Valea Dacilor

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, la intrarea în municipiul Medgidia dinspre Valea Dacilor s-a produs un eveniment rutier grav soldat cu decesul unei persoane.

Potrivit primelor informații, în acest accident au fost implicate o căruță și un autoturism, iar căruțașul – în vârstă de 40-45 de ani – și-a pierdut viața.

Știre în  curs de actualizare.

Update: Potrivit IPJ Constanța, accidentul s-a produs pe un drum județean – Dj 381. Un bărbat de aproximativ  40-45 ani era cu o căruță și a ieșit pe șosea din câmp iar la un moment dat a intrat în coliziune cu un autoturism care circula dinspre Valea Dacilor către Medgidia.

Se pare că șoferul autoturismului a fost surprins de ieșirea în drumul județean a căruței și nu a mai putut să o evite.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Lecție deschisă la liceul ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia! Subiectul: traficul de persoane

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 19 februarie a.c., liceul teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia a desfășurat o activitate de informare pe linia prevenirii traficului de persoane și a programelor comunitare în cadrului educației, activitate derulată în parteneriat cu Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Constanța și Direcția Județeană de Sport și Turism.

Activitatea a fost realizată sub forma unei lecții deschise, în care 30 de elevi au primit informații și au vizionat spoturi tematice referitoare la prevenirea traficului de persoane, precum și la accesarea unor programe europene prin intermediul Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

La activitate au participat din partea liceului: prof. Cristina Palu – psihologul școlar, prof. Elena Nechita – coordonatorul Comisiei de proiecte și programe educative naționale și internaționale, din partea Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane: inspector de specialitate – Niculae Mihaela Adelina și din partea Direcției Județene de Sport și Turism – Țuțuianu Marian.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

13 furturi comise în Constanța și Tuzla! Infractorul este închis din .. .13 ianuarie

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, Biroul de presă al IPJ Constanța a precizat că s-au făcut investigații serioase în ceea ce privește faptele comise de un bărbat care se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Constanța (C.R.A.P.)  încă din luna ianuarie a acestui an.

Urmare a cercetărilor privind săvârșirea unei infracțiuni de furt, faptă comisă la data de 13 ianuarie a.c., pe raza municipiului Constanța, când un bărbat, în vârstă de 43 de ani, a pătruns în incinta unui imobil și a sustras o poșetă, polițiștii Biroului Investigații Criminale al Poliției municipiului Constanța, în colaborare cu polițiști din cadrul Secțiilor 1, 2 și 5 Poliție au extins cercetările cu privire la persoana în cauză, care se află deja în C.R.A.P. al IPJ Constanța din aceeași zi a comiterii faptei.

Astfel, polițiștii constănțeni au reușit documentarea activității infracționale a bărbatului în cauză, reținând în sarcina acestuia săvârșirea a 13 infracțiuni de furt din locuințe, fapte comise în luna decembrie 2018, pe raza municipiului Constanța și a localității Tuzla.

Prejudiciul creat în dauna persoanelor vătămate este de aproximativ 33.000 de lei, constând în bani, bijuterii, ceasuri de mână, telefoane mobile și laptopuri.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: