Societate

Ministrul Apărării: “Rusia joacă agresiv, vom mai avea provocări până la Summitul NATO”

mart. 14, 2018 Mihaela Tîrpan

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat că România se raliază poziţiei oficiale a NATO în cazul otrăvirii fostului agent dublu rus Serghei Skripal. Fifor a declarat, miercuri seară, într-o emisiune tv că tot ceea ce s-a întâmplat în Marea Britanie “nu face decât să confirme faptul că Rusia joacă în continuare destul de agresiv”. Fifor a menționat că se aşteaptă “ca până la summitul NATO să mai avem astfel de provocări”.

“Ce s-a întâmplat în Marea Britanie este un lucru extrem de grav. (…) Sigur că suntem îngrijoraţi şi sigur că ne raliem poziţiei oficiale a NATO, pentru că nu putem să facem altfel. De altminteri, tonul belicos cu care Rusia răspunde de fiecare dată declaraţiilor statelor membre NATO sau NATO în sine este unul deja clasic. Rusia ameninţă la rândul său. Rusia are o poziţie extrem de aspră”, a afirmat Mihai Fifor, ministrul Apărării, la Antena 3.

Totodată, Fifor a subliniat că  “toate statele care sunt pe frontiera de Est discută despre ameninţarea rusă”.

“La Marea Neagră nu mai este o surpriză pentru nimeni faptul că în fiecare zi avem, hai să zicem, tot felul de provocări ale Federaţiei Ruse. Nu mai vorbesc de războiul hibrid, de războiul Cyber War, de războiul electronic, pentru că le resimţim pe ambele în România, fără doar şi poate. Asta nu înseamnă că România nu este pregătită să facă faţă acestor ameninţări, dar suntem tot mai preocupaţi”, a adăugat ministrul Fifor și a precizat că țara noastră va milita pentru ca pe agenda Summitului NATO din luna iulie a.c. să cuprindă teme precum “ameninţarea Rusiei la Marea Neagră şi situaţia extrem de complexă, de complicată de la Marea Neagră să constituie un punct separat”.

Comments

comments