Conecteaza-te cu noi

Societate

Ministerul Turismului a avizat finanțarea proiectului de extindere a Delfinariului din Constanța

Published

on

În cursul zilei de astăzi, 4 aprilie 2019, ministrul Turismului, Bogdan Trif, a  anunțat că au fost avizate de către Comisia Tehnico Economică a ministerului primele proiecte pentru finanțarea investițiilor în infrastructura turistică.

Primul pe listă este foarte important pentru județul Constanța – este vorba despre extinderea Delfinariului.

Celelalte proiecte care vor beneficia de finanțare sunt construcția unei baze de salvamont în stațiunea Păltiniș, județul Sibiu dar și dezvoltarea infrastructurii turistice în stațiunea balneoclimatică Ocna Sibiului, proiect care prevede, printre altele, construcția unui parc de rulote, a unui camping pentru corturi, precum și amenajarea unui parc balnear pentru activități sportive și recreative în aer liber.

Sumele prevăzute pentru cele 3 proiecte avizate sunt de aproximativ 40 de milioane de lei.

Advertisement

Extinderea Delfinariului este un proiect pentru care s-a luptat, în primul rând, președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, dar și directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța, dr. Adrian Bîlbă.

Reamintim că, în ultima ședință ordinară a anului 2018, consilierii județeni au aprobat proiectul de hotărâre ”Extindere Delfinariu, municipiu Constanța” în vederea finanțării.

Valoarea toatlă a proiectului se ridică la suma de 22.184.476,40 lei fără TVA, respectiv 26.376.659,10 inclusiv TVA.

În luna februarie, directorul CMSN, Adrian Bîlbă a precizat că președintele CJC, Horia Țuțuianu a reușit să găsească sprijin la Ministrul Turismului pentru acest proiect extrem de important pentru tot turismul de pe litoral.

”La delfini e nevoie de un spațiu mai mare, bunăstarea animalelor este un interes major. În spatele actualului Delfinariu, într-un sistem lagunar, se vor dezvolta încă două bazine, conectate cu bazinul existent, care vor asigura un volum de apă de trei milioane de litri, triplu față de cel existent. Proiectul este déjà pe masa ministrului” a spus la momentul respectiv Adrian Bîlbă.

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions