Connect with us

Societate

MINA Constanța. Vineri se lansează volumului Pontica 54, In memoriam prof. Mihai Irimia

Published

on

În data de 18 martie, la ora 12.00, la sediul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța va avea loc lansarea volumului Pontica 54/2021, In memoriam prof. Mihai Irimia.

Evenimentul se va desfășura în Aula ”Adrian Rădulescu”.

În anul 2021 s-a împlinit un deceniu de când profesorul Mihai Irimia a părăsit această lume. În calitate de cercetător, profesor, director al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța (1990-1992) și decan al Facultății de Istorie și Științe Politice, Universitatea „Ovidius” Constanța (1995-2004), Mihai Irimia  s-a dedicat cu multă pasiune și seriozitate, până la uitarea de sine, deschizând noi drumuri în activitatea universitară și în cercetarea arheologică tomitană.

A fost un profesionist desăvârșit, profesor foarte exigent, dar şi apropiat de studenți, respectat de colegi, un reprezentant emblematic al generaţiei sale, care a lăsat Constanţei şi Dobrogei, atât de îndrăgite de el, o moştenire ştiinţifică şi culturală durabilă. Scrierile sale cu privire la epoca bronzului din spațiul balcanic, la geţii și relațiile lor cu  populaţiile alogene rămân lucrări de referință în bibliografia istorică a Dobrogei.

Bogata şi complexa activitate ştiinţifică şi didactică, desfăşurată vreme de peste cinci decenii, merita a fi marcată printr-un volum de înaltă ţinută ştiinţifică. De aceea, colectivul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța a dorit să-l comemoreze pe marele cercetător dobrogean, dedicându-i volumul Pontica 54.

Sursa: Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

Comments

comments