Connect with us

Actual

Miniștrii Apelor și Turismului, în control pe litoral. Amplasarea șezlongurilor, ținta verificărilor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

După scandalul din ultima perioadă privind amplasarea șezlongurilor de către operatorii de plaje până la malul apei, o echipă guvernamentală, compusă din ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, și ministrul Turismului, Bogdan Gheorghe Trif, alături de Octavian Popa, comisar general adjunct Garda Națională de Mediu, au efectuat, astăzi, un control, pe litoral. După o vizită în stațiunile din nordul litoralului, ministrul Apelor și Pădurilor a declarat că, în general, operatorii de plaje respectă legislația în vigoare, însă au fost și cazuri în care s-au constatat deficiențe, în special în zona respectării suprafeței destinate cearșeafurilor. Ioan Deneș a punctat că, până în prezent, au fost aplicate operatorilor de plaje 21 de sancțiuni, cu o valoare de peste 120.000 de lei.

„Împreună cu ministrul Turismului, Bogdan Trif, am stabilit, astăzi, o inspecție pe litoral, pentru a vedea realitatea din teren. În general, pot să spun că legislația din domeniu se respectă, pentru că am avut în vedere câteva dintre aspectele din legislație, respectiv dacă există locuri de depozitare a deșeurilor care rezultă din consumul alimentar, dacă se respectă acea reglementare în vigoare privind așezarea șezlongurilor la aliniamentul apei și dacă există acea porțiune de cearșeafuri, de 30% din suprafața concesionată de către operatori. Nu am măsurat cu ruleta, dar peste tot unde ne-am dus și am verificat operatorii de plaje, am constatat că suprafața destinată cearșafurilor există. Sigur, am găsit și câteva locuri în care am constatat câteva deficiențe. Nu am găsit într-o locație pubele, tot în același spațiu nu am găsit spațiu adecvat pentru cearșafuri și am impus ca, până mâine, directorul general de la Apele Române și cu directorul ABADL, conform contractului de închiriere a plajei respective, să propună măsuri, cu termene, astfel încât acele mici inadvertențe să fie reglementate“, a spus ministrul Apelor.

Acesta a adăugat că în luna aprilie au fost atenționați operatorii care au închiriat plaje cu privire la condițiile pe care trebuie să îndeplinească, iar în luna mai s-au făcut controale și s-au aplicat sancțiuni, inclusiv cu termene de reglementare.

„Au fost date sancțiuni și atenționă și în luna iunie. În total, au fost date 21 de amenzi în valoare de 121.000 de lei celor care au închiriat plaje“, a subliniat Deneș.

Ministrul Apelor a mai spus că verificările pe litoral nu se vor opri azi, ci vor continua.

„Echipele noastre de specialiști urmând să efectueze controale, mai ales că am și semnat un protocol în acest sens între Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Turismului și Garda de Mediu, care se va derula pe o perioadă mai lungă“, a conchis ministrul Apelor.

Echipele de control mixte formate din reprezentanți ai Ministerului Turismului, ai Apelor române și ai Gărzii Naționale de Mediu vor continua verificările intensive pe litoral până pe 15 iulie. În plus, în permanență, până la finalul sezonului estival, ministerul Turismului va menține echipe de control pe litoral.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Licitație anulată la Administrația Porturilor Maritime. Acum se soluționează contestațiile.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Asigurarea intervenției pentru prevenirea și stingerea incendiilor și intervenție în situații de urgență la obiectivele CN APM SA Constanța se face de ISU Constanța, autoritatea statului cu atribuții în acest domeniu, prin Detașamentul Port Constanța, conform Planului de intervenție în caz de incendiu la obiectivele/construcțiile proprii nr.6633/11.02.2019, avizat de ISU Constanța cu nr. 72009/28.02.2019.

În acest sens a fost înființată și o linie telefonică directă între cele două instituții.

În conformitate cu prevederile legale în domeniul situațiilor de urgență, CN APM SA Constanța are aceleași obligații ca orice alt agent economic, de a asigura intervenția în caz de incendiu, situații de urgență numai la obiectivele proprii aflate în administrare (construcții, clădiri sau ansamblu de construcții, clădiri administrative, pentru producție, depozitare împreună cu terenul anexat acestora). La celelalte obiective terestre, fiecare agent economic, operator portuar, are obligația să își asigure intervenția în caz de incendiu, situații de urgență.

În privința stingerii incendiilor la nave, intervenția operativă pentru stingerea incendiilor la navele și instalațiile plutitoare aflate la cheu se asigură de către agentul economic portuar sau instituția care le are în proprietate, administrare, exploatare, reparații sau operare, administrația portuară, navele și echipajele aflate în port sau în apropiere, precum și orice agent economic portuar sau instituție care dispune de forțe și mijloace de intervenție, sub coordonarea căpităniei de port în a cărei zonă de competență s-a produs incidentul, în conformitate cu prevederile legislației naționale și ale acordurilor și convențiilor internaționale.

Intervenţia pentru stingerea incendiilor şi salvarea persoanelor la navele aflate în porturi şi în apele teritoriale române, în conformitate cu prevederile art.48 din Legea nr.307/2006, privind apărarea împotriva incendiilor, se asigură:

  1. a) imediat, de operatorii economici care administrează sectorul respectiv, pentru punerea în siguranţă provizorie a instalaţiilor speciale, de alimentare a fluxului tehnologic şi, în cazul existenţei serviciilor private pentru situaţii de urgenţă, pentru limitarea şi înlăturarea efectelor situaţiei de urgenţă;
  2. b) de serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă, pentru limitarea şi înlăturarea efectelor situaţiei de urgenţă, care preiau în coordonare operaţională toate forţele şi mijloacele, la momentul sosirii la locul intervenţiei.”

Licitația privind prestarea serviciilor de prevenire și stingere a incendiilor și intervenție în situații de urgență la obiectivele CN APM SA Constanța din incinta portului Constanța, la care au participat patru firme, a fost anulată întrucât nu au fost îndeplinite condițiile din caietul de sarcini. Ulterior au fost formulate contestații la CNSC, acum suntem în perioada de soluționare a contestațiilor de către CNSC.

În urma deciziei Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor, CN APM SA Constanța va lua măsurile legale.

 

 

 

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Zeci de constănțeni, prinși în autobuze fără bilete de călătorie.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În data de 17 iulie 2019, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța, în colaborare cu lucrători din cadrul Regiei Autonome de Transport în Comun Constanța au acționat pentru asigurarea și menținerea unui climat de normalitate pe mijloacele de transport public de persoane.

Astfel, polițiștii locali au aplicat 83 sancțiuni contravenționale, în conformitate cu prevederile Legii nr. 92/2007 a serviciilor de transport public local, din care 9 amenzi au fost constatate într-o sigură oră, în intervalul orar 08.30-9.30, persoanelor care nu dețineau titlu de călătorie valabil pe mijloacele de transport în comun care deservesc liniile autobuzelor RATC 5-40, 48, 2-43 și 100, în următoarele zone din municipiul Constanța Universitatea Ovidius, Brotăcei, Casa de Cultură, Școala nr.8 și KM 5.

”Recomandăm persoanelor care se deplasează cu mijloacele de transport în comun să respecte organelor de control, să se legitimeze sau să furnizeze date corecte, care să ducă la identificarea persoanei în cauză pentru a nu se ajunge în situația de a fi conduși la sediul unității de poliție locală pentru stabilirea identității și luarea măsurilor legale, conform competențelor conferite de lege.
Direcția Generală Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei municipiului Constanța reamintește numerele de telefon la care cetățenii pot semnala fapte antisociale ce țin de ordine și siguranță publică-0241484205-Dispecerat sau 0799/606142(WhatsApp).
Numai împreună putem asigura un climat public civilizat și în siguranță în municipiul Constanța!”, precizează Biroul de presă al Direcției Generale Poliția Locală.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Trafic restricționat pe Autostrada A2 București – Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, sensul către capitală, între kilometrii 13 şi 12, prima bandă este restricționată între orele 10.00 – 16.00,  deoarece se efectuează lucrări de asfaltare.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite, conducătorii auto sunt sfătuiţi să adapteze viteza de deplasare la condiţiile de drum şi să conducă cu prudenţă sporită.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: