Connect with us

Actual

Mii de copii participă la Campionatul Național de Baby și Minibaschet – Mangalia 2018

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Federaţia Română de Baschet şi Primăria Municipiului Mangalia organizează, pentru al IV-lea an consecutiv, Campionatul Național de Baby şi Minibaschet Banca Transilvania 2018. Evenimentul sportiv se desfăşoară, în perioada 18 iunie – 8 iulie, la Mangalia şi a reunit la startul competiţiei peste 4000 de copii de la cluburi din toată țară.

Ca și în anii precedenți, evenimentul a debutat, duminică 17 iunie, cu spectaculoasa paradă a micilor baschetbaliști, care au defilat pe traseul Club Nautic – Portul Turistic – Faleza Mangalia şi retur, anunțând marea competiție. Parada micilor sportivi a devenit deja o tradiție înainte de întrecerile propriu-zise, astfel că acestea au loc într-un cadru festiv, la care sunt prezenți părinții și rudele celor mici, turiști și localnici.

În fiecare duminică dinaintea săptămânilor de concurs, respectiv în zilele de 17, 24 iunie şi 1 iulie, participanții la competiție mărșăluiesc pe străzile orașului, pentru promovarea evenimentului și a sportului în general. Potrivit calendarului competiţional, meciurile se desfășoară de luni până sâmbătă, începând cu ora 08.00, timp de trei săptămâni, până la finalul competiţiei. Au loc patru campionate structurate în câte două categorii: masculin şi feminin pentru babybaschet (până la 10 ani), masculin şi feminin pentru minibaschet (până la 12 ani). Competiţiile se desfăşoară pe mai multe terenuri simultan, respectiv pe cele opt terenuri de sport din cadrul Liceului Tehnologic “Ion Bănescu”, şase terenuri ale Bazei Sportive “Pescăruş” şi un teren amenajat special cu această ocazie, în zona parcului Diana.

La finalul întrecerilor sportive ale fiecărei săptămâni de concurs, au loc festivităţi de premiere, în cadrul cărora cei mici sunt recompensaţi cu medalii, cupe şi diplome, precum şi cu tricouri oficiale ale competiţiei, și alte premii. Conform organizatorilor, scopul acestui proiect este acela de a oferi oportunități copiilor, indiferent de aptitudini, de a-și manifesta abilitățile, de a se bucura de experiențe bogate și pozitive, asigurând trecerea cu entuziasm spre practicarea jocului de baschet propriu-zis.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Copil de 12 ani, pierdut în Mamaia! 8 echipaje mixte de polițiști și jandarmi îl caută.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în jurul orei 13.29, polițiștii stațiunii Mamaia au fost sesizați despre dispariția unui minor, de pe o plajă din stațiunea Mamaia.

Alexandru Ichim, în vârstă de 12 ani, s-a pierdut în jurul orei 10. Acesta purta pantaloni scurți de culoare gri, cu ancore pe lateral, și șlapi de culoare bej.

Cetățenii care pot oferi informații sunt rugați să apeleze Poliția stațiunii Mamaia, nr. tel. 0241/831221.

În acest moment, copilul este căutat de 8 echipaje mixte de polițiști din cadrul stațiunii Mamaia și jandarmi din cadrul Grupării Mobile Tomis Constanța.

Update: În urmă cu puțină vreme, copilul a fost găsit în vecinătatea hotelului Opera din Mamaia Nord.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un tânăr, salvat de la înec de un polițist aflat în vacanță

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Un polițist din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova – Biroul Rutier Ploiești a intervenit fără ezitare în salvarea unui tânăr ce era să se înece. Sâmbătă, 20 iulie a.c., în jurul orelor 06:30, aflat în concediu de odihnă în județul Constanța, pe plaja stațiunii Costinești, agent de poliție Lucian Lepădatu, în vârstă de 22 ani, a observat în mare cum un tânăr, care se îndepărtase de geamandură, se zbătea să rămână la suprafață și striga după ajutor. Fără să stea pe gânduri, tânărul polițist a sărit în mare și a înotat cât a putut de repede, luând totodată cu el și un colac de salvare și reușind să îl  aducă la mal teafăr. Polițistul, deși nu era în timpul serviciului ori în misiune, nu a irosit nicio clipă și, astfel, a reușit să îl salveze pe cel ce s-a aventurat în larg, fără a fi nevoie ulterior de intervenția unui echipaj de salvare.

„Pe această cale, îi mulțumim colegului nostru, pentru faptul că viața celor din jur este în topul priorităților sale“, spun cei de la Poliție.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Controale în porturile maritime. Au fost confiscate bunuri de peste 1.000.000 de lei

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliția Română, prin Direcţia de Poliţie Transporturi, efectuează permanent acțiuni și controale în porturile maritime, pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor economico-financiare.

Acțiunile desfășurate de polițiștii Serviciului de Poliție Transporturi Maritime, în primele șase luni ale anului 2019, în porturile Constanţa, Constanţa Sud Agigea, Midia şi Mangalia au vizat prevenirea și combaterea faptelor de evaziune fiscală, contrabandă cu produse accizabile, punere în circulație de mărfuri contrafăcute, comercializare şi transport cu cereal și material lemnos. Activitățile polițiștilor au avut în vedere și verificarea gestiunilor de carburanți la bordul navelor.

Astfel, de la începutul anului, au fost desfășurate 13 percheziții domiciliare, în cadrul a 125 de dosare penale, întocmite pentru săvârșirea unor fapte de evaziune fiscală, în care prejudiciul activităților infracționale se ridică la 3.000.000 de euro.

Totodată, pe parcursul activităților au fost controlate 154 de societăți comerciale, 43 de nave, peste 8.200 de mijloace de transport și 61 de containere, fiind confiscate bunuri de peste 1.000.000 de lei.

Polițiștii de la transporturi maritime au constatat 26 de infracțiuni economice (dintre care 7 fapte privind gestiunea frauduloasă, 11 la Legea 86/2006 privind Codul vamal al României și 7 infracțiuni prevăzute de Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice) și au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 21.500 de lei, pentru nerespectarea legislației în domeniu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: